İrlanda’da Dil Eğitimi

İngilizcemi geliştirmek için yaz döneminde dil okuluna gitmeye karar verdim ve araştırmalarım sonucunda Eğitim İrlanda’yı buldum. İki arkadaşımla birlikte İstanbul Ofis ile görüşmelerimden sonra CES dil okuluna 8 haftalık paket program kapsamında kayıt yaptırdım. Paket program kapsamında dil okulu ve tercihe göre konaklama mevcuttu ben yurtta konaklamayı tercih ettim.

CES Dil Okulu

Araştırmalarım sonucunda Eğitim İrlanda danışmanım da yardımıyla CES Dil Okuluna karar verdim. IELTS test merkezi olması ve yaz döneminde Eğitim İrlanda’nın yapmış olduğu paket program nedeniyle CES dil okuluna karar verdim. CES dil okulu 3 farklı kampüse sahipti. Şehir merkezinde yer alması, öğrencilere sunduğu olanaklar oldukça güzeldi. Ders işlenişi ve hocalardan oldukça memnun kaldım. Eğitim aldığım süre boyunca okulda çeşitli sosyal aktiveler düzenleniyordu. Öğrencilere yaklaşımları ve aktiveteleri en sevdiğim yanları oldu.Okul hakkında olumsuz olarak tek bir şey söyleyebilirim o da seviyeleri ayırma konusunda bazen sıkıntı yaşanabiliyordu fakat sınıfınızı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

Yurtta Konaklama

Ben Shanowen Square yurdunda kaldım. Yurtta Türkiye’den birlikte gittiğim arkadaşlarım ile aynı daireyi paylaştık ayrıca yurtta farklı milletlerden bir çok arkadaşım oldu. Yurt oldukça güvenliydi, merkeze ve okula biraz uzaktı ama bu benim için sorun değildi çünkü Dublin’de ulaşım oldukça kolay ve rahat.

İrlanda’ya Geleceklere Tavsiyeler

Dil okullarının düzenledikleri geziler haricinde de bir çok tur şirketi var ve uygun fiyatlı çeşitli turlar düzenliyorlar. İrlanda’da gezilecek çok yer var kesinlikle gezebildiğiniz kadar gezin ve keyfini çıkarın ve bence Türklerle arkadaşlık kurmak yerine fırsatınız varken farklı milletlerden arkadaşlar edinin, İngilizcenizi geliştirmenin en iyi yolu İngilizce konuşan birisiyle sohbet etmek 🙂

Zeynep Öz

İlginizi Çekebilir

Menü