IELTS Nedir?

IELTS (International English Language Testing System) Sınavı, İngilizcenin konuşulduğu ülkelerde çalışmak veya eğitim almak isteyen kişilerin İngilizce dil yeterliliklerini ölçmek amacıyla yapılan uluslararası bir sınavdır.

IELTS Nerelerde geçerlidir?

IELTS dünya çapında 10.000’den fazla kurum ve kuruluşta geçerlidir. Devlet kurumları, eğitim ve istihdam kurumlarında geçerlidir.

IELTS Sınav Türleri Nelerdir?

2 tür IELTS sınavı bulunmaktadır. Bunlar ; Akademik ve Genel Eğitim.

İngilizce konuşulan ülkelerde eğitim almak istiyorsanız Akademik sınava girmeniz gerekmektedir. 

İngilizce konuşulan bir ülkede iş deneyimi, eğitim programları veya göçmenlik amacı olan adaylar Genel Eğitim sınavına girmeliler.

IELTS’de Hangi Dil Becerisi Ölçülür?

IELTS’ de 4 dil becerisi ölçülür. Bunlar; listening (dinleme), reading (okuma), writing (yazma) ve speaking (konuşma). Sınav süreleri şöyledir; listening 30 dakika, reading 60 dakika, writing 60 dakika, speaking 11-14 dakikadır.Toplam sınav süresi 2 saat 45 dakikadır. Listening, reading ve writing sınavları tek aşamada yapılır. Speaking 3 gün önce veya sonra gerçekleştirilir.

 

IELTS Sınavı İçin Yaş Sınırı Kaçtır?

IELTS Sınavına başvurabilmek için adaylar 11 yaşını doldurmuş olmalıdır. 18 yaş altı adayların başvurusu velileri tarafından yapılacaktır.

Sınav Ücreti Ne Kadardır?

 

2022 Temmuz ayı itibariyle IELTS Sınav ücreti 2400 tl’dir.

Türkiye’de Kaç Adet Sınav Merkezi Mevcuttur?

Sınav merkezi İstanbuldur. British Council İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya’da da sınav geçekleştirmektedirler.

IELTS’de Puanlama Nasıl Yapılmaktadır?

IELTS’de puanlama 9 üzerinden hesaplanır. En yüksek puan 9 dur. Adaylara speaking, listening, writing ve reading becerilerinin her birisi için ayrı ayrı puanlama yapılırken, genel puanlama bu 4 beceriye ait puanların aritmetik ortalaması alınarak ayrıca hesaplanmaktadır. IELTS test formatı ve puanlama ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

IELTS Sınavına Ne Sıklıkla Girebilirim?

IELTS sınavında herhangi bir sınırlama yoktur. Sınava istediğiniz kadar başvuru yapıp, istediğiniz kadar sınava girebilirsiniz.

IELTS Sınav Tarihleri Ne Zamandır?

Yaklaşık 10 günde bir IELTS Sınavı yapılmaktadır. Sınava adaylar sınırlı kontenjanlar ile alındığı için sınava girmek istediğiniz tarihten 1 ay önce başvuru yapmanızda fayda var.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

İlk olarak online kayıt sistemine kimlik belgenizi veya pasaportunuzu yüklemeniz gerekmektedir. Sadece geçerli kimlik belgeleri (fotoğraf çok eski olmamalı) veya Pasaport (geçerlilik süresi geçmemiş) kabul edilmektedir. Online kayıt yapmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sınavımı İptal Edebiliyor veya Erteleyebiliyor muyum?

Sınav tarihinden 5 hafta önce ertelemek veya iptal etmek isterseniz, paranız direkt iade alabilir veya sınavınızı farklı bir tarihe erteleyebilirsiniz. Eğer erteleme veya iptal sınav tarihine 5 hafta kala yapılırsa, tıbbi gerekçe gösterdiğiniz takdirde 165 TL kesinti yapılarak ödemenizi geri alabilir veya sınavınızı erteleyebilirsiniz.

IELTS Sınav Sonucu Ne zaman Açıklanır?

Sınav sonucu sınav yapıldıktan 13 gün sonra British Council ‘ın internet sitesinde açıklanır ayrıca sonucun açıklandığı gün belitmiş olduğunuz adrese belgeniz postalanır.

IELTS Skoru Ne Kadar Geçerlidir?

IELTS sınav sonucu belgeniz 2 yıl geçerlidir. Yıl içerisinde istediğiniz kadar sınava girme hakkına sahipsiniz ayrıca istediğiniz sonucu kullanmakta özgürsünüz.

Başarılar..

Bonus: İrlanda’da IELTS Kursu Hakkındaki Videomuz

Menü