İrlanda’da Dil Eğitimi Almak İçin 8 Neden

1.Çalışma izni

İngiltere’de yapılan son uygulamalarla birlikte uluslar arası öğrencilerin çalışma izinleri tamamen kaldırılmıştır. İrlanda’da ise akademik yıl programına katılan öğrenciler haftada 20 saat part-time ve tatil dönemlerinde (yaz-sömestr) full time (40 saat) çalışma hakkına sahiptir. Ayrıca lisans mezunu öğrenciler 1 yıl ve yüksek lisans mezunu öğrenciler 2 yıl full time çalışma ve oturma izinleri bulunmaktadır.

2. İş fırsatı

İrlanda aynı zamanda küresel bilişim şirketlerinin avrupa merkezi konumundadır. Microsoft, Google, Twitter, Facebook, Youtube, Linkedin, Amazon gibi bir çok şirketin avrupa merkezi İrlanda Dublin’de bulunmaktadır. Bu şirketler aynı zamanda Türkçe bilen kalifiye elemanlar aramaktadır. Sizde İrlanda’da mezun olduktan sonra bu şirketlerden kabul alabilirsiniz.

3. Uygun Fiyatlar

İrlanda, İngiltere’ye göre çok daha uygun fiyatlıdır. Dünya sıralamasında ilk yüze girmiş üniversiteleri vardır. Dolayısıyla İrlanda’da aynı fiyata daha fazla süre kaliteli bir dil eğitimi almanız mümkündür.


4. Resmi dil ve aksan

İrlanda’nın resmi dili ingilizcedir. Dublin’de oldukça akıcı, anlaşılır ve Amerikan aksanına yakın bir ingilizce konuşulmaktadır. Her ülkede olduğu gibi bazı yöre ve köylerinde farklı aksanlar konuşulabilmektedir. Türkiye’nin karadeniz bölgesindeki bazı yerleri buna örnek verilebilir.

5. Doğal güzellikler ve tarih

İrlanda yemyeşil coğrafyaya sahip bir ada ülkesidir. Avrupanın en büyük doğal parklarından bir kaçı İrlanda’da bulunmaktadır. Tarihi eser açısından çok zengin bir ülkedir. Öyle ki Vikings, Game of Thrones ve Merlin gibi bir çok dizi İrlanda’nın kalelerinde çekilmiş ve çekilmeye devam etmektedir. Ayrıca 2011’de Lonely Planet Guide, İrlanda’yı dünyanın en sevimli on ülkesinden biri olarak seçmiştir.

6. Ülkemize olan uzaklığı

İrlanda uçakla ülkemize 4 saatlik mesafede bulunmaktadır ve 2 saatlik zaman dilimi farkı bulunmaktadır. İngiltere dışında resmi dili ingilizce olan diğer bütün devletler ise Türkiye’ye oldukça uzakta bulunmaktadır.

7. Türklere duyulan sıcaklık

1845-1850 yılları arasında Avrupa’da yaşanan büyük kıtlık döneminde Osmanlı padişahı Abdülmecit İrlanda Drogheda kasabasına ağzına kadar erzakla dolu 3 gemi yollamıştır. İrlanda’lılar bu yardımları asla unutmamıştır. Öyle ki Drogheda şehrinin bayrağında ay yıldız bulunmaktadır. Ayrıca İrlanda Cumhurbaşkanı Mary McAleese 2010 yılında ülkemizi ziyaret ettiğinde “İrlanda halkı bu eşine az rastlanır bonkörlük girişimini asla unutmadı.” demiştir.

8. Türklerin az olması

İrlanda’da yerleşik olarak sadece 5000 Türk yaşamaktadır. Verimli ingilizce öğrenmenin ilk anahtarı Türkçe düşünmeyi bırakmak ve olabildiğince ingilizce konuşmaktadır.


Menü