İrlanda’da Dil Okulu Maceram- Aile Yanı Konaklama & CES Dil Okulu

İrlanda Halkı

İrlanda halkı genel olarak gayet sıcakkanlı ve yardımsever. Herhangi bir sorununuzda yardım etmek için ellerinden geleni yapacaklardır ve budukları her fırsatta sizinle konuşmaya çalışacaklardır.

İlk gün henüz adaptasyon sürecinde olduğumuz için otobüs kartımıza para yükletirken Türkçe yirmi euro demiştik ve anlayışla karşılamışlardı.

Centre of English Studies (CES) Dil Okulu

Genel anlamda okulumdan memnunum. Okulun şehir merkezinde olması, ielts sınav merkezi olması ve ücreti bu okulu seçmeme neden oldu. Öğretmenlerimden de memnum kaldım zaten herhangi bir öğretmenle sınıfın geneli problem yaşadığında veya kişisel problem yaşadığınızda paylaştığınız takdirde direkt yardımcı oluyorlar. Aynı zamanda okulun online sitsesine girip seviyenizi belirledikten sonra kişisel eksiklerinize yönelik anketleri doldurduğunuzda size ekstra pratik yapmanız gereken konuları gösteriyorlar. Bu da okul haricinde bireysel çalışma imkanı sunuyor. Ayrıca okul sonrası etkinliklere katılarak hem görevlilerle hem de diğer öğrencilerle tanışıp ingilizce konuşup İrlanda’nın keyfini çıkarabilirsiniz.

Okulun Sevdiğim Özellikleri

  • Şehir merkezinde yer alması,
  • Birçok binasının bulunması dolayısıyla daha çok kişiyle tanışma fırsatı,
  • Güleryüzlü çalışanlar (yöneticiler, öğretmenler, görevliler),

Okulun Sevmediğim Özellikleri

Okulun en sevmediğim özelliği sınıfların millet dağılımıydı. Bazen çok fazla yoğunluk olduğu dönemlerde sınıflarda tek milletten çok fazla kişi olabiliyor. Bu da hem sizin için hem onlar için dezavantaj olabiliyor.

İrlanda’da Aile Yanı Konaklama

Öncelikle aile yanı konaklamayı seçtiğim için çok memnunum. Bu şekilde belirli bir düzeniniz oluyor hem de aileyle sıcak bir ilişki kurabiliyorsunuz. Bir süre sonra iki tarafta birbirini benimsiyor ve yabancılık hissetmiyorsunuz. Ayrıca paranız, kimliğiniz ve maddi değeri olan eşyalarınız hakkında hiçbir endişeniz olmuyor. Benim aile yanı konaklamayı seçmemdeki sebep öncelikli olarak başkalarıyla aynı evi paylaştığınız için konuşmak zorunda olacağımdan dolayıydı. Bana daha çok faydası olacağını düşünmüştüm.

İrlanda Aksanı

İrlandalılar çoğu zaman hızlı ve bizim alıştığımızdan biraz farklı aksana sahip olsalar da kısa sürede alışıyorsunuz ve istemeseniz de dinlemede ve konuşmada ilerlediğinizi fark ediyorsunuz. Okula ise evden iki dakikalık uzaklıktaki otobüs durağından gidiyorum. Okulum merkezde olduğu için ortalama yarım saat sürüyor.

Eğitim İrlanda

Dil eğitimi için İrlanda’ya gelmeye karar verdikten sonra kendi araştırmalarım sonucu Eğitim İrlanda’yı seçtim.Özellikle İrlanda’da ofisi bulunan tek firma olması ve başınıza bir şey geldiğinde gidebileceğiniz ya da arayabileceğiniz kişilerin olduğunu bilmek güven sağlıyor.

İrlanda’nın Sevmediğim Yanları

Antalyalı olarak kapalı havası benim için dezavantaj diyebilirim. Ama diğer şehirlerden gelecek olan arkadaşların hava konusunda pek sıkıntı yaşayacaklarını sanmıyorum. Eğer yağmuru seviyorsanız bu ülke tam size göre.

İrlanda’da Ne Kadar Harcadım

Ortalama 600-700 euro harcadım.Bazı aylarda çeşitli turlara katıldığım için bu miktarın üstünde olabildi. Tabi bu miktar kişisel ilgilere göre değişebiliyor.

İrlanda’ya Gelecek Öğrencilere Tavsiyeler

Öncelikle dil öğrenmek istiyorsanız bence en önemli nokta yerinde öğrenmek. Bizler genel olarak okullarda aldığımız eğitimlerle gramerde iyi olsakta konuşmakta hep çekingenlik ve sıkıntı yaşıyoruz. Eğer böyle bir fırsatınız varsa pratik yapmanız, her milletten arkadaş edinmeniz ve kendinizi her konuda geliştirmeniz için harika seçenek. Ve tabi ki İrlanda’ya kış ayında gelecekseniz sağlam bir şemsiye edinin. 🙂

Gamze Cömert

Youtube kanalımıza abone olarak İrlanda’da eğitim ve yaşam hakkında ki videolarımızı izleyebilirsiniz.

Bu yazımızı beğendiyseniz ya da İrlanda ile ilgili daha fazla bilgi almak istiyorsanız buradan diğer yazılarımızı da okuyabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Menü