İrlanda’ya Gitmeye Nasıl Karar Verdim? 

Hangi ülkeye gitmeliyim? Hangi dil okulunu seçmeliyim? Gibi bir çok sorunun sonucunda diğer ülkelere göre daha ekonomik ( Malta hariç ama orada ki Türk sayısı malum) ve en az Türk’ün olduğu ülke olan İrlanda’ya gitmeye karar verdim. Karar verdikten sonra bu konuda bilgi ve deneyiminden şüphe edemeyeceğimiz Dublin’de ofisi olan tek Türk acente olan Eğitim İrlanda’yla iletişime geçtim. Konaklama, dil okulu ve benzeri geldiğimde karşılaşabileceğim her türlü problemi önceden çözüp geldim. Haziran ayının sonunda başlayan İrlanda serüvenim unutamayacağım anılar biriktireceğim 3 ay yaşattı; Dublin, Belfast, Galway, Wexford, Cliffs of Moher, Giant’s Causeway ve daha niceleri.

Öğrenci Yurdunda Kaldım

Konaklama konusunda daha özgür olacağımı düşündüğümden “ Griffith Halls of Residence“ da konakladım ve şehir merkezine yürüyerek 15 dakika olması ekstra masraf olabilecek şehir içi ulaşıma mükemmel bir çözüm oldu. Ayrıca, yurt, üniversitenin içinde olmasından dolayı, orda oturup sohbet edebildiğim, konuşmamı geliştirdiğim öğrenciler benim için bulunmaz nimetti.

Delfin Dil Okulu

Dil okulu olarak Delfin’i seçmiş olmam da büyük bir şans oldu. Burada hiç arkadaşım yok ne yapacağım ne edeceğim derdini ortadan kaldırdı. Haftalık olarak hazırlanan sosyal aktivite programıyla karaoke yapıldı, gezi programları yapıldı ve sonuç olarak İngilizce öğrenirken eğlendirdi. Delfin’in tek sıkıntısı sınıflarda çok fazla Brezilyalı öğrenci olması denebilirdi. Bu da, daha farklı kültürlerden arkadaş edinmeyi biraz engelliyor.

İkinci İrlanda Serüvenim: İrlanda’da Staja Geldim 

İrlanda‘yı bu kadar sevmişken, geri dönmek için çabalamamak olmazdı. Turkish – Irısh Business Development Association bünyesinde staj için tekrar Dublin’e geldim. Yine Eğitim İrlanda  aracılığıyla staj buldum buralara geldim. Tavsiyemi sorarsanız; buraya gelmek için daha fazla düşünmenize gerek yok tamamen özgürlükçü, yeşiller içinde sonuna kadar eğleneceğiniz, dilinizi geliştireceğiniz ve en önemlisi dünyaya bakışınızı değiştireceğiniz adres burası.

İrlanda’ya Geleceklere Birkaç Tavsiye

  • Bol bol gezin. Gezecek görecek sınırsız güzellikleri olan bu ülkede sadece Dublin’e kısılıp kalmayın.
  • Kendi başınıza da ders çalışmayı ihmal etmeyin. Derslere katıldım artık gezebilirim, eğlenebilirim düşüncesi gelişiminizi kısıtlayacaktır.
  • Ufak bir not; sorry ve thank you kelimesini duymaya ve kullanmaya alışınız :)) ( Bu kadar kibarlık biraz fazla değil mi diye düşüneceğinize eminim :)) )

Sinan Güler

İlginizi Çekebilir

Menü