Bu haberimizde ise yeşiller diyarı bu sevimli ada ülkesinde Eğitim İrlanda aracılığıyla İngilizce dil eğitimi almış bir öğrencimizin tecrübelerini sizinle paylaşmak istedik.

Zeynep Torunoğlu – CES – Dil Okulu

Merhaba,

Ben Zeynep TORUNOĞLU, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldum. Eğitim İrlanda sayesinde 6. sınıf sonu yaz döneminde iki ay boyunca İrlanda’da genel İngilizce kursuna gitme fırsatı buldum. Bu benim için muhteşem bir deneyimdi. Eğitim İrlanda istediğim CES (Centre of English Studies) dil okulunu ve kalacak yerimi ayarladığı için onlara da teşekkür etmek istiyorum.

İrlanda’dan bahsetmek gerekirse, İrlanda ve özellikle Dublin müthiş bir doğa güzelliğe sahip bir yer ve çok sıcak geçen yazlardan hoşlanmıyorsanız itam size göre. Bazı Avrupa ülkelerine kıyasla çok pahalı bir şehir değil. Ulaşım karmaşık değil ve çok kolay. Yemek yemek için Türk ve yabancı olmak üzere bir çok restoran bulabiliyorsunuz. İlk yurtdışı deneyimi yaşayacaksanız çekinmeniz gereken bir yer değil. Ben İrlandalı bir aile yanında kaldım ve hiç bir problemle karşılaşmadım. İrlanda aile yapısı Türk aile yapısına benziyor ve son derece misafirperverler. Aile yanı konaklamada sorun yaşayan birkaç arkadaşım oldu ama Eğitim İrlanda ile gelen arkadaşlarımın problemleri çabucak çözüldü. Eğitim Irlanda’nın ofisinin Dublin’de olması onu diğer aracı şirketlerden daha ayrıcalıklı kılıyor. Herhangi bir probleminiz olduğunda her an gidip görüşebileceğiniz bir kapı sizi bekliyor.

İrlanda’da Dil Okulu

İngilizce öğrenmek ve pratik yapmak konusunda da çok ideal bir yer. Aksanları İngilizlerden biraz farklı olsa da genç nüfus oldukça anlaşılır konuşuyor. Ayrıca bir İrlandalı ile konuşmak isterseniz size seve seve yardımcı oluyor gerekirse gitmek istediğiniz yere sizi onlar götürüyorlar. Konuşmayı çok seven yardımsever insanlar İrlandalılar. İlk gün 3 kere yol tarifini anlamadığımı ve karşımdaki kişinin sabırla güler yüzle 3 kere anlattığını hatırlıyorum. İrlanda’nın güzel yanlarından biri Türkler tarafından henüz keşfedilmediği için ister istemez İngilizce konuşmak zorunda kalıyorsunuz. Çoğu İrlandalı benim ailem gibi sizinle ingilizce pratik saatleri ayarlıyor. Biz akşam yemeğinden sonra 1-2 saat pratik yapıyorduk. Beraber film , Tv izleme şansı yakalıyorsunuz. 2 ayda bile İngilizce konusunda kayda değer bir ilerleme kaydettim. Daha uzun süre kalabilme imkanım olsa ana dilim gibi konuşabileceğimi düşünüyorum.  Ayrıca özellikle yaz döneminde bir çok farklı ülkeden insanla tanışıp farklı aksanlara alışma imkanı buluyorsunuz.

Ayrıca İrlandalılar inancınıza son derece saygılılar. Yemekler ve hassasiyetleriniz konusunda fazla bir sıkıntı yaşamıyorsunuz. Yağmurun beklenmedik anda gelmesi ve fazla olması ile ilgili sıkıntılar yaşayabilirsiniz, bunu göz önünde bulundurarak kıyafet götürmenizi öneririm.

İrlanda İngilizce pratik için çok ideal bir ülke. Buraya gelirken amacınızı unutmayın ve mümkün olduğunca çok insanla tanışın, farklı konularda sohbet edin.

İngilizcesini geliştirmek için imkanı olan herkese mutlaka İrlanda’ya gitmeyi öneriyorum. Anlatacak bir çok anıyla geri döneceksiniz ve unutamayacağınız çok güzel günler geçireceksiniz, muhteşem insanlarla tanışıp dostluklar kuracaksınız. İrlanda’dan güzel ve unutulmaz anılarla dönmeme sebep ve aracı olan Eğitim İrlanda’ya teşekkürler!

Zeynep Torunoğlu – Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Menü