İrlanda Vizesini Çok Girişli Yapma - Re-Entry Visa

İrlanda Vizesini Çok Girişli Yapma - Re-Entry Visa

Özellikle ilk kez İrlanda vizesine başvuruyorsanız, çok girişli vizeye başvursanız dahi size tek girişli vize vereceklerdir. Kısa dönem yani 12 haftaya kadar İrlanda'da kalacak olanların vizelerini uzatma veya çok girişli yapma şansları malesef yoktur. Bu rehberimiz, İrlanda'da 12 haftadan uzun süre ikamet edecek olanları ilgilendirmektedir. 

Çok girişli vize nedir? Çok girişli vize, İrlanda vizenizin geçerlilik tarihine kadar İrlanda'ya birden çok girip çıkmanıza izin vermektedir. 

Aşağıda vizenizi çok girişli yapmak için kullanacağınız başvuru formu yer almaktadır. 

 irlanda-vizesi-re-entry

İrlanda Çok Girişli Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

  • Re-entry Visa Başvuru Formu 
  • Pasaportunuz
  • GNIB kartınız
  • 2 adet fotoğraf (istenen boyutlarda)
  • Vize ücretinin ödendiğine dair dekont

 

İrlanda vize türünüzü tek girişliden çok girişliye çevirmek yani re-entry vize başvurusundan bulunmak için iki seçeneğiniz vardır: Online başvuru ve posta yoluyla başvuru.

 

1) Online Başvuru

Re- Entry vizesi için buradan Online Randevu alabilirsiniz.

Fakat yoğunluktan dolayı randevular online başvuruda ileri tarihlere verildiği için Posta yoluyla başvurunuzu yapmanız size zaman kazandıracaktır.

 

2) Posta Yoluyla Başvuru

Posta yoluyla başvuru normal şartlar altında 10 iş günü sürmektedir: Posta 1-2 iş günü içinde GNIB Office’e iletiliyor ve 10 iş günü sonra Posta ile pasaportunuz ve GNIB kartınız adresinize teslim ediliyor. Dolayısıyla Re-Entry başvurusunu ancak ve ancak GNIB kartınızı aldıktan, bir başka deyişle vizenizi uzattıktan sonra yapabilirsiniz.

Posta yoluyla başvuru için adımlar: 

  • GNIB ofise gidip başvuru formu almanız gerekmektedir. (Yukarıdaki resimde görülen başvuru formu) 

  • Başvuru formunda For Official Use Only kısmını boş bırakılarak geri kalan kısımlar doldurulmalı.

  • Okulunuzdan alacağınız devamsızlık (attendance letter) belgesi : Re-Entry vizesine başvurmak için devamsızlığınızın minimum %80 olması gerekmektedir!

  • İki tane Pasaport Fotoğrafı Şartlarına uygun [ Başörtüsü (dini ve medikal sebepler hariç), gözlük vs olmayacak ve arka kısım beyaz olacak] fotoğraf gerekli. Fotoğraflardan birine ad ve soyadınızı okunacak bir şekilde yazmalısınız.

  • Post Office’den Re-Entry vize ücreti için Postal Order almanız gerekmektedir. Vize ücreti nakit olarak elden kabul edilmemektedir.

---> Postal Order ‘Department of Justice and Equality’ ye ödenecek şekilde alınmalıdır. 

re-entry-vize-ucreti

Single Visa ( Tek Girişlik Vize ) : 60 Euro

Multiple Visa ( Çoklu Giriş-Çıkış Vizesi ) : 100 Euro

Emergency Vize ( Acil Çıkış ) : 160 Euro

Dolayısıyla doldurmuş olduğunuz başvuru formu, pasaportunuz, GNIB Kartınız, 2 adet istenilen özelliklerdeki fotoğrafınız ( fotoğraflardan birisinin arkasına isminiz yazılı olacak şekilde) ve vize ücretini bankadan ya da post office’den ödediğinize dair dekontunuzu Post Office e gidip REGISTERED POST ( çünkü sadece Registered Post kabul ediliyor!) diyerek 7 euro karşılığında Irish Naturalisation and Immigration service (INIS), Department of Justice & Equality, 13-14 Burgh Quay, Dublin 2 adresine postalamanız gerekmektedir.

 

 

Öğeyi Oyla
(1 Oyla)
Etiketler

İLETİŞİM

 
Dublin Ofisi (Merkez)
Adres: 23 Marlborough St,
Dublin 1, Ireland
bilgi@egitimirlanda.com
Tel: ‎00 353 892 236605
00 353 894 29 6543
00 353 899 72 2069

 


 


İstanbul Ofisi
Adres: Küçükbakkalköy Mah. Ayşehatun Çeşme Sk.
Parlak Plaza No:5 Kat:5 Daire:12 Ataşehir/İstanbul
bilgi@egitimirlanda.com
Tel: ‎00 90 216 380 96 91
00 90 554 777 64 22 (Whatsapp)
00 90 531 338 69 84

 HEMEN SİZİ ARAYALIM

 

Eğitim İrlanda İletişim

 

 

Eğitim İrlanda, 2010 ylından bu yana İrlanda'da hizmet veren TEK TÜRK DANIŞMANLIK ŞİRKETİDİR.  Tüm kadromuz bizzat İrlanda'da eğitim görmüş ve SADECE İrlanda üzerine profesyonelleşmiş tecrübeli danışmanlardan oluşmaktadır.