İrlanda’da Work and Study

İrlanda’da Work and Study programı, İrlanda’da dil eğitimi alırken bir yandan da çalışma fırsatı veren programdır. Bu program kapsamında gelen öğrenciler 25 haftalık eğitim ve haftalık minimum 15 saat ders almaları durumunda eğitim süreçleri boyunca haftada 20 saat, tatil zamanlarında yani 8 haftalık dönemde 40 saate kadar yasal çalışma hakkına sahiplerdir. Bu yarı zamanlı çalışma izni ile masraflarını karşılamakla birlikte para bile biriktirebilirsiniz.

İrlanda’da Dil Eğitimi Almak İçin 8 Neden

Çalışma izni

İrlanda Hükümeti dil eğitimi almak için gelen öğrencilere haftada 20 saat yarı zamanlı, tatil dönemlerinde ise 40 saat tam zamanlı çalışma hakkı vermektedir.

İş Fırsatı

İrlanda Microsoft, Google, Facebook , Youtube, Twitter, Amazon gibi birçok şirketin avrupa merkezi konumundadır. Eğer ki siz de bu alanda iş arıyorsanız bu fırsatı kaçırmayın.

Uygun Fiyatlar

İrlanda İngiltere ve Avrupa’ya göre çok daha uygundur. Bu yüzden İrlanda’da aynı fiyatlara daha uzun süreli ve kaliteli bir eğitim alabilirsiniz.

Resmi Dil

İrlanda’nın resmi dili İngilizcedir.

Doğal Güzellikler 

İrlanda yemyeşil coğrafyasıyla bir ada ülkedir. Avrupa’nın en büyük doğal parklarından birkaçına ev sahipliği etmektedir.

Ülkemize Olan Uzaklığı

İrlanda Türkiye’ye uçak ile 4 saatlik mesafededir. Türkiye ile arasında 2 saatlik zaman dilimi farkı vardır.

Türklere Duyulan Sıcaklık

İrlanda halkının 1845-1850 yılları arasında yaşadığı büyük kıtlık döneminde Osmanlı padişahı Abdülmecit İrlanda Drogheda kasabasına ağzına kadar erzak dolu 3 gemi yollamıştır. İrlandalılar halen bu yardımları unutmamışlardır.

Türklerin Az Olması

Türklerin sayısı yaklaşık 5000 kişiden oluşmaktadır. İngilizceyi en iyi şekilde öğrenmek için ne kadar Türkçeden uzak kalırsak o kadar yararlı olacaktır.

 ** İrlanda’da dil eğitimi hakkında daha detaylı bilgiler içeren yazımızı okumak için tıklayınız.

Neden İrlanda

İrlanda, insanlarının sıcakkanlılığı, doğasının güzelliği ve uygun dil okulları olması sebebiyle bir numaralı tercihtir. Coğrafi konum olarak Türkiye’ye yakın olmasından dolayı hem uygun uçak bileti hem de rahat ulaşım sağlanmaktadır. İrlanda’daki Türk sayısı yalnızca 5000 civarındadır. İrlanda’da kullanılan ingilizcenin hem anlaşılabilir olması hem de İngiltere(British) aksanına göre çok daha kolay olması tercih edilmesinde önemli bir avantajdır. İrlanda diğer ülkelere kıyasla dil eğitimi almak isteyen öğrencilere haftada 20 saat, tatil zamanlarında ise 40 saat çalışma imkanı veren birkaç ülkeden biridir.

** Neden İrlanda hakkında yazdığımız yazıyı okumak için tıklayınız

İrlanda Dil Okulları

İrlanda’da dil okulları, İngilizce dil eğitimi almak isteyen öğrencilerin oldukça ilgisini çekmektedir. Tercih edilme sebepleri ise;

  • İrlanda’daki dil okullarının uygun maliyetli olması,
  • İrlanda’nın ana dilinin ingilizce olması
  • Irkçılığın neredeyse yok denilecek kadar az olması ve İrlandalıların çok sıcakkanlı olup aynı zamanda Türkleri sevmeleri,
  • Facebook, Google, Amazon ve Twitter gibi büyük şirketlerin ana ofislerinin İrlanda’da bulunması,
  • Türkiye’ye yakın olması.

İrlanda’ya dil okulu ile gelen öğrenciler en çok Dublin şehrini tercih etmektedirler. Bunun sebebi ise diğer şehirlere göre daha çok iş imkanı ve sosyal olanakların olmasıdır.

** İrlanda’daki diğer şehirler ve detaylı bilgiler için yazımızı okuyabilirsiniz.

İrlanda Asgari Ücret

İrlanda’da saatlik saatlik asgari ücret 12.70€’dur.

**Bu konu hakkında yazdığımız detaylı yazıyı okumak için tıklayınız.

İrlanda’da Work and Study İçin Şartlar

İrlanda’da Work and Study programından faydalanmak isteyen kişilerde dil seviyesi ve öğrenim durumu şartı aranmaz. Work and Study programından faydalanmak için en az 25 haftalık eğitim programına kayıt olma zorunluluğu vardır. İrlanda’da bir öğrencinin kayıt olabileceği en uzun dönemli eğitim 8 aylık eğitimdir. Okulunu isterse İrlanda’da 2 kere uzatabilir ve toplam 24 ay yani 2 yıl İrlanda’da kalabilir

Hangi İrlanda Şehrinde Work and Study Yapabilirim?

 

Dublin Work and Study

Dublin İrlanda’nın başkenti olmasıyla birlikte 544 binlik nüfusu ile en kalabalık şehridir. Dünyanın önde gelen teknoloji firmalarının ana merkezlerinin burada bulunduğundan bu alanda kariyer yapmak isteyen öğrenciler için önemli bir fırsattır. Diğer şehirlere göre biraz daha pahalı olsa da sosyal yaşamı ve iş bulma olanakları sayesinde birçok öğrencinin ilk tercihi olmaktadır. Ayrıca Dublin dünyanın en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır.

Cork Work and Study

Cork İrlanda’nın en büyük ikinci şehridir. Dublin’den sonra en çok tercih edilen şehir olan Cork, biraz daha uygun dil okulu maliyetleri ve yaşam masrafları sebebiyle çok tercih edilmektedir. Muhteşem doğası ve zengin sosyal yaşamıyla büyülemektedir.

Drogheda Work and Study

İrlanda’nın doğu kıyısında bulunan bir liman kentidir. 50 bine yaklaşık nüfusu ile sakin ve ucuz yaşam arayan öğrenciler için en güzel seçenektir.

Bray Work and Study

İrlanda’nın Wicklow şehrinin kuzeyinde bir sahil kasabasıdır. 32 binlik nüfusları ile İrlanda’daki dokuzuncu en büyük şehirdir. Güzel sahili, muhteşem doğası ve Dublin’e yakınlığı sebebiyle tercih edilmektedir.

Limerick Work and Study

Limerick 94 bin nüfusu ile İrlanda’nın en büyük üçüncü şehridir. Bu sebeplerden öğrencilerin seçim konusunda daha sıcak baktığı yerler arasında yer alır. İrlanda’nın genelinde olduğu gibi burası da muhteşem bir doğaya sahiptir.

Galway Work and Study

Galway İrlanda’nın batı kıyısında bulunan 80 bin nüfusa sahip şehridir. Galway 2020 yılı Avrupa Kültür Başkenti seçilmiştir. Rengarenk evleri ve yemyeşil parkları ile öğrencilerin sevdiği bir şehirdir.

Athlon Work and Study

Athlon İrlanda’nın County Roscommon ve County Westmeath sınırında bir kasabadır. Shannon Nehri üzerinde yer almakta olan Athlon 21.349 nüfusuyla Midlands Bölgesinin en kalabalık ikinci şehridir.

İrlanda’da Work and Study Yaparken Hangi İşlerde Çalışabilirim?

İrlanda’da Work and Study eğitimi alırken 6 ay  haftada 20 saat, 2 ay da 40 saat tam zamanlı yasal çalışma iznine sahipsiniz. Bu 20 saatlik çalışma izninde öğrencilerimiz genellikle cafe, bar ve restoranlarda iş bulabilmektedir. İrlanda’da Work and Study kapsamında yarı zamanlı çalışabileceğiniz işler genellikle kasiyer-satış danışmanlığı, garsonluk, bulaşıkçılık, bebek-çocuk bakıcılığı ve temizlik görevlisidir.

İrlanda’da iş bulmanıza yardımcı olabilecek birkaç sitede bulunmaktadır. Bunlar sırasıyla;

Bu siteler dışında iş bulmak isteyen öğrenciler kapı kapı dolaşarak iş imkanları yakalaya bilmektedirler.

Neden İrlanda’da Work and Study?

İrlanda muhteşem doğası ve eğlenceli pubları ile bir numaralı tercih sebebidir. Ana dili İngilizcedir bu yüzden hem İngilizceyi ana dili gibi konuşan kişilerden öğrenebileceksiniz hem de sıcakkanlı İrlandalılar ile sohbet edebileceksiniz. İrlanda’da Work and Study kapsamında eğitimini toplamda 3 kere yenileme şansınız vardır. 25 Haftanın üzeri alınan programlarda haftalık 20 saat yarı zamanlı yasal çalışma izninde kazanacağınız para ile hem masraflarınızı karşılayabilirsiniz hem de para biriktirebilirsiniz çünkü İrlanda 12.70 Eurodur. Burada geçirdiğiniz 25 haftalık eğitim süreci boyunca sabah veya gece fark etmeksizin korkmadan dolaşabilirsiniz çünkü İrlanda Avrupa’nın suç oranı en düşük olan ülkelerinden biridir. İrlanda’da dil okuluna giden öğrenciler daha sonra yüksek lisansa başlamak isterse taksit imkanı sunulmaktadır. Daha detaylı bir şekilde anlatmış olduğumuz yazımızı okumak için https://www.egitimirlanda.com/irlanda-da-work-and-study-travel tıklayınız.

İrlanda Akademik Yıl Programları

Akademik yıl programı, 25 haftalık dil kursuna verilen isimdir. Bu program kapsamında 25 haftalık İngilizce dil eğitimi verilmektedir. Bu programın diğer adı Work and Study’dir.

İrlanda Work and Study Ücretleri 2024

İrlanda Work and Study ücretleri, okuldan okula ve alınacak programın süresi ve haftada seçilecek ders saatine göre değişiklik göstermektedir. Tüm okulların fiyat listesine bakmak için tıklayınız.

İrlanda Work and Study Ve Çalışma İzni

İrlanda’da Work and Study eğitimi kapsamında haftada 20 saat yarı zamanlı olarak hem çalışıp hem de masraflarını çıkarmak isteyen öğrenciler için bir numaralı seçenektir. Muhteşem Doğası ve hareketli sosyal hayatı ile geldiğinizde sizi hayran bırakacak bu ülkede eğitim fırsatlarını kaçırmamak için acele edin. İrlanda’da 25 hafta ve üzeri gelen öğrencilere yarı zamanlı yani haftada 20 saat olmak üzere yasal çalışma izni verilmektedir. Haftalık 20 saat çalışıp kazandığı para ile aylık masraflarını çıkabilmektedir. İrlanda’da çalışmak hakkında yazdığımız detaylı yazıyı okumak için tıklayınız.

İrlanda’da Eğitim

İrlanda’da yüksek lisans, üniversite, staj, doktora ve dil okulu gibi eğitimler alabilirsiniz. İrlanda eğitim konusunda bir hayli gelişmiş olmakla birlikte dünya sıralamasında ilk 1000 de 10 tane üniversiteye sahiplik etmektedir. Her yıl birçok öğrenciyi kendine çekmeyi başaran İrlanda son zamanlarda daha da popüler olmuş durumda. Özellikle Work and Study yani dil eğitimi sırasında yasal olarak haftalık 20 saat çalışma izni veriyor olması sebebiyle İngilizce öğrenmek isteyenlerin bir numaralı tercihi olmaktadır.

İrlanda Work and Study Öğrenci Yorumları

İrlanda’ya Work and Study kapsamında yollamış olduğumuz öğrencilerimizin neredeyse hepsinden olumlu dönüşler almaktayız. Bunun en büyük sebebi çalıştığımız kurumların kaliteli ve uzun yıllardır eğitim veren yerler olması en önemli özelliktir. Daha detaylı öğrencilerimizin İrlanda ve aldıkları eğitim hakkında yazdıkları yazıları okumak için tıklayınız.

*** Yeterli düzeyde İngilizce seviyesine sahip olmayan öğrenciler öncelikli olarak İrlanda’daki dil okullarında dil eğitimi alıp, sonrasında eğitimine başlayabilmektedirler.

*** Dil okulu fiyatları ve ayrıntılı bilgi için bilgi istek formumuzu doldurun!

İlginizi Çekebilir

Menü