İrlanda’da Part Time İş

İrlanda’ya giden herkesin aklında bulunan sorulardan bazıları da İrlanda’da Part Time iş olanakları nedir? İrlanda’daki öğrenciler hangi işlerde çalışıyor? Bu yazımızda bu ve benzeri soruların cevabını vereceğiz.

Finding a job in London | Staff | Imperial College London

 

İrlanda’da Part Time İş Olanakları

İrlanda Part Time iş konusunda gerçekten çok fazla seçeneği olan bir ülke. Work and Study amacıyla veya başka bir amaçla giden öğrencilerin çok büyük bir çoğunluğu hemen kendilerine uygun bir iş buluyorlar. Peki bu işler neler? Hemen sizlere onları sıralayalım.

  • Garsonluk
  • Kasiyer
  • Mutfak Çalışanı
  • Çocuk,bebek bakıcısı
  • Turist Danışmanı
  • Satış Temsilciliği
  • Barmenlik
  • Otel Görevlisi
  • Delivery
  • Güvenlik

Vb. işler İrlanda’da öğrencilerin yönelebileceği Part Time işlere örnektir.

İrlanda’da Garsonluk

İrlanda’da garsonluk öğrencilerin en çok tercih ettiği Part Time işlerden birisidir. Müşterilerle iletişim kurabileceğiniz kadar İngilizce seviyenizin olması yeterlidir. Öğrenciler bu işte çalışırken saatlik ücretin yanında bahşiş de kazanırlar.

İrlanda’da Kasiyerlik

İrlanda’ya yeni gelen öğrencilerin tercih ettiği part-time işlerden birisidir. İrlanda’ya yeni gelenlerin tercih etmesinin en büyük nedeni iyi seviye İngilizceye gerek olmamasıdır. Öğrenciler bu işte çalışırken saatlik ücret alırlar.

İrlanda’da (Kitchen Porter) Mutfak Çalışanı Olmak

İrlanda’ya yeni gelen öğrencilerin tercih ettiği Part Time işlerden birisi de mutfak çalışanı olmaktır. Bu işe kısaca bulaşıkçılık olarak bakabilirsiniz fakat bu işi yapanlar genelde mutfakta ihtiyaç duyulan diğer işlere de yardım ediyorlar. Müşterilerle iletişim kurmadan mutfakta çalışıldığı için İngilizce seviyeniz düşük de olsa bu işte sorun yaşamazsınız. Öğrenciler bu işte çalışırken saatlik ücret alırlar.

İrlanda’da Çocuk, Bebek Bakıcılığı

İrlanda’da çocuk, bebek bakıcılığı diğer işlere göre iş bulma aşamasında daha az prosedürü olan bir iş. Genellikle parayı elden verdikleri için banka hesabı açmakla ya da vergi numarası ile uğraşmanıza gerek kalmıyor. İşe başvurduktan sonra işverenle konuşup anlaştıktan sonra belirlediğiniz zamanlarda gidip çalışıyorsunuz. Bu iş için minimum orta seviye bir İngilizce gerekmektedir. Öğrenciler bu işte çalışırken saatlik ücret alırlar.

İrlanda’da Turist Danışmanlığı

İrlanda’da turist danışmanı olmak genellikle İrlanda’ya yeni gelen öğrencilerin pek tercih etmediği bir Part Time iştir. Turistler ile sürekli olarak iletişim halinde bulunduğundan ve danışmanlık yapıldığından ötürü iyi bir İngilizce seviyesi gerekmektedir. Öğrenciler bu işte çalışırken saatlik ücret alırlar.

İrlanda’da Satış Temsilciliği

İrlanda’da satış temsilciliği İrlanda’ya gelen öğrencilerin bir zaman geçirdikten sonra tercih ettiği mesleklerden birisidir. Genellikle İrlanda’ya geldikten bir süre sonra İngilizcesini orta seviyeye veya daha üstüne çıkarmış öğrenciler tercih etmektedir. Müşteriler ile sürekli olarak iletişim halinde olacağınızdan orta seviye veya daha üzeri bir İngilizce gerekmektedir. Öğrenciler bu işte çalışırken saatlik ücret alırlar.

İrlanda’da Barmenlik

İrlanda’da barmenlik çok yaygın bir Part Time iştir. Özellikle Dublin’de bulunan bar sayısını düşündüğümüzde İrlanda’da çok fazla barmen işe alındığını düşünmek yanlış olmaz. İrlanda’da barmenlik yapmak hem size çok fazla şey katabilecek hem de İngilizcenizi güzel bir şekilde geliştirebilecek bir meslek. Gelen müşteriler ile sürekli olarak iletişim halinde olacağınızdan hatta muhabbet edeceğinizden İngilizcenizin Ortanın biraz üzeri ve iyi seviyede olması gerekmektedir. Öğrenciler bu işte çalışırken saatlik ücretin yanında bahşiş de alırlar.

İrlanda’da Otel Görevlisi Olmak

İrlanda’da otel görevlisi olmak da İrlanda’ya yeni gelen öğrencilerin tercih edebileceği Part Time işlerden bir tanesidir. Genellikle temizlik alanında ya da bellboy olarak çalıştığınız zaman iyi bir İngilizceye gerek kalmadığı için düşük seviyede İngilizcenizin olması sorun olmayacaktır. Öğrenciler bu işte çalışırken saatlik ücretin yanında bazen bahşiş de alabilirler.

İrlanda’da Delivery İş 

İrlanda’da delivery işte çalışmak İrlanda’ya yeni gelen öğrencilerin en çok tercih ettikleri Part Time işlerden birisidir. Kısaca kuryelik diyebiliriz. Bu işte çalışmak için en önemli olan ihtiyacınız bisiklettir. Herhangi bir iletişim kurmayacağınız için İngilizce seviyenizin düşük olması hiçbir sorun teşkil etmez. Bu alanda iş bulabileceğiniz 3 ortam vardır bunlar; Just Eat, Uber Eats ve Deliveroo.

İrlanda’da Güvenlik Olmak

İrlanda’da tercih edilen Part Time işlerden bir diğeri ise güvenlik görevlisi olmaktır. Fakat bu işte çalışabilmek için ortalama 700 Euro değerinde bir kursa yazılmanız gerekmektedir. Kursu tamamladıktan sonra Güvenlik olarak Part Time işlerde çalışabilirsiniz. Kursa yazılmanız gerektiği için ve kursu başarı ile tamamlamanız gerektiği için orta seviye ve üzeri bir İngilizce gerekmektedir. Öğrenciler bu işte çalışırken saatlik ücret alırlar. İrlanda’da güvenlik olarak çalışmak hakkında çok daha detaylı bilgiye videomuzdan ulaşabilirsiniz.

İrlanda’da Nasıl İş Bulunur?

İrlanda’da iş bulmak gerçekten çok kolay. İrlanda’ya gittikten sonra kendi İngilizce seviyenize göre Part Time iş bulabilirsiniz. İrlanda’da iş bulabilmek için internet ortamında çok fazla olanak bulunmaktadır. İrlanda’da nasıl iş bulunacağıyla ilgili çok daha detaylı bilgiye sitemizde bulunan yazımızdan (https://www.egitimirlanda.com/irlanda-is-bulmak) ulaşabilirsiniz.

Onun dışında,

Üniversite kampüsleri ve dil okullarında yer alan ilan panolarını takip edebilirsiniz. Birçok part-time iş olanağı ile karşılaşabilirisiniz.

Dünya’nın en büyük teknoloji şirketlerinden; Apple, Twitter, Microsoft, Facebook, Google, gibi şirketlerin Avrupa merkez ofisleri Dublin’de yer almaktadır. Bu şirketler de sizlere güzel iş imkanları tanımaktadır.

 

Work and Study ve Work and Travel karşılaştırma yazısı için tıklayın

Bkz: Neden İrlanda’da Eğitim?

Bkz: İrlanda’da Dil Eğitimi Almak İçin 8 Neden

İrlanda’da dil okulu fiyatları için tıklayın!

Eğitim İrlanda Aracılığıyla Dil Eğitimi Almış Öğrencilerimizin İrlanda Hatıraları Ve Deneyimleri için tıklayın!

İlginizi Çekebilir

Menü