İrlanda’dan Geri Dönmek İstemedim

İrlanda‘nın en iyi okullarından biri olan Dublin City Üniversitesi’nde 8 haftalık dil eğitimi programına katılan Emine Hanım’ın gözünden İrlanda maceraları..

İrlanda’ya Yolculuk 

İrlanda’ya 5 arkadaş olarak gitmeye karar verdik. Tavsiyeler üzerine Eğitim İrlanda ile Dublin City Üniversitesi’ne kayıt olduk. İrlanda’ya giderken danışmanımız Seda Hanım’la birlikte aynı uçağa bindik, bu heyecanımızı biraz olsun yatıştırmıştı. Dublin’e indiğimizde pasaport kontrolden birlikte geçtik. İndiğimde valizim kırılmıştı, iner inmez Seda Hanım’ın da yardımıyla havaalanında rapor tuttuk. Kırılan veya hasar gören valizler için bu işlemin havaalanında çıkılmadan yapılması gerekiyor, başınıza gelirse dikkat etmekte fayda var. 

DCU, Öğretmenleri ve Sosyal Aktiviteleri

DCU’nun öğretmenleri çok başarılı ve ilgiliydiler. Okul aktivitelerinde her gün farklı yerleri tercih ediyorlar ve çok güzel, eğlenceli anlar yaşadım. Belfast ve Cliff of Moher ziyaretimde gezdiğim yerler ve gördüklerim benim için unutulmaz bir deneyimdi. Gittiğimde hava çok güzel ve sıcaktı (Haziran sonu). Özellikle havanın da güzel olmasıyla Galway şehrindeki Cliffs of Moher’in manzarasına doyum olmadı. Ülke tarihi, ve coğrafyasını yerinde öğrendim. Arkadaşlarımla okulum kocaman bahçesinde oturup muhabbet etmek en iyi şeylerden biriydi. Ve okulun sunduğu spor etkinlikleri çok iyiydi.

Okulda en çok memnun kaldığım üç şey: öğretmenler, sosyal aktiviteler ve yemekler.

İrlanda’daki Ailem

Kaldığım aile çok kibar ve tatlı insanlardı. 2 tane küçük kızları vardı ve bana dil öğrenme konusunda çok yardımcı oldular. Sürekli bana hiçbir konuda çekinmememi söylediler ve çok güzel yemekler hazırladılar. Çok güzel bir dostluk kurdum hepsiyle. Burda kalırken ailenin okula yakın olması çok önemli, çünkü ulaşım biraz pahalı. Benim evim yürüme mesafesiyle 20 dakikaydı hatta çoğunlukla ailem okula bıraktı. Bu konuda oldukça şanslıydım. Dublin City Üniversitesi’nde dil eğitimi almak bu yönden daha avantajlı, çünkü şehir merkezinde neredeyse hiç aile yok. DCU şehir merkezine biraz daha uzak olduğu için çevrede daha fazla ev olabiliyor.

İrlanda’ya Gideceklere Tavsiyelerim

  • Farklı kültürlerden insanlarla tanışmalısınız.
  • Sosyal olun.
  • Eğlenin.

Emine Kuş

İlginizi Çekebilir

Menü