Merhabalar,

Ben Ahmet Görbil. İrlanda gezi rehberimiz kaldığı yerden devam ediyor. Bugün günlerden cumartesi. Hava şansımıza bugün oldukça güneşli ve iki derece 😀 Şubat ayı için çok kötü sayılmaz. Fırsat bu fırsat Atlas okyanusuna sörf yapmaya sonrasında ünlü Cliff’lere (uçurumlara) gitmeye karar verdik. Yolculuğumuz Limerick’in batısında kalan Lahinch koyuna ardından Galway ve koy arasında kalan Cliffs of Moher’e doğru olacak.

Dublin’den sabah erken vakitte çıktık ve Limerick’e doğru yol almaya başladık. Dublin’den Lahinch koyuna ortalama 3 saat sürüyor. Otobana girmeden hemen önce SAP’nin avrupa destek merkezini gördük.

Bildiğiniz gibi birçok küresel şirketin (Twitter, Google, Microsoft, Yahoo vs…) Avrupa merkezi Dublin’de bulunuyor. Ayrıca bu şirketler İngilizcesi iyi lisans yada master mezunu Türk çalışanlarda arıyor. Yolda giderken belli aralıklarla üzerinde SOS yazılı telefon kulübelerini görüyoruz. İrlanda’lılar insan hayatına çok önem veriyor. Yolculuğumuz oldukça keyifli geçiyor. Etrafımızı uçsuz bucaksız yemyeşil çayırlar sarıyor. Bu arada Limerick’e 68 km kaldı.

Kırsal kesimlerde küçük/büyük baş hayvancılığı oldukça yaygın, zaten otobandan giderken çayırlarda hep koyunları görüyoruz. Evet aşağıdaki resimde de göreceğiniz gibi İrlanda koyunlarının Türkiye koyunları gibi kocaman kuyruğu yok. İrlanda’nın Avrupa’nın en büyük helal et ihracatçısı olduğunu biliyor muydunuz? 

Limerick’i geçtik. Zaman zaman köyleri görüyoruz. Türkiye’de ki gibi değil buradaki köyler. Köy yollarının bile asvalt yada beton olduğuna şahit olduk. Ayrıca internetine kadar alt yapıları da bulunuyormuş. Köy evleri oldukça şirin ve modern.

Sonunda sörf yapacağımız Lahinch koyuna geldik. Genel itibariyle İrlanda’daki dükkanlar oldukça renkli ve canlı duruyorlar. Sörf için wetsuit (dalgıç kıyafeti gibi) ve sörf tahtası almak için dükkana girdik. Wetsuit ve Sörf tahtasını 15 Euro’ya kiralıyoruz. Tüm gün için fena sayılmaz.

Hava 2 derece olsa da, su sıcaklığı 10 derece. Üzerimizdeki kıyafet oldukça etkili. Siz siz olun boyun dahil kapatan wetsuit bulmaya özen gösterin. Özellikle Adana’lı arkadaşlarımız sadece boynu açık kaldığı için üşüyebiliyor 🙂

Atlas okyanusuna ilk adımımızı atıyoruz. Suyun içinde ilerledikçe wetsuitin içine biraz su girmeye başlasa da, durmadan hareket ettiğimiz için, bu su ısınmaya ve vücut ısımızı korumamıza yardım ediyor. Sörf yapacak arkadaşlar özellikle dalga çarptığında kafalarını hemen korumaya alsınlar. Bazen kendi sörf tahtanız size çarpabiliyor. Sörf öncesi Youtube’tan how to surf videolarına bakarsanız az çok ne yapmanız gerektiği kafanızda canlanacaktır. Çok yorucu ve bir o kadar da zevkli bir spor olduğunu belirtmeliyim. Ben her ne kadar tahtanın üzerinde ayağa kalkmasını tam başaramasamda aramızda bu işi çözmüş arkadaşlar var.

Sudan çıktık. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta bundan sonra yapacaklarınız. Donma ihtimaliniz var 🙂 Hatırlarsanız hava sadece 2 derece. Hemen duş almak için sahilin yanındaki kapalı havuz tesisine girdik. Burada 2 Euro vererek havuz, duş, sauna ve fönü kullanabiliyorsunuz.

Kendimize geldikten sonra tekrar yola koyulduk. Son durağımız Cliffs of Moher. Rüzgarlı olduğu için yanınızda yüzünüzü ve özellikle kulaklarınızı kapatan bir kıyafet getirmenizde yarar var. Uçurumlara doğru yürümeye başladık. Ortam çok güzel. Cennet gibi bir yer. Uçurumlar çok çok çok yüksek. İnsanın aşağı baktıkça nutku tutuluyor.

Cliff’lerin tam ortasında tarihi bir kule var. İrlanda’nın en hoşuma giden noktası. Cliff’lere havanın açık ve güneşli olduğu bir günde gitmenizi öneririm. Çünkü sisli olduğu günler 3-4 metre ötesini göremeyebiliyorsunuz. Oysa bugün Atlas okyanusu tüm ihtişamıyla gözüküyor. Ayrıca burada kocaman bir Visitor Centre bulunuyor. Visitor Centre’da uçurumlar ve doğal yapısı hakkında çok detaylı bilgiler bulabiliyorsunuz.

Güneşin batmaya başlamasıyla birlikte Cliff’lerden ayrıldık. Dönerken de yine oldukça güzel fotoğraflar çektik. İrlanda’da dil okulu için bulunan tüm arkadaşlara buraya mutlaka gelmelerini tavsiye ediyorum. İrlanda’daki bir çok dil okulu zaten haftasonu gezileri ile öğrencilerini Cliffs of Moher’e getiriyor.

Herhangi bir sorunuz olduğu taktirde +90 545 807 0811 nolu telefondan bana ulaşabilirsiniz. Ayrıca İstanbul ofisimizde de yüz yüze görüşebiliriz. Bir sonraki gezi yazımızda görüşmek üzere.

Esen kalın!

İlginizi Çekebilir

Menü