Dublin Gezi Rehberi

Sıcakkanlı, güler yüzlü ve yardımsever insanların ülkesi İrlanda hem turistik açıdan hemde eğitim imkanlarıyla birçok milletten insanın ilgisini çekmektedir. 

Her ne sebeple Dublin’i ziyaret edecek olursanız olun, mutlaka görmeniz gereken yerleri sizin için hazırladık.

O’Connel Caddesi 

Şehrin ana caddelerinden biridir. Geniş caddenin ortasında, sağında ve solunda bulunan heykeller, tarihi yapılar dikkatinizi çekecektir. O’Connell Caddesi üzerindeki The General Post Office, İrlanda’nın tarihinde ve özgürlük mücadelesinde önemli bir yere sahip.

Christ Church Cathedral

Dublin’in en eski yapısı olarak kabul gören Katedral, Dublin’in ilk piskoposu olan Dunan tarafından 1030 yılında eski şehir merkezinde kurulmuştur.

 

Trinity College

İrlanda’nın ilk üniversitesi 1592 yılında İngiltere kraliçesi I. Elizabeth tarafından kurulmuştur. Yazar Jonathan Swift, fizikçi ve Nobel Ödülü sahibi ETS Walton, bilim insanı William Rowan Hamilton, bağımsızlık mücadelesi aktörlerinden Wolfe Tone ve Robert Emmet, Nobel ödüllü yazar Oscar Wilde okulun ünlü mezunlarındandır ve okul dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer almaktadır.


James Joyce Anıtı

20. yüzyıl edebiyatında önemli yenilikler yaratan dünyaca ünlü İrlandalı yazar James Joyce anıtı İrlanda simgelerindendir.

Temple Bar

Ünü dünyaya yayılmış Temple Bar Irısh Pub geleneğini Dublin’de yaşayabilir, geleneksel irish müzikleri eşliğinde eğlenebilirsiniz. 

Grafton Caddesi

Ünlü markaların ve mağazalarının bulunduğu Dublin’in en meşhur alışveriş caddesinde sokak şarkıcılarını dinleyerek alışveriş yapabilirsiniz.

St. Stephen’s Green Bölgesi

Grafton Caddesi üzerinde St. Stephen’s Green Shopping Centre görülmeye değer yerlendendir. Binanın çaprazında St. Stephen’s Green parkı ziyaret edebilirsiniz. Yemyeşil ve huzurlu atmosferi sizi etkisi altına alacaktır.

Powerscourt Centre

 

1770’li yıllarda inşa edilen bina aslında eski bir malikhanedir. Yıllar sonra restore edilerek antikaların satıldığı, kafeler ve restorantların bulunduğu bir alışveriş merkezine dönüştürülmüştür.

Samuel Beckett Bridge

İrlanda’lı ünlü yazar ve şair Samuel Beckett anısına yapılmış olan bu yapı İrlanda’nın simgesi olan harp şeklindedir.

Phoenix Park

Avrupa’nın en büyük şehir parklarından biri olan park, büyük yeşil alanlara sahiptir ve geyiklere ev sahipliği yapmaktadır.



City Hall

Dublin’in önemli yapılarından biri olan City Hall, halka açık bir binadır.Çeşitli tur etkinlikleri ve sergiler yapılmaktadır.

Molly Malone Statue

Balıkçı olan bu genç kadın resmi olmayan İrlanda ulusal marşının yazarıdır. Efsaneye göre Molly, balıkçı arabasıyla Dublin sokaklarında gezerken bu marşı söylenildiği inanılır.

Diğer önemli yerler ve pek çok müze de mevcuttur. Örneğin Dublin Writers Museum, National Museum-Natural History, sanat galerileri görmeniz gereken yerlerdendir.

İlginizi Çekebilir

Menü