Dublin Havaalanından Şehre Ulaşım

Dublin havaalanından gideceğiniz bölgeye göre birkaç farklı ulaşım seçenekleri bulunmaktadir. Hepsini aşağıda sizler için sıraladık.

1.Airlink Express

Dublin Havaalanından Dublin şehir merkezinin en popüler yerlerine ulaşmak için Airlink Express’in 747 ve 757 numaralı 2 adet otobüs hattı bulunmaktadır. Airlink Express, hem Terminal 1 hem de Terminal 2’den yola çıkmaktadır.Tek yön 7 Euro gidiş dönüş 10 Euro’dur. Biletleri gişelerden veya makinelerden satın alabilirsiniz.

Airlink, Terminal 1 Gelen Yolcu katının çıkışının hemen dışında durur ve Gelen Yolcu çıkışının solundaki otobüs durağından sefere başlar. Ayrıca, Airlink, Terminal 2 Gelen Yolcu salonu çıkışında da bir kalkış durağına sahiptir.


2.Aircoach

Bu özel otobüsler Dublin havaalanından şehir merkezine ve Güney Dublin bölgesine 24 saat boyunca ulaşım hizmeti vermektedir. Dublin şehir merkezinde birçok meşhur oteller ve bilindik lokasyonlarda durarak gitmek istediğiniz bölgeye bu otobüslerle kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Dublin şehir merkezinden geçen Aircoach’ın hat numarası 700’dür. Aircoach, 03:15-23:55 arası saatlerde, 15 dakikada bir kalkmaktadır ve saat 23:55 sonrasında ise 03:15’e kadar her 30 dakikada bir kalkmaktadır.

Aircoach, Terminal 1 Gelen Yolcu katının (Giden Yolcu katının üstünde bulunur) çıkışının hemen dışından hareket eder. Aircoach’a Gelen Yolcu’dan çıkarken soldaki otobüs durağından erişebilirsiniz. Aircoach, Terminal 2 Kalkış katının ana kapısının hemen dışından hareket eder.

Aircoach ile havaalanından Dublin şehir merkezine (O’Connell Caddesi) tek yön bilet 7 €, gidiş dönüş bileti 12 € ‘dur.

Rezervasyon ve otobüs saatleri için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

 3.Airport Hopper

Eğer havalimanından Maynooth şehir merkezine ulaşmak isterseniz, havaalanından kalkan Maynooth şehir merkezine giden servislere binebilirsiniz. Bileti serviste ve internetten satın alabilirsiniz. Emailinize gelen bileti serviste şoföre direk telefonunuzdan okutmanız mümkündür.

Airport Hopper hizmetini kullanarak Maynooth’a ulaşmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1- Dublin Havaalanı Terminal 1 çıkışından 5 dakika, Terminal 2 çıkışından ise 10 dakika süren bir yürüyüş sonrası Airport Hopper kalkış noktasına ulaşılır. 

2- Airport Hopper Maynooth bileti, araç içinde sürücüden veya internet üzerinden 15 € ödenerek temin edilir.

3- Airport Hopper ile Dublin Havaalanından Maynooth şehir merkezine 45 dakikalık bir yolculuk sonrası ulaşılır.

4- Airport Hopper servisi tam olarak Maynooth şehir merkezinde yolcularını indirir. 

5- Airport Hopper, saat 04:00’ten 21:00’e kadar hizmet vermektedir. 

6- Airport Hopper, sırasıyla Liffey Valley, Lucan ve Leixslip’ten geçerek sonunda Maynooth’a ulaşan tek bir rotaya sahiptir.

Bilet ücretleri ve servis saatleri ile ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

4.Dublin City Scape

Dublin City Scape, günümüzde Dublin Coach firması altında hizmet vermektedir. Dublin City Scape bilet fiyatları tek yön 10 €, gidiş dönüş 15 €’dir. Dublin City Space ile Dublin Havaalanından Dublin şehir merkezine yolculuk ortalama 45 dakika sürmektedir.

Dublin City Scape durağına, Terminal 1 ve Terminal 2 çıkışlarından 10 dakika kadar yürüyerek ulaşabilirsiniz. Dublin City Scape, yolcuyu Dundrum Luas durağına kadar götürecektir. 

Luas durağında inildiğinde, Green Line Tramvay hizmetinin Dundrum isimli durağından Dublin’e ulaşım sağlanabilmektedir. Green Line Tramvayı ile Dublin şehir merkezine yolculuk yaklaşık 35 dakika sürmektedir.

5.Taksi

Taksi ile Dublin Havaalanından Dublin şehir merkezine ulaşmak için Terminal 1 çıkışından taksi tabelalarını takip ederek taksi duraklarına ulaşabilirsiniz.Dublin Havaalanı taksi ücretleri klasik taksimetre ile hesaplanmaktadır. 

Dublin Havaalanından Dublin şehir merkezine götüren taksiler için Pazartesi ve Cumartesi günleri saat 08:00 ve 20:00 arası sabit fiyatlandırma mevcuttur. Başlangıç ücreti 3,80€, buna ek olarak her kilometre için 1.14€ ücret alınmaktadır. 

Dublin Havaalanından kalkan taksilerde saat 20:00 ve 08:00 arası, Pazar günleri ve tatillerde daha yüksek taksimetre fiyatlandırmalar yapılabilmektedir.

İlginizi Çekebilir

Menü