Dublin Kaplan International Dil Okulu Deneyimim

Merhabalar, ismim Gülay, Endüstri Mühendisiyim, takdir edersiniz ki Türkiye’deki her mühendisin yaşadığı ana dil gibi ingilizce ilanlarina fazlaca maruz kalmiş bunun eksikliğini iş hayatının her noktasında yaşamış biriyim. Üniversitede 2 sene İngilizce eğitimi aldım ama bu hiç bir zaman yeterli olmadı benim için, aynı zamanda İngilizceyi seviyorum ve çok yoğun calıştığım için zaman ayırıp yoğunlaşamıyordum. Sadece iş için değil native konuşmak benim hayat amaçlarimdan biriydi, bu isteğim ilkokulda yabancı müzik dinlemeye başladığım zamanlara dayanıyor diyebilirim. Bu sebeple benim icin daha cok bir arac değil bir amacti.

3 senelik iş deneyimim sonrasinda İngilizce eğitimi almak icin yurt dışına çikma karari verdim ve bunun icin araştırmalara başladım. Biraz da akademik düşündüğüm için kaliteli bir okul olsun istiyordum, temeli sağlam atmaliydim. Araştirmalarım neticesinde en iyi okulun Kaplan olduğunu öğrendim ve 25 haftalık programa kaydoldum. Şu an 5 aydır bu okuldayim ve kursun bitiş tarihine yaklaştığım için üzülmeye başladım bile.

Kaplan kesinlikle kendinizi ayrıcalıklı hissettiren bir okul. Eğitim sistemleri mükemmel. Sınıf içi materyaller son teknoloji. Akıllı tahtalar kullanılıyor, internete bağlanıp anında bir şey izleyip, dinleyebiliyorsunuz. Ya da anlamadığınız bir durumu öğretmenle hemen Google’layarak öğrenme şansınız mevcut. İki üç haftada bir kitap değiştiyorsunuz aynı zamanda öğretmen kendi kaynaklarından fotokopiler dağıtıyor. Sınıf dışında online ders tekrarı yapmanız ve egzersiz yapmanız icin Ktools diye bir sistemleri var kitaplarla paralel yükleniyor konular. Burada konu anlatımlı denemeler mevcut aynı zamanda listening, reading kabiliyetinizi de gelistirebiliyorsunuz. Seviye tespit sinavlari da bu sistem uzerinden gerceklestiriliyor.

Öğretmenler çok cana yakın ve istediğiniz konuyla ilgili soru sorma şansınız var. Dunyanin her yerinden bir sürü insanla tanışıyorsunuz. Bu sizin ufkunuzu açan bir şey yeni kültürler, yeni yaşamlar tanıyorsunuz. Avantajlarından bir diğeri de sabah grubunda olmak için veya genel ingilizceden IELTS sınıfına geçmek için ekstra ödeme yapmıyor olmanız.

Olumsuz tek yanı bu aralar cok fazla Türk arkadaşin aynı sınıfta olmasi, normalde dikkat edilen bir durum ancak okuldaki Türk oranı çok fazla artınca kaçınılmaz oluyor. Buna çok dikkat ediyorsanız sıkıntı olabilir tercih eden arkadaşlar icin. Ancak kiminle nasil konuşacağınız sizin elinizde, ben Turk arkadaşlarımla bile çoğu zaman İngilizce konuşarak bu durumu minimize etmeye çalışıyorum.

Kaplan’da okurken Eğitim İrlanda ile  tanıştım ve Dublin ofisinde çalisma fırsatı buldum. Şimdi hem okulla IELTS’e hazırlanıyor hem Eğitim Irlanda’da bu guzel deneyimi yaşamaları için öğrencilere yardımcı oluyorum. Ögrencilere tavsiyem içlerinde boyle bir istekleri varsa mutlaka gerçekleştirmeleri, bu çok farklı bir deneyim ve ömrünüz boyunca unutmayacağınız güzel günler, güzel arkadaşlıklar biriktiriyorsunuz.

 

Her şeyin gönlünüzce olmasi dilegiyle,

Gülay Odabaşı

 

 

Menü