İrlanda’da Yalnız Değilsiniz! -Eğitim İrlanda Dublin Ofisi Oryantasyonu

 

 

İrlandaya dil okulu,lisans veya master için geldiğiniz zaman aklınızda birçok soru işareti ve tatlı bir heyecanla ne yapacağız biz şimdi dediğinizi duyar gibiyiz! Ama yalnız değilsiniz! Dublin’e gelen öğrencilerimizi her hafta Pazartesi olan oryantasyonumuza bekliyoruz.

İrlanda’da dil okuluna geldiğinizde aklınızda bir çok soru işareti olması çok normal. İrlanda’ya alışmaya çalışırken aynı zamanda yapmanız gereken bir çok şey olacak. İrlanda’ya dil okuluna geldikten sonra sorunlarınıza sadece telefon üzerinden çözüm üretmiyoruz. İrlanda’da ofisi bulunan tek Türk Danışmanlık şirketi olan Eğitim İrlanda tüm bu aşamalarda ve tüm sorunlarınızın çözümünde sizin yanınızda.

 

Oryantasyonda Neler Konuşuyoruz

Öncelikle gelen öğrencilerimizin bizleri ve diğer yeni gelen arkadaşlarımızı tanıması için kendimizden kısaca bahsederek oryantasyonumuzu başlatıyoruz.

1- Ulaşım ve Telefon Hattı

 

 

Ulaşım kartımızın nasıl alınacağından,hangi ulaşım ağlarının var olduğundan ve telefon hatları hakkında kısa bir bilgi veriyoruz.

 

2- Banka Hesabı

 

Online ve yüzyüze nasıl banka hesabı açılacağını tek tek anlatıyoruz. İsteyen öğrencilerimiz kendi websitemizden veya danışmanlarından da yazılı bir kopyasını alabilirler 🙂

3- GNIB VE PPS Nasıl Alınır

 

İrlanda’da uzun dönem dil okulu öğrencileri için gerekli olan GNIB ve PPS hakkında gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Bilmeyenleriniz için öğrencilerimize GNIB randevularını İrlandaya gelmeden alıyoruz 🙂

 

 

4- İrlanda’da İş İmkanı

 

 

İrlanda’da dil okulu veya master eğitimine devam edip bir yandan da iş bulup çalışmak isteyen work and study öğrencilerimiz için çok önemli olan “İrlanda için nasıl CV hazırlarım ve İrlanda’da iş bulurum” konularına değiniyoruz. Aynı zamanda bu konuda oldukca tecrübeli danışmanlarımız tarafından ileride maaşlarında kesinti olmaması için ne yapmaları gerektiği hakkında gerekli bilgilendirmeler yapıyoruz.

 

5- İrlanda’da Ev Bulma

Öncelikle İrlanda’da aile yanında kalan öğrencilerimizin dikkat etmesi gereken durumlara değiniyoruz. Uzun vadede İrlanda’da ki diğer konaklama seçeneklerine göz atmak isteyen öğrencilerimize konaklama yerini nasıl ayarlayabilirim, hangi Facebook gruplarından faydalanabilirim gibi sorularının cevaplarını paylaşıp takip etmeleri gereken ev bulma sitelerini paylaşıyoruz.

6- İrlanda’da Renewal ve Master İmkanı

 

Oryantasyona gelen öğrencilerimiz arasında İrlanda’da master yapanlar olduğu gibi, hali hazırda dil okulu öğrencisi olup sonrasında master yapmak isteyen veya ikinci dil okullarını almak isteyen öğrencilerimiz için de gerekli bilgiler aktarılarak İrlanda’daki eğitim süreçlerinin avantajlarından bahsediyoruz. Oryantasyon sürecinde olduğu gibi, sonunda da öğrencilerimizin kafasında soru işaretleri bırakmamak adına soru cevap oturumu yapıp oryantasyonumuzu bitiriyoruz.

 

İlginizi Çekebilir

Menü