İrlanda’da Aile Yanı Konaklama

Merhabalar,

İsmim Sümeyra Arman. İrlanda’ya 4 ay Erasmus stajım için geldim. Staj süresince bir aile yanında kaldım.

Kaldığım aileden çok memnunum. Aile aslen Sri Lanka’dan geliyor. Sri Lanka’dan geldikleri için gelenek ve adetlerine daha düşkünler. Bu benim işimi açıkcası daha da kolaylaştırdı diyebilirim. Her daim saygılı ve hassas davrandılar. Kendileri beni ailesinden saydılar.

Dublin’e geldiğim ilk hafta, Dublin’de hangi otobüsü veya treni kullanmam gerektiğini ve Leapcardın nasıl kullanıldığını, nerede daha uygun alışveriş edebileceğimi bana zaman ayırıp anlattılar. Mutfakta ise yemek hazırlayıp istediğimden yiyebilirdim, ne yazık ki bu durum aile yanında kalan bütün öğrenciler için aynı değil (bazı öğrencilere aileler izin vermiyor). Yanında kaldığım aile sırf benim için helal et alıp, yemekleri helal et ile pişirdiler. Bu hassasiyatlerinden dolayı onlara karşı minnet duyuyorum.

Kaldığım yer şehir merkezinden fazla uzak sayılmaz. Dublin 13’de kaldım. Tren (Dart olarak biliniyor) ile sadece 23 dakika sürüyordu şehir merkezine varmam. Otobüs ile de aşağı yukarı bir 10 dakika fazla sürüyordu. Ve işin güzel tarafı da sadece bir vasıta ile varabilmemdi.

İrlanda’ya dil okuluna gelecek öğrencilere bazı hatırlatmalar:

 1. Ben Türkiye’den değil Almanya’dan geliyorum. İrlanda, Almanya’ya göre biraz daha pahalı.

 2. İnsanlar farklı kültürlere karşı daha anlayışlı davranıyor, mesela helal et konusunda. Hiç tahmin edemeyeceğiniz lokantalarda, hastanerlerde ve şirketlerde helal et sunuluyor.

 3. Türklerle takılmayın. Bunu bir çok gruplarda ne yazık ki görüyorum. Bence farklı milletlerden insanlarla tanışın, çekinmeyin. Eminim onlar da sizlerle tanışmak istiyorlardır. Hem ingilizcenizi geliştirebilmek için çok güzel bir fırsat.

 4. Eğitim İrlanda konaklamanızı ayarladığında dil okullarının talep ettiği 80 Euroluk ayarlama ücretini almıyorlar. Paranız cebinizde kalıyor 🙂 Ayrıca ayarladıkları İrlandalı aileleri bizzat gidip ziyaret ediyorlar, böylece herhangi bir sürpriz ile karşılaşmıyorsunuz.

Şimdiden İrlanda’da eğitim alacak tüm öğrencilere bol şanslar.

Sümeyra Arman

 

 

 

Menü