İrlanda Nerededir?

Kuzeybatı Avrupa’da yer alan İrlanda, batısında Atlas okyanusu, doğusunda İrlanda denizi, güneydoğusunda St. George Kanalı ve güneyinde Kelt Deniz’ine sınırları olan bir ada ülkesidir.

Dublin Nerededir? Dublin Şehri

İrlanda Leinster bölgesinde Liffey nehri boyunca kurulan şehir, nehir dolayısıyla Kuzey Dublin ve Güney Dublin olarak ikiye ayrılmıştır. Viking yerleşkesi merkezi olarak kurulan Dublin, eski çağlardan beri başkenttir.İrlanda’nın başkenti olması yanında ülkenin en geniş ve en popüler şehir olup 1.3 milyon nüfusuyla metropol ve kozmopolit özelliklere sahiptir.

Dublin’de Yaşam

Şehir yaşantısının yanında Dublin parklarıyla size doğada bir yaşam imkanı sunuyor.Sabah sporunuzu Stephan’s Green’de yapıp dersinize gidebilir, ders yada iş çıkışı Grafton Street’te kahvenizi içebilir, Henry street’te alışverişinizi yapabilirsiniz. Doğa ile iç içe vakit geçirmek isterseniz Phoenix Park tam size göre! Arkadaşlarınız ile yapacağınız yürüyüşünüze sevimli geyik dostlarımız da eşlik edecektir.

Dublin Yaşam Masrafları

İrlanda’nın başkenti Dublin’de konaklama masrafı, diğer avrupa şehirlerine kıyasla bir miktar fazladır. Şehrin cazibe merkezi oluşu, turist çekmesi konaklamaya olan talebi artırarak kira ücretlerini etkilemektedir. Fakat bu gözünüzü korkutmasın, ev faturaları cuzi miktarda olup su faturası derdiniz yoktur!
Dublin’de ulaşım oldukça kolay ve rahattır. Student Leap kartınız ile 20€’ya sınırsız ulaşım imkanından yararlanabilirsiniz. Dublin’de market alışverişiniz oldukça hesaplı olacaktır çünkü herşey uygun fiyatlıdır. Market alışverişiniz için haftalık ortalama 20€ gideriniz olacaktır. Dublin’de yaşam masrafları için hazırlamış olduğumuz yazıya göz atmanızı öneririz.

Dublinde Eğlence

Dublin şehri eğlence konusunda sunduğu imkanlarla eğlencenin merkezidir! Dünyaca ünlü barlara sahip olan Dublin gece kulupleri ile de meşhurdur.

 

Dublin’de Öğrenci Olmak

Dublin’de öğrenci olmak güvenli bir yaşamda bulunmanın yanında kaliteli eğitime ulaşmak demektir. Öğrenci şehri olan Dublin’de uluslararası geçerli dil sınavlarına yönelik eğitim veren dil okullarında eğitim alabilir ya da modern eğitim anlayışına uygun dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasına giren üniversitelerde okuma fırsatını yakalayabilirsiniz. Dublin’in genç ve dinamik nüfusu sayesinde sık sık sosyal ve spor etkinliklerinde yer alabilir, şehrin sahip olduğu önemli firmalarda ( Facebook, Twitter, Google, Microsoft ..) kariyer imkanına sahip olabilirsiniz.

Dublin’de Dil Okulları

Öğrenilen dil bilgisinin daha kalıcı olması için pratiğe ihtiyacınız vardır. Bundan dolayı yurtdışında alınan dil eğitimi istediğiniz dili öğrenmeniz için çok doğru bir karardır. Dublin’de uzman eğitim sunan dil okulları ve anadilin ingilizce olması neden Dublin’i tercih etmeniz gerektiğinin yanıtlarıdır.Alacağınız eğitim size çeşitli programlar olarak sunulmaktadır. Dublin dil okullarında uzun dönemli ve kısa dönemli olarak dil eğitimi alabilir yada doğrudan dil sınavlarına yönelik kursları tercih edebilirsiniz.

Dublin’de Üniversite Okumak

Dublin’de bulunan üniversiteler, dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer almaktadır.Prestijli üniversitelerde okuyarak modern ve teknolojik metodlarla eğitim alabilir, Nobel ödüllü Oscar Wilde ve ünlü yazar Samuel Beckett gibi isimlerin okuduğu üniversitelerin tarihi dokusu ve kültürünü yaşayabilirsiniz. Dublin’de bulunan üniversiteler ve şartları için İrlanda’da Üniversite Eğitimi yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

İlginizi Çekebilir

Menü