İrlanda’da Aşı

İrlanda’da Korona Aşısı

İrlanda Covid-19 aşılama hızı konusunda önde gelen ülkelerden birisi. Peki İrlanda’da aşılama şu an hangi aşamada ve önümüzdeki süreçte neler olacak?


İrlanda’da Kabul Edilen Aşılar

 Kaynaklar: https://www.gov.ie/en/publication/3b8e1-mandatory-hotel-quarantine-your-questions-answered/#exemptions-from-mandatory-hotel-quarantine

ve daha fazla bilgi:https://www.citizensinformation.ie/en/travel_and_recreation/travel_to_ireland/hotel_quarantine.html

İrlanda’da Aşı Hızı

İrlanda’da şu an toplamda 1.063.666 kişiye Covid-19 aşısı uygulanmış durumda. Bunlardan 749.450’si 1.doz aşı yapılmış, 314.216’sı kişilerden oluşmaktadır. Bu sayı her geçen gün artmaya devam etmektedir.13 Nisan 2021 tarihinde alınan rakamlardır, güncel aşı rakamına ve daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

İrlanda’da Aşı Öncelik Sırası

İrlanda 4,83 milyon nüfusa sahip olduğu için herkes hemen aşı olamayabilir. Bu sebepten ötürü bir aşı önceliği sırası vardır. Covid-19 aşı önceliği sırası şu şekildedir;

1. Uzun süreli bakım tesislerinde ikamet eden 65 yaş ve üstü kişiler
2. Ön saf sağlık çalışanları
3. 70 yaş ve üstü kişiler
4. 16-69 yaş arası ve çok yüksek şiddetli Covid-19 hastalığı riski taşıyan kişiler
5. 65-69 yaş arası ve şiddetli Covid-19 hastalığı riski yüksek olan kişiler
6. 65-69 yaş arası olan diğer kişiler ve aşı programı için gerekli olan kilit kişiler
7. 16-64 yaş arası ve şiddetli Covid-19 hastalığı riski yüksek olan kişiler
8. 16-64 yaş arası uzun süreli bakım tesislerinde ikamet edenler
9. 64 yaş ve altı kişiler

İrlanda’da Aşı Önceliği Hesaplama

İrlanda’da aşı sıranızı hesaplamanız için oluşturulmuş bir site bulunmakta. Sitede yer alan ilgili bölüme yaş, sağlık durumunuz, çalıştığınız ortam vb. bilgilerinizi girerek aşı önceliğinizi hesaplayabilirsiniz. İrlanda’da aşı önceliği hesaplaması yapabileceğiniz siteye buradan ulaşabilirsiniz.


 

İrlanda Aşı Programı – İrlanda’da Aşı Olmak

İrlanda aşı programı görüldüğü üzere 3 aşamadan oluşmaktadır. Şu an 2. Aşama başlamış durumda. Daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

 


Türk Öğrenciler İrlanda’da Aşı olabilir mi?

İrlanda’da dil okuluna kayıt olmuş Türk öğrenciler sıraları geldiklerinde aşılarını olabilirler, bunun haricinde ekstra bir açıklama yapılmadı. Açıklama yapılması durumunda yine sitemizden en güncel bilgiye ulaşabilirsiniz.

İrlanda’da Aşılama Ne Zaman Tamamlanır?

Yayınlanan programa göre Temmuz sonuna kadar aşılamanın bitmesi bekleniyor fakat İrlanda’da günlük ortalama 17.434 kişi aşı oluyor. Aşılama bu hızla devam ederse yaklaşık olarak 352 günde İrlanda’da aşılamanın bitmesi tahmin ediliyor. Fakat ilerleyen günlerde yeni aşıların ülkeye girmesi ihtimalinde aşılama hızı artabilir ve İrlanda aşılamayı daha erken bitirebilir.

İrlanda’da Hayat Ne Zaman Normale Döner?

Yayınlanan aşı programına göre Temmuz ayı sonrasında İrlanda’da hayatın normale dönmesi bekleniyor fakat uzmanlara göre ülke nüfusunun %70’inin aşılanması bittikten sonra İrlanda’da hayatın yavaş yavaş normale dönebileceği tahmin ediliyor.


İrlanda’da Korona Virüsü ve Kısıtlamalar 

İrlanda’da kısıtlamalar ve vize durumları nasıl diye merak ediyorsanız sürekli güncellenen İrlanda’da korona virüsü yazımıza buradan ulaşabilir ve İrlanda’da korona virüs gelişmelerini takipte kalabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Menü