İrlanda’da Hiç Irkçılık Yok!

Ben Ucd Smurfit’de yüksek Lisans lisans değişim öğrencisiyim. İrlanda’da yüksek lisansın 1 yıl olması ve mezun olduktan sonra 2 yıl çalışma iznimiz olması gibi cazip fırsatları olduğu için İrlanda’da yüksek lisans yapmak çok mantıklı ama maalesef ben sadece bir dönemliğine Erasmus+ öğrencisi olarak geldim.

İnsanları Harika

İrlanda ile ilgili en sevdiğim şeylerin başında genc demografik yapisi ve insanlarin birbirine karsi tutumu gelir. Burada herkes birbirine karşı çok kibar ve ırkçılık yok denecek kadar az. Ayrıca sosyal aktivite imkanları oldukça bol.

UCD Smurfit

Okulumun eğitim kalitesi cok iyiydi, zaten İrlanda’da ki en iyi business okuluydu. Beraber okuduğum öğrencilerin hepsi yabancı öğrenciler olduğu için herkes birbiriyle çok kaynaştı. Eğitim açısından iyi olduğu gibi benim için sosyal olarak da çok aktif bir dönemdi.

Konaklama

Ben konaklama olarak aile yanı konaklama tercih ettim. Evim okula otobüsle 45 dakika mesafedeydi (genelde hep 30-45 dk arası oluyor). Ailenin tutumu çok iyiydi, beraber çok fazla zaman geçirdik ve bu yüzden bolca dil pratiği yapmamı sağladılar.

İrlanda’ya Gelecek Öğrencilere Tavsiyeler

  • Gideceğiniz okul ile alakali iyi arastirma yapin,
  • Amacınız dil egitimi ise yabanci arkadaşlar edinin ve onlarla mümkün olduğunca zaman geçirin
  • Mutlaka meetup uygulamasını indirip oradaki meet uplara katilin,
  • Gideceğiniz dönemdeki hava durumunu öğrenip kıyafetlerinizi ona gore hazırlayın.

İlginizi Çekebilir

Menü