İrlanda’da Dil Okulu Cork Rehberi

Cork’ta Dil Okulları

İrlanda’da Dil okuluna karar verdikten hemen sonra akla gelen ilk soru İrlanda’nın hangi şehrinde dil eğitimi almak istediğiniz olacaktır. Başkent Dublin’den sonra ilk akla gelen Cork şehridir. Cork, İrlanda’nın en kalabalık 2.şehri olmakla birlikte nehir kıyısına konumlanmıştır. Cork şehri, ismini Galce dilindeki bataklık anlamına gelen “coarhe” kelimesinden almıştır. Cork, başkent Dublin kadar kalabalık bir nüfusa sahip olmasa da kuşkusuz daha yerel öğeler barındıran gelişmiş bir şehirdir. Bu şehirde dil eğitimi almaya karar veren öğrencilerin gözündeki ilk artı da kuşkusuz bu olacaktır. 

Cork’ta Work and Study

Work and Study programı; 25 hafta ve üzeri kayıt yaptıran herkesin hem part-time çalışma iznine sahip olduğu hem de 32 haftaya kadar İrlanda’da kalma şansına sahip olduğu bir dil eğitim programıdır. Cork şehrinin mevcut dil okulu sayısı oldukça azdır. Bu durum hem oradaki dil eğitimine gelen öğrenci sayısının az olduğunu hem de iş bulmadaki rakiplerinizin de sayısının az olacağının habercisidir.

Cork’ta Konaklama Ücreti

Konaklama seçenekleri olan öğrenci yurtları ve aile yanı konaklama ücreti de daha uygundur. Bu durum daha ekonomik koşullarda dil eğitimi alabilmenize imkan sağlamaktadır.

Cork’ta Ulaşım

Cork şehrinde ulaşım imkanı otobüs, taksi ve tren ile sağlanmaktadır. Otobüsler nüfusun yoğun olduğu neredeyse her alana aktif hizmet vermektedir. Trenler ise 5 hattan oluşan ve otobüslerin hizmet verilmeyen bölgeler için kullanılabilir. Bu iki ulaşım türü içinde Dublin’de kullanılan kartın aynısı kullanılır. Leap kart ile hem trene hem de otobüse binebilirsiniz. 24 saat çalışan taksiler ile de seyahat etme şansınız tabi ki bulunmaktadır.

Cork’ta Yemek

Cork şehri, nehir kıyısında kurulan bir şehir olmasından kaynaklı yemek seçeneği kısıtlı ve genellikle deniz mahsüllerinin ağırlıkta olduğu bir yemek kültürüne sahiptir. Bölgede en çok tüketilen besinler ise; ıstakoz, levrek,midye ve karidestir. Bunların dışında içecek olarak şarap ve biraya ev sahipliği yapar. Eğer Cork içerisinde bir pazar gezmek isterseniz kesinlikle İngiliz Pazarı’nı gezmenizi tavsiye ederiz. Burası uygun,kaliteli ve yerel ürünlere ulaşabileceğiniz tarihi bir havaya sahip çok önemli bir yerdir.

İlginizi Çekebilir

Menü