İrlanda’da ISE Dil Okulu & Çocuk Bakıcılığı

ISE dil okulunda Work & Study programıyla 25 hafta ingilizce eğitimi alan Gizem Hanımın İrlanda’da dil okulu ve aile yanı konaklama tecrübeleri.

İrlanda’nın En sevdiğim Yanları

İrlanda’nın doğası bir harika, şehir içindeki kocaman parkları, mimarisi en sevdiğim yanlarından olmuştur.

ISE Language School

Binası ve imkanları çok iyi değil. Kantin çok küçük. Ders arası vakit geçirip sosyalleşilebilecek düzgün bir alanı yok. Tuvaletleri çok iyi değil. Bazı sınıflar çok küçük. Son 3 aydır hocalarımdan memnunum ama önceki aylardaki hocalardan hiç memnun değildim. Eğitim kalitesinin hocalarda doğru orantılı olduğunu düşünüyorum.

Okulunuzda beğendiğiniz 3 özellik

Stephens Green Parka yakin olmasi ve şehrin göbeğinde bulunması.

İrlanda’da Yaşadığım Komik Bir Anı

Sınıfta hocaya türkçedeki eşek arısını anlatmaya çalışırken bastıra bastıra ‘a** bee’ demiştim. Onun bir anlamı eşek olsa da yaygın anlamını biliyoruz 🙂 Bazen Türkçeden direkt çeviri yapınca böyle saçma hatalarla karşılaşabiliyorsunuz.

Okulda beğenmediğiniz 3 özellik

Kantini, tuvaletleri, %70 Brezilyalı

İrlanda’da Aile yanı konaklama

2 host family ile birlikte kaldım. Genel izlenimim aileler çok yardımsever. 1. Kaldığım evdeki aile iletişim anlamında çok yardımcı oldular hiç zorluk çekmedim. Genel olarak bence evler güvenli. Okula her zaman otobüs kullanarak gidiyorum. Otobüsler rahat ve güvenli, tek sorun trafik yüzünden gidiş geliş saatlerin çok değişken olabiliyor.

Eğitim İrlanda

Birinci artı buraya geldikten sonra çalacak bir kapının olduğunu bilmek, insana güven veriyor. Buraya geldikten sonra da ara ara buluşmalar yapıp kendilerini unutturmamaları da güzel. Ama benim için en büyük artısı kalacak yer konusundaki yardımları oldu. Buradaki en büyük problem ev. Hem güvenli hem temiz hem ucuz bi yer bulmak, özellikle ilk geldiğiniz zamanlar çok zor. Bu anlamda eğitim İrlanda ile çalışmaktan çok memnunum.

İrlanda ile ilgili En Sevmediğin Şeyler

Çok fazla trafik var ve ev bulmak çok zor, fiyatlar çok uçuk. Eğer İrlanda’da dil okuluna gelecek öğrencilere tavsiyem çok sıkı giyinin 🙂

İrlanda’da Çalışmak

Ben şuan da çocuk bakıcılığı yapıyorum ve işimi bir whatsapp grubu aracılığı ile buldum.

Youtube kanalımıza abone olarak İrlanda’da eğitim ve yaşam hakkında ki videolarımızı izleyebilirsiniz.

Bu yazımızı beğendiyseniz ya da İrlanda ile ilgili daha fazla bilgi almak istiyorsanız buradan diğer yazılarımızı da okuyabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Menü