İrlanda’da Dil Okulu Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken 6 Kriter

Eğitim alacağınız dil okulunu seçerken dikkat etmeniz gereken birçok nokta var. Sadece İrlanda’ya odaklanarak uzmanlaşan ve İrlanda’da ofisi bulunan tek Türk danışmanlık şirketi olarak, İrlanda’da dil okulu seçerken dikkat edilmesi gereken 6 kriter belirledik;

1) Dil Okulunun Kalitesi

Seçtiğiniz okul yetkili kurumlar tarafından akredite mi? Eğitmen kadro tecrübesi yeterli mi? bu soruların cevaplarını bularak dil okulunun kalitesinde belirleyeceği olacaktır. Verilen eğitim hizmetinin uluslararası standartlardaki kriterlere uygunluğunun denetlenmesi, okuldaki kalitenin belirli bir seviyenin üzerinde olmasını gerektirir.

2) Dil Okulunun Yapısı

Seçiminizi farklı ülkelerde şubeleri olan marka bir dil okulundan ya da daha yerel ve hesaplı butik bir dil okulundan yana kullanabilirsiniz. Okulların sosyal imkanlarının ve aktivitelerinin çeşitliliği, kullandıkları ekipmanlar, eğitmenlerin öğrencilerine gösterecekleri kişisel ilginin fazla olması noktalarında farklılıklar görülebilir.

3) Dil Okulunun Bulunduğu Şehir ve Lokasyonu

Seçeceğiniz dil okulunun bulunduğu şehirde, yaşam pahalılığı ve part time iş bulma imkanları açısından da değerlendirme yapmanız gerekir. Dil okulunun şehir merkezine mesafesi, etrafında sosyal etkinliklerde bulunabileceğiniz, biraz gezinip zihninizi dinlendirebileceğiniz kapalı ve açık mekanlar olması da önemlidir.

4) Program Süresi

 

Belki de en belirleyici etken mevcut ve hedeflediğiniz seviyeye göre doğru program süresini seçmek olacaktır. Yabancı dil eğitimi çok kısa sürelerde mucize beklenmemesi gereken, süreklilik isteyen bir süreçtir. Kısa süreli yoğunlaştırılmış programlar vakit tasarrufu açısından cazip gözükse de, buradaki verim kişinin performansına ve istekliliğine bağlı olacaktır.

5) Program Tipi

Eğitiminizden maksimum verimi alabilmeniz doğru programı seçmenizle de doğru orantılıdır. Mesela genel ingilizce programları dil seviyenizi daha ileriye taşımak için düzenlenmiştir ve her seviyeden katılımcı başvuruda bulunabilir. Ancak IELTS benzeri sınav hazırlık programları yoğun olarak sınav teknikleri üzerine eğitim vermektedir ve katılabilmek için genellikle B1-B2 seviyesinde dil yeterliliği aranmaktadır. Ya da belirli bir seviyede dil bilgisine sahipseniz ancak bunu iş hayatında aktif olarak kullanamıyorsanız sizin için iş İngilizcesi programlarına katılmak daha doğru olacaktır.

6) Bütçe

 

Bütçenizi oluştururken sadece dil eğitimi program ücretlerini değil, gitmeyi düşündüğünüz şehrin şartlarını da araştırarak hesap yapmalısınız. Aylık ortalama giderinizi; konaklama, ulaşım, market ve sosyal yaşam giderlerinizi hesaba katarak yola çıkın. Bu noktada web sitemizdeki birçok yazı ve videodan yardım alabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Menü