İrlanda’da Dil Okulu ve Çalışma İzni

İrlanda’da dil eğitimi eğitimi almak özellikle son yıllarda Türk öğrenciler arasında oldukça popülerleşmiştir. Bunun temel sebeplerinden biri İrlanda’daki dil okulu fiyatlarının uygun olması ve çalışma izni alınabilmesidir. İrlanda’da çalışma izni sadece 25 hafta ve üzeri eğitim alacak olan kişilere verilmektedir. Ancak İrlanda’ya üniversite eğitimi ya da yüksek lisans eğitimi almaya gelen öğrencilerinde çalışma izni bulunmaktadır.

İrlanda’da dil eğitimi almak isteyen öğrencilerin en çok tercih ettikleri şehir İrlanda’nın başkenti olan Dublin’dir. Dublin İrlanda’nın en önemli eğitim merkezi olarak kabul edilmektedir. Dublin’de üç üniversite, bir çok yüksek öğrenim kurumu ve onlarca dil okulu bulunmaktadır.

İrlanda’da Dil Eğitimi

İrlanda’da alacağınız bir Genel İngilizce programı, hem sabah hem öğlen saatlerinde sunulmaktadır. Sabah erken kalkmayı sevmeyenlerdenseniz öğlen programları tam size göre olacaktır.

Kelime ve gramer eksiğinizi fazla buluyorsanız, ders sayısı benim için az olur diye düşünürseniz haftalık 30 derse varan Yoğun İngilizce programlarını da tercih edebilirsiniz. Amacınız daha çok sosyalleşmek ve pratik yapmak ise haftalık 20 derslik Genel İngilizce programları size göre olacaktır. Okuldan sonra arkadaşlarınızla geçireceğiniz vakit aldığınız eğitimi pekiştirmeniz için harika bir fırsat!

İrlanda dil okulları; Brezilya, Japonya, Kore, İtalya, Çin, Tayvan ve birçok Avrupa ülkesinden gelen öğrencilere eğitim vermektedir. Dil eğitimi programları, öğrencilerin interaktif ve eğlenceli bir öğrenme deneyimi edinmelerine olanak sağlayacak şekilde düzenlenmiştir.

Ayrıca, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin büyük çoğunluğunun Avrupa merkezleri Dublin’de yer almaktadır. Apple, Google, Microsoft, Amazon, eBay, LinkedIn bu şirketlerden sadece bir kaçıdır. Buradaki şirketleri gezebilir ve haklarında birçok şey öğrenebilirsiniz.

İrlanda’da Dil Okulu

İrlanda, Avrupa’nın teknoloji üssü olması, doğal güzellikleri, yüksek yaşam seviyesi ve eğlence dolu şehirleriyle ön plana çıkıyor. Ülke genelinde Dublin ağırlıklı olmak üzere onlarca kaliteli ve akredite edilmiş dil okulu bulunmaktadır. İrlanda’daki tüm dil okulları MEI (Marketing English in Ireland) tarafından denetlenmekte ve onaylanmaktadır. Bu sebeple İrlanda dil okulları her zaman belirli bir kalite standardına sahip olmuş ve bunu korumaktadır.

Okullarda sunulan Genel İngilizce ve Yoğun İngilizce programlarının yanı sıra, IELTS ve CAE gibi sınav hazırlık programları İrlanda’daki en popüler programlardandır.

İrlanda’da Çalışmak

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi İrlanda’da 25 hafta ve üzeri eğitim alacak öğrencilerin haftada 20 saat part-time olarak çalışma hakları vardır. İrlanda’da çalışmak hem İngilizce seviyenizi ilerletme hem de yaşam giderlerini karşılayabilme adına öğrencilere sunulmuş çok güzel bir fırsattır. 

İrlanda’da çalışma izni almak için öğrenciler İrlanda’da Garda National Immigration Bureu’ya başvurup GNIB Kartı almaları gereklidir. Bu şekilde oturum izni alacaklardır ve çalışmaya başlayabileceklerdir. İrlanda’da öğrencilerin çalışma alanları arasında en çok tercih edilen mağazalar, oteller, kafeler, restoranlar gelmektedir.

Çalışmak isteyen öğrenciler eğitim görecekleri şehre vardıktan sonra şehirdeki iş ilanları takip edebilir, internet üzerinden de başvurular yapabilir, sosyal medya gruplarını takip edebilir ve kendileri için en uygun seçimleri yapabilir. Bir öğrenci part-time çalışarak aylık ortalama 800 Euro civarında bir gelir elde edebilir. Bu miktar öğrencinin aylık yaşam giderlerini karşılamasını kolaylıkla sağlar. Hatta para bile biriktirebilirsiniz.

*** İrlanda’da çalışma imkanlarını incelemek için buraya tıklayınız.

İrlanda’da Work and Study

İrlanda’da work and study 25 haftalık dil kursuna verilen isimdir. Öğrenciler bu programla, 25 hafta yani 6 ay İngilizce dil eğitimi alabilmektedirler. verilmektedir. İrlanda’da herhangi bir 25 haftalık dil okulu programına kayıt olduğunuz zaman haftada 20 saat part-time çalışma izniniz bulunmaktadır. İrlanda’da full time olarak çalışmak da mümkün ancak sadece tüm yıl full time olarak çalışmazsınız.  Sadece yaz aylarında ve sömestr tatil döneminde tam zamanlı çalışıp aylık 1600€ maaş kazanabilirsiniz.

Ayrıca, İrlanda’da Work and Study programı ile vizenizi 6 aydan 8 aya kadar uzatma imkanız da bulunmaktadır. Yani İrlanda’da work and study programına kayıt olduğunuzda, İrlanda’da 6 ay dil eğitiminiz üzerine artı 2 ay daha İrlanda’da kalma ve full time çalışma hakkına sahip olursunuz.

*** İrlanda’da work and study hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayın!

İrlanda’da Yaşam

İrlanda çoğunlukla yemyeşil doğası, tarihi dokusu ve ılıman iklimiyle oldukça yaşanılabilir bir yerdir. İrlanda’da şehir içi ulaşım genellikle tren, otobüs ya da bisikletlerle sağlanmaktadır. 

Eğlence, müzik gibi kavramlar tamamen İrlandalılardan sorulur. Özellikle müzik ve dans kültürünce çok iyilerdir. Özellikle Dublin’de her yerde kafe ve pub görebilirsiniz. Bu kafe ve pubların birçoğunda amatör ve profesyonel çeşitli müzisyenleri günün her saati bol bol dinleme fırsatınız olacaktır. İrlandalılar eğlenmeyi iyi bilen insanlardır, dolayısıyla çok renkli bir gece hayatı vardır. İrlanda’da eğitim almaya karar verdiğinizde bu gece hayatına şahit olmak harika olacaktır.

İrlanda aynı zamanda oldukça güvenli bir ülkedir. Suç oranı en düşük ülkelerden biridir. Orada polislere GARDA adı verilmektedir ve gardalarda silah bile yoktur.

Her yerde yemyeşil parklar görürsünüz ve bu sessiz sakin parklarda güvenle vakit geçirebilirsiniz. Etrafınızda özgürce gezen birçok zararsız hayvan görmeniz çok muhtemeldir. Özellikle parklarda birçok kez sincaplarla karşılaşabilirsiniz.

*** İrlanda’da yaşam koşulları hakkında daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayın!

İrlanda’da Konaklama

İrlanda’ya uzun veya kısa süreli kalmayı düşünenler için birçok farklı konaklama seçeneği bulunmaktadır. Konaklama kısmını İrlanda’ya gelmeden önce halletmeniz büyük önem arz etmektedir. Diğer türlü çeşitli süprizlerle karşılaşabilirsiniz. 

İrlanda Dublin’de konaklama türü olarak genellikle öğrenci yurtları, öğrenci evleri ve aile yanı konaklama alternatifleri söz konusudur. Yurtlar tek ya da 2-3 kişilik odalardan oluşmaktadır. Aile yanı ise tek kişilik, kahvaltı da dahil olmak üzere, yarım pansiyon şeklinde ayarlanabilmektedir.

Konaklanan yerle dil okulu arası genellikle 20-50 dakika arasında değişen bir mesafededir. Aile yanları şehir merkezine, yurtlara oranlara biraz daha uzak olup öğrenci evleriyse değişkenlik göstermektedir.

*** İrlanda’da konaklama detayları hakkında bilgi almak için tıklayın!

İlginizi Çekebilir

Menü