İrlanda’da Hem İngilizcemi Geliştirdim Hem Gezdim

 

İrlanda’ya hem İngilizce dil eğitimi almak hem de bu güzel ülkeyi keşfetmek amacıyla geldim. Dil okulu için uzun araştırmalarımdan sonra Dublin City Üniversitesi’ne karar verdim. Konaklama olarak ise okula yürüme mesafesinde bulunan öğrenci yurtlarında kaldım.

 

İrlanda’dan Bahsetmek Gerekirse…

 

Öncelikle İrlanda’dan bahsetmek istiyorum. İrlanda birçok milletten insanın buluştuğu, dünyanın en renkli ülkelerinden bir tanesi. Burada yaşayan insanlar gerek yerli gerekse de turistler olmak üzere son derece sıcak kanlı ve yardımseverler. Adres ararken kaybolduğunuzda ya da birşey lazım olduğunda herhangi birine sormanız yeterli.

Dublin ve çevresinde de gezilip görülebilecek birçok turistik yer mevcut. Bunların arasında en beğendiğim küçük bir balıkçı kasabası olan ”Howth”. Sahil ve liman kesimiyle şirin bir kasaba görünümü çizerken, mükemmel manzaraya sahip tepeleriyle de bir hayli ilgi çekici.

Neden İrlanda’da Eğitim Aldım?

 

Gelelim İrlanda macermın asıl amacı olan eğitim kısmına. Dublin, İngilizce eğitimi için tercih edilebilecek sayılı şehirlerden biri. Bunun nedeni benim için hem Türkiye’ye 4 saatlik bir uçuş mesafesinde olması, hem de sıcakkanlı insanlara sahip olmasıydı. Dubline gelmeden önce Eğitim İrlanda ile yapmış olduğum görüşme ve ayarlamalar gerek seyahat öncesi gerekse de Dublin’deki ikametim süresince bana bir hayli kolaylık sağladı.

Eğitim İrlanda’nın ayarlamış olduğu Öğrenci Rezidansı ve Dublin City University’deki eğitimim son derece rahat ve verimliydi. Burada geçirdiğim bir ay süresince karşılaştığım ufak problemleri çözmemdeki yardımseverlikleri, Türkiye’ye güzel anılar ve yeni dostluklarla dönmemdeki aracılıkları için tekrardan teşekkür ediyorum.

 

Atakan Şalcıoğlu

 

 

Menü