Dublin’de Su Gibi Geçen Bir Yaz

Merhabalar,

Yaz tatilimi değerlendirmek için İrlanda Dublin’de 12 haftalık dil okuluna kayıt oldum. Dublin’deki 12 hafta hem öğretici ve eğlenceli şekilde su gibi akıp geçti. CES (Central of English Studies) dil okulunda haftada 20 saat İnglizce dil eğitimi gördüm. Dinleme, dil bilgisi, yazma ve konuşma olarak olarak hepsinden bir gelişme gördüm ama en fazla gelişmeyi konuşma ve dinlemede gördüm. İrlanda’ya geldiğim ilk günlerde yanında kaldığım İrlandalı aile ile konuşma ve anlama konusunda zorlanırken bir süre sonra daha rahat anlamaya ve konuşmaya başladığımı farkettim. Dil sadece dil okuluna giderek gelişmiyor. İrlanda’ya dil okuluna gelecek öğrencilere kesinlikle aile yanında kalmalarını tavsiye ederim.

 

İrlanda’da Sinemaya Gitmek

Dublin’deki Savoy sineması’nda salı günleri öğrenci indirimi oluyor. Sinemada 8€’ya içecek, patlamış mısır ve film menü halinde alabilme imkanı vardı. Haftada bir sinemaya giderek hem yeni filmler izledim hem de İngilizcemin gelişmesine katkı sağladım.

 

İrlandalılarla İletişim

İrlandalılar meraklılardır ve size çok soru sorabilirler. Bu soruları ters algılamayın çünkü genelde gerçekten bilmedikleri ve merak ettikleri için sorarlar. Ayrıca güler yüzlü ve yardımseverlerdir.  Bir İrlandalı ile kolayca iletişime geçebilir veya arkadaş olabilirsiniz. Bir örnek vermek istiyorum, bir sabah okula giderken durakta otobüs beklerken birisi durakta asılı olan otobüs saatlerine baktığımı gördü ve bana gelip telefondan bir uygulama açıp otobüsün ne zaman geleceğini söyledi. Asılı olan saatlerin genellikle doğru göstermediğini, uygulamadan bakmanın daha garanti olduğunu söğledi. Ben de uygulamanın adını sorduğumda uygulama nasıl çalıştığını gösterdi (Dublinbus) ve yoluna devam etti. O günden beri Dublin’de kaldığım sürede hep o uygulamayı kulandım ve herkese de tavsiye ederim çok rahat oluyor.

 

İrlanda’da Hafta Sonu

Derslerden sonra hafta sonları ve hafta içleri okulun hazırlamış olduğu aktivite programlarına ve gezilerine katılarak farklı ülkelerden yeni insanlarla tanıştım ve birlikte güzel vakit geçirdik. Bu sayede İrlanda’nın bir çok yerini görme imkanım oldu.

Dublin Rüyası 

12 hafta sonunda evime geri döndüm. Geriye baktığımda güzel bir rüyadan uyanmış gibi hissediyorum. Yanında kaldığım aile ile hala iletişim halindeyiz. Artık filmleri İngilizce olarak izliyorum. Haftata bir bu geleneği bozmamaya çalışacağım ve yakın zamanda tekrardan İrlanda’ya gitmeye düşünüyorum.

Benden bu kadar. İrlanda’da olanlara iyi gezmeler dilerim! Eğitim İrlanda’ya yaz tatilimi bir rüyaya çevirdiği için çok ama çok teşekkür ederim.

 

Hasan Ervan

 

 

Menü