İRLANDA’DA ERASMUS STAJI BULMA TAKTİKLERİ

 Öncelikle Erasmus konusunu yeni yeni araştırmaya başladıysanız buradaki yazımıza tıklayarak , “Erasmus stajı nedir?”, “Erasmus stajına nasıl başvurulur?” gibi sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.

Bir dönem hepimizin başına gelen ve her üniversite okuyan gencin hayallerini süsleyen “yaa şu Erasmus ne güzel şey dediği” zamanlarımız olmuştur. Bazı kesimlerde bu durum sadece düşüncede kalırken, bazılarında ise hayal olmanın ötesinde artık gerçekleşmesi gereken bir hedef haline dönüşmüştür. Sizde “Evet, benim hedefim de yurtdışında Erasmus stajı yapmak !!” diyorsanız şu an doğru adrestesiniz. Lokasyonu biraz daha daraltıp İrlanda’da Erasmus Staj Yeri Bulma Taktiklerini sizler için maddeler halinde hazırladık.

Dikkat : Ama öncelikle şunu belirtmemiz gerekiyor ki bu süreci kendiniz yönetecekseniz yüzlerce mail atmaya hazırlıklı olun.Avrupa’da stajyer kültürü çok yaygın olmadığı için aracı bir kurum olmadığı zaman bazen geri dönüş bile alamayabilirsiniz. Bizimle iletişime geçip bu konuda daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz!!

1-Etkili ve Dikkat Çekici Cv Hazırlama

Bir kuruma başvuru yaptığınızda Cv’niz artık kimliğiniz haline gelmiş olacak. Yani forma yazdığınız bilgi kadar karşı taraf sizi tanımış olacak. Bu yüzden CV hazırlama aşaması başvurularda en kritik ve en önemli adımlardan biri.
Sadece Erasmus stajında değil yurtdışında herhangi bir kurumda da çalışmak için geçerliliği olan Europass formatında CV hazırlamak sizin için daha iyi olacaktır.

2-Motivasyon Mektubu 

Tabiki rakiplerinizden bir adım daha öne geçmek için CV’niz yeterli olmayacaktır. Bunun yanında yine Europass formatına dahil olan Motivasyon mektubunuzu da hazırlamalısınız.

  • Mektubunuzu yazmadan önce iyi bir ön hazırlık ve araştırma yapın (web sitesi, yorumlar vs.)
  • Yazının 1, 2 sayfayı geçmemesine dikkat edin
  • Uzun ve ağdalı cümleler kullanmamaya özen gösterin
  • Kabul edilmek için olduğunuzdan farklı gözükmeye çalışmayın
  • Klişe ifadeler kullanmadan özgün bir dil kullanmaya çalışın 

Motivasyon Mektubu İçeriği;

  • Erasmus programı hakkında genel bir açıklama
  • Kendinizi tanıtma
  • Neden o kurumda staj yapmak istenildiğinin açıklanması
  • Sizin o kuruma ne gibi artılar katacağınızın yazılması 

 

3-Video CV Hazırlama

Bazı firmalar adaylarını daha yakından tanımak için video isteyebiliyor. İstedikleri özel sorular var ise onlara cevap vererek, kendinizi kısaca tanıtan ve uzun olmayan bir video hazırlayabilirsiniz. Bu sayede hem görsel hem işitsel olarak kendinizi ifade etmiş olacaksınız.

4-İrlanda’da Erasmus Stajı İçin Firma Aramak

Erasmus staj yeri arayan öğrenciler için özel olarak yapılmış erasmusintern.org adında bir site var. Bu siteye buradan giriş yaparak önce kendi profilinizi oluşturup sonrasında da başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

5-İrlanda’da Erasmus Stajı İçin Üniversite Aramak

Staj hakkınızı bir öğretim görevlisinin yanında çalışmak için de kullanabilirsiniz. Bunun için öncelikle gitmek istediğiniz üniversitelere karar vererek kendi branşınızla alakalı olan öğretim görevlilerine direk mail atmalısınız. Ayrıca üniversitelerin Erasmus koordinatörlerinden de ne yapmanız gerektiğine dair bilgi almak için mail gönderebilirsiniz.

6-Eğitim İrlanda Erasmus Staj Yeri Ayarlama

Eğitim İrlanda çalıştığı partner firma aracılığıyla Erasmus’tan kabul almış öğrencilere okumuş oldukları alanlara uygun staj yeri bulmakta ve gerekli görüşmeleri gerçekleştirmektedir. Bu hizmetin ücreti 600 Euro’dur Ayrıca vize danışmanlığı için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. 

Şimdiden kolay gelsin!!

Eğitim İrlanda aracılığıyla İrlanda’ya Erasmus stajına gelen Su Taşbaş’ın  macerasını okumak için buraya tıklayın!!

İlginizi Çekebilir

Menü