İrlanda’da Erasmus Stajı


Erasmus Stajımı 2013 yazında Tibda Turkish Irish Business and Development Association’da yaptım. Staj süresince, İrlandalı ve Türk iş adamları arasındaki var olan ticaret bağını devam ettirme ve yeni ortaklıklar oluşturma adına çalışmalar yaptım. Yaptığım pazar araştırmaları, şirket görüşmeleri, telefon görüşmeleri, yazışmalar, toplantılar, sunumlar, hazırladığım raporlar benim dış ticarete olan ilgimi daha da arttırmıştı. Ekonomi bölümünde okumama rağmen ilk defa teoriden başka bir şeyler yapmak güzeldi.

İngilizceme katkısı da elbette büyük oldu. İzmirli olduğum için şöyle bir örnek vermek istiyorum. Genelde denize girdikten sonra arkadaşına ‘soğuk ama girince alışıyorsun’ dersiniz ya, işte onun gibi ‘konuşunca alışıyorsun’. 🙂 İngilizce konuşmak için kendinizi ne kadar zorlarsanız o kadar geliştiriyorsunuz.

Bir gün, Tibda’daki işlerden kafamı kaldıramazken Eğitim İrlanda (Education State) imdadıma koştu. İki haftalığına Türkiye’den İrlanda’da yaz okulu için gelen liseli bir gruba rehberlik yaptım. Bu benim için gerçekten yorucu ama bir o kadar da eğlenceli bir deneyim oldu. Grubum çok iyiydi, kızlar çok tatlılardı ve Seda ablaları onları çok sevmişti. 🙂 Her gün farklı bir etkinlik, farklı bir yere gezi vardı. Hatta bu iki haftayı yaşamasaydım İrlanda’ya gelmiş bile saymazdım kendimi.


İrlanda’da Konaklama


Griffith College Dublin kampüsünün yurdunda kalıyordum. Yine gelsem yine orda kalırım diyebilirim. Ortamı, şehir merkezine yakınlığı (yürüyerek 25 dk), 24 saat güvenliğin olması çok güzeldi. Kendisi güzel havalarda bahçesinde oturabileceğiniz küçük ama etkili bir kampüsün içerisinde bulunuyor. İstediğim zaman kütüphanesini, spor salonunu kullanabiliyordum. Oda arkadaşımla çok iyi anlaşmamın da orayı sevmeme katkısı oldu.

İyi ki İrlanda


Tüm zorluklarıyla, güzellikleriyle, soğuk havası sıcak insanlarıyla, yemyeşil doğasıyla, neşeli sokaklarıyla, renkli Cuma geceleriyle, üç girişli prizleri, sıcak soğuk ayrı musluklarıyla, Guinness tutkunlarıyla, Kusadasi sevenleriyle, sanat dolu sokaklarıyla iyi ki gelmişim dediğim ülke..

NOT: İçimizdeki İrlandalı bulundu. 🙂

 

 

Menü