Eğitim İrlanda Belfast City Tour

Belfast City tour İrlanda’da dil okuluna her şey dahil yaz paket programlarıyla gelen öğrencilere hediye edilen. Eğitim İrlanda tarafından düzenlenen Belfast gezisidir. Belfat Kuzey İrlanda’nın hem en büyük şehri hem de başkentidir. Belfast Kuzey İrlanda’da olmasına rağmen Birleşik Krallık’a (İngiltere) bağlıdır. Yani İngilteye gidiyoruz da diyebiliriz.

Kuzey İrlanda Belfast Gezisi

1-Buluşma

08:30’da Belfast’a gitmek üzere şehir merkezinde GPO önünde buluşuyoruz ve aracımıza binip Belfast’a doğru yola çıkıyoruz.

2-Peace Wall

Yolun yoğunluk durumuna bağlı olarak Belfast’a 10:30 gibi varıyoruz. İl durağımız olan ve Kuzey İrlanda’nın en önemli sembollerinden biri olan Belfast Peace Wall’a gidiyoruz (Berlin duvarı gibi düşünebilirsiniz). 5 km uzunluğundaki bu duvar bazı İrlandalılara ait mahallelerle İngilizlere ait mahalleleri ayırmaktadır. Bu duvarın 21 kapısı bulunuyor ve akşam 7’den sonra kapılar kapatılıp herhangi bir sorun olmaması için mahalleler arasındaki geçişler yasaklanıyor. Bu duvarın iki tarafında da o mahallelilerin ve ziyaretçilerin çizmiş olduğu bir çok grafitti ve barış ile alakalı çok fazla yazı bulunmakta. 11:00 :Peace Wall’den titanic museum’a doğru hareket ediyoruz.

3-Titanic Müzesi

11:30-12:00 Titanic Müzesi’ne varış. Titanic Museum titanic gemisine benzeyen harika mimarisi ve önündeki ünlü Titanic yazısıyla, öğrencilerin fotoğraf çekmeyi en çok sevdiği noktalardan biridir. Titanic Müzesine giriş opsiyoneldir ve geziye dahil değildir. Öğrenci grubunun istedğine bağlı olarak müzeye girmek isteyen öğrencilere ekstra zaman tanınır. Müzenin ücretsiz olarak da gezebileceğiniz hediyelik eşya vb gibi kısımları bulunmaktadır. 

4-Belfast City Hall ve Serbest Zaman

12:30:Belfast City Hall’e geliyoruz. Citty Hall’e giriş ücretsizdir. Belfast City Hall’u ve şehir merkezini gezmeleri, alışveriş yapmaları için 2 saatlik serbest zaman veriyoruz ve 15:00’da yine Belfast City Hall önünde buluşup. Queen’s Universite’ye doğru yola çıkıyoruz. 

6-Queens Üniversitesi

15:30-16:30 saatleri arasında Queen’s Universityi geziyoruz, Oxford ve Dublin’de ki Trinity üniversiteleri birbiriyle kardeş üniversitedir. Oldukça etkileyici bir mimarisi olan bu üniversite aynı zamanda oldukça kaliteli ve canlı bir üniversitedir. Queens Üniversitesi hakkınad öğrencilerimizi bilgilendirdikten ve üniversiteyi gezdikten sonra gezimize devam ediyoruz ve akşam yemeği yiyeceğimiz yere doğru yola çıkıyoruz.

7-Yemek

17:00-17:30 arasında Lisburn şehrinde Pasha Kebapta yemeğimizi yiyoruz (yemek geziye dahildir) daha sonrasında ise dönüş için yola çıkıyoruz.

19:00-19:30 gibi Dublin’de oluyoruz gezimize katıldığınız için teşekkür ederiz 🙂

İlginizi Çekebilir

Menü