İrlanda vs Avustralya

İngilizcemizi geliştirmenin ve onu hayalimizdeki kusursuz konuşmaya çevirmenin en kolay yolu anadili İngilizce olan bir ülkede eğitim almaktır.Ancak bazen seçimlerde resmi dili İngilizce olmayan ülkeler de kendini bu alanda aday gösterebilmektedir.Bu ülkelerden biri de Avustralya.Sizler için bir araştırma yaptık ve İrlanda’da dil okuluna mı yoksa Avustralya’da dil okuluna gitmek daha avantajlıdır diye araştırdık.

1.Konuşulan diller ve aksanları

İrlanda bilindiği gibi resmi dili İngilizce olan ve biz Türkler için de oldukça kolay anlaşılabilir bir aksana sahiptir.Genç nüfusunun fazla olması İngilizcenin de günlük hayatta yerel dil olan İrlandacanın konuşulmasını engellemektedir. İrlandaca bilen genç nüfus neredeyse bulunmamaktadır.Konuşulan dil İngilizcedir. Avusturalya’nın resmi dili İngilizce’dir. İngilizce nüfusun yaklaşık yüzde 81’i tarafından konuşulmaktadır. Ayrıca ülkede yüzde 12 oranında yerli dilleri konuşulmaktadır. Aborjin yerlilerinin konuştuğu dilin yanı sıra ülkede İtalyanca, Arapça, Yunanca ve Vietnamca da çeşitli azınlık grupları tarafından konuşulmaktadır

2.Çalışma izni ve saatlik ücret

İrlanda da dil eğitimi alırken hem çalışma hem de eğitim hakkına sahip olabilmek için uzun dönemli Work and Study programına kayıt yaptırmak gerekmektedir.Böylece haftada 20 saat part-time çalışma hakkına sahip olabilir saatlik olarakta 9.80€ kazanabilirsiniz. Aylık ise 800€ kazanabilirsiniz.

Avustralya da eğitim alırken çalışma iznine izin veren ülkelerden biridir.Avustralya’nın para birimi ise Avustralya Dolarıdır(AUD).İrlanda daki gibi haftalık 20 saat çalışabilir ve saatlik 18.29 AUD kazanabilirsiniz.Aylık ise yaklaşık 1450 AUD elde edebilirsiniz.

3.Yaşam Koşulları

İrlanda yaşam koşulları bakımından para birimi EURO olmasına rağmen oldukça uygundur.Aylık 600-900€ ya tüm yaşam giderlerinizi karşılayabilirsiniz.Buradan konuyla ilgili videomuza bakabilirsiniz.

Avustralya ekonomik ve sosyal refahı yüksek bir ülke olmasına rağmen yaşam koşulları açısından İrlanda’ya göre pahalı bir ülkedir.

4.Dil Okulları Fiyatları

İrlanda da 25 haftalık uzun dönem dil okulu fiyatları 1900-4500€ arasında değişkenlik göstermektedir.Avustralya da ise uzun dönemli bir dil eğitimi 5000-7500 AUD arasında değişiklik göstermektedir.Fiyatlar okulun konumuna ve kalitesine göre değişiklik göstermektedir.

5.Uzaklık ve uçak bileti fiyatları

Avustralya – Türkiye ile arasındaki mesafenin fazla olması ona ulaşımın süresini ve maliyetini etkilemektedir. Avustralya ile Türkiye arası uçuşlar yaklaşık 17-18 saat sürerken tek yön bilet fiyatları da 3000-4000 TL arasında değişmektedir.Her ne kadar refahı yüksek bir ülke olsa da bu nedenlerle özellikle ilk kez yurtdışına çıkacak insanların Avusturalya’yı tercih ederken düşünmesine neden olmuştur.

İrlanda ile İstanbul arası uçuşlar 4.5 saat sürerken ortalama tek yön bilet fiyatları ise ortalama 1500 TL’dir.Her iki ülke için de bilet fiyatları dönemine göre değişiklik göstermektedir.

 

6.İklim

İrlanda da çoğunlukla ılıman bir deniz iklimi gözlenir.Okyanus kıyısı olduğundan yağış miktarı fazladır.Bu da ülkenin dört bir yanının yeşillikler içerisinde bir bitki örtüsüne sahip olma özelliği kazandırmıştır. Yıllık 8 – 22 derece arasında değişkenlik gösterir.
Avustralya iklimi okyanus akıntılarına bağlı olarak değişmekle birlikte genellikle tropikal iklim gözlenir.Sahil şehirlerinde ise Akdeniz iklimi de görülmektedir.

7.Para Birimi

İrlanda’nın para birimi EURO iken Avustralya’nın para birimi AUD(Avustralya Doları)’ dır.

8.Yüksek Lisans

İrlanda da yüksek lisans yapmak için başvuran öğrencinin IELTS sınavından 6/6.5 alması ve lisans bitirme notunun 4 üzerinden 2.00 olması yeterlidir.İrlanda’da yüksek lisans 1 yılda tamamlanır.Okurken part-time mezun olduktan sonra 2 yıl full-time çalışma izni verilir.

Avustralya’da ise öğrencinin yüksek lisans başvurusu için IELTS sınavından en az 6.5 alması ve bölümüne uygun olarak Gre veya Gmat sınavlarından birine girmiş ve başvuracağı üniversiteye uygun bir puan alması gerekmektedir.Ayrıca lisans bitirme notunun da 4 üzerinden 2.20 olması beklenmektedir.Ayrıca Avustralya’da yüksek lisans başvuru masrafları için yaklaşık 75-165 AUD kadar bir masraf istenebilmekle birlikte bazı üniversiteler iş deyimi de aramaktadır.Avustralya’da yüksek lisans programları 2 yıla kadar sürmektedir.

İlginizi Çekebilir

Menü