Sanki Yıllardır İrlanda’da Yaşıyor Gibiydim

İrlanda’da Delfin dil okuluna kayıt olarak gelen öğrencimiz Nazlım Ekmekçioğlu’nun gözünden Delfin dil okulu, aile yanı konaklama, İrlanda aksanı ve İrlanda’da yabancı öğrenci olmak..

İrlanda’da Dil Okulu Seçimi

İrlanda’da bir çok dil okulu olmasından dolayı aklım çok karışmıştı. Eğitim İrlanda danışmanlarından Seda Hanım’dan detaylı bilgi aldıktan sonra Delfin dil okuluna kayıt olmaya karar verdim. Aralık ayında gittiğim için Christmas döneminde de orada bulundum. Christnas döneminde 2 hafta boyunca okullar tatildi. Diğer okulları bilmiyorum ama bence Delfin okul ve öğretmenleri olarak bütünü ile çok başarılı ve sosyal bir okul. Okulun en beğendiğim özellikleri merkezi olması, öğretmenleri (özellikle de Andy bugüne kadar gördüğüm en iyi öğretmen) ve sosyal etkinlikleriydi. 

İrlanda’daki Ailem 

İrlanda’da aile yanı konaklama tercih etmiştim. Yanlarında kaldığım aile gerçekten kendi ailem gibi oldu. Böyle bir aile seçimi yaptıkları için özellikle Eğitim İrlanda’ya çok teşekkür ediyorum. Aile benimle cok ilgilendi, zaman zaman beni benden çok düşündüler. Çok keyifli bir 3 ay geçirdik birlikte. Okula otobüs ile 25-30 dakika sürede gidiyordum. Ulaşım konusunda zorluk yaşamadım. Güven açısından hiç bir sorunum olmadı ve ingilizceme katkıları da çok oldu. Özellikle konuşma anlamında artık daha rahat hissediyorum. 

İyi ki Eğitim İrlanda

Bu süreci Eğitim İrlanda ile yaşadığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. En başından sonuna kadar tüm süreçte desteklerini hep hissettim. Her şey için çok teşekkür ediyorum.

İrlanda’ya Gideceklere Tavsiyelerim

  • İrlanda aksanı konusunda korkularınız var ise olmasın. Zorlanmadım ben kendi adıma. 
  • Dublin özelinde konuşmak gerekirse şehire çok çabuk adapte olunuyor ben yıllardır orada yaşıyormuşum gibi hissettim.
  • Aman dikkat! çok huzurlu bir ülke ve insanları çok yardımcı, şaşırabilirsiniz. 🙂

 

Nazlım Ekmekçioğlu 

 

 

Menü