İrlanda’da Dil Okulu Deneyimim & IH Dublin Dil Okulu

İrlanda’da dil eğitimi almayı çok istedim çünkü resmi dili İngilizce ve eğitim, yaşam standartları olarak çok güzel bir ülke. Diğer metropol ve kalabalık ülkelerde eğitim almak yerine tarihi ve doğal dokusunu kaybetmemiş, ve sada sıcakkanlı bir ülkeye gitmek de tercih sebeplerimden oldu. Bunların yanı sıra Dublin’de eğitim almak istedim çünkü, hepimizin aşina olduğu, her gün hayatlarımızda olan birçok teknoloji firmasının orada olması beni cezbetti diyebilirim. Ayrıca katılmış olduğum Work and Study programı birlikte çalışma iznimin olması da çok büyük bir artı oldu.

İrlanda IH Dublin Dil Okulu Sürecim

IH Dil okulunu seçtim çünkü hem araştırmalarım ve öğrenci yorumları beni bu okula yönlendirdi hem de Eğitim İrlanda danışmanım doğru okulu seçmemde çok yardımcı oldu. Sınıfım 16 kişiydi ve 2 Türk’tük. Türk olması benim için pek sorun teşkil etmedi çünkü sınıftaki hocalar eğer aynı milletten birden fazla kişi avrsa ders esnasında onlar yanyana oturtturmuyor ve kendi dillerini konuşmasınlar diye ders içi etkinliklerde o öğrencileri ayrı tutuyorlar ki bu da güzel bir şey bence. Tabii ki herkes her öğretmeni beğenmez sanırım bu yüzden bazı öğretmenler hariç okuldan memnunum. Hocalar olsun, danışmadaki arkadaşlar olsun herhangi bir sorunumuz olduğunda herşeyimize yardımcı oluyor.

Sanırım hemen hemen her okulda olduğu gibi benim okulumda da hafta içi ve haftasonu etkinlikleri vardı bunlardan bazıları ücretli bazıları ücretsiz oluyordu. Çalıştığım için çok fazla öğleden sonra aktivitelere gidemesem de mümkün olduğunca aktif olmaya çalıştım. Konuştuğum her İngilizce kelime benim için kardır diye düşünüyorum.

İrlanda’da Aile Yanı Konaklama ve Oda Paylaşımlı Ev

İrlanda’ya geldiğim ilk zaman aile yanında konaklama tercih ettim çünkü hem o deneyimi yaşamak istedim hem de bir süre adapte olmam gerekirdi. Aile yanında 1 ay konakladım ve ailem gerçekten çok iyi samimi insanlardı beni gerçekten kendi evimde gibi hissettirdiler. Eğer aile yanı konaklama ücreti pahalı olmasaydı daha kalmaya devam edebilirdim ama oda paylaşımlı eve çıkmak daha uygun geldiğinden 1 ay sonunda oda paylaşımlı eve geçtim.

Okulumdan samimi olduğum birkaç arkadaşımla birlikte internetteki ev/oda paylaşımı sitelerinden bize uygun evi bulup, ev sahibiyle iletişime geçtik ve okuluma 15-20 dakika mesafede olan bir eve yerleşerek maliyetimi yarı yarıya düşürdüm hem de okula giderken ya da dönerken toplu taşımaya binmeme gerek kalmadı yürüyerek gitmeyi tercih ediyorum.

İrlanda’nın Doğal Güzelliklerini Unutmak Zor

İrlanda’nın doğal güzelliklerini unutmak gerçekten çok zor. Şehir içinde Avrupa’nın en büyük parklarından biri olan Phoenix Park gezim ve bu parkın içinde dolaşan yüzlerce geyiği görmek, onları beslemek çok güzel ve değişik bir deneyim oldu. Ayrıca olurda sizler de Dublin’e giderseniz, Bray şehrinde bulunan Greystones Cliffs Walk’u görmeden gelmeyin derim. Büyüleyici atmosferiyle o uzun yolda kendimi bir film sahnesinde gibi hissettim sanırım.

İrlanda’ya Geleceklere Önerilerim

Gelmeden önce sağlam bir rüzgarlık ya da yağmurluk alsınlar her daim çantalarında dursun. Uzun dönem gelmeyi düşünen öğrenciler de GNIB işlerini ve banka işlemlerini ilk ayda halletsinler, mümkünse buraya gelmeden GNIB randevusu alırsanız çok daha rahat edersiniz. Ayrıca eğer gelmelerine daha çok var ise baristalık gibi işleri öğrenip sertifika alabilme imkanları olursa işleri neredeyse burada hazır olur. 

Eğitim İrlanda Sıcakkanlılığına Teşekkürler

Ben buraya Eğitim İrlanda İstanbul ofisi aracılığıyla geldim gerçekten sıcak insanların olduğu profesyonel bir danışmanlık şirketi. Acaba oraya gittiğimde bir sorunum olur mu benle ilgilenirler mi diye düşünürken Dublin’de ofislerinin bulunması ve Sinan Bey’in her yardımımıza koşuyor olması beni çok daha güvende hissettirdi.

*** İrlanda’da 2020 yılı dil okulu fiyatları ve ayrıntılı bilgi için bilgi istek formumuzu doldurun!

*** İrlanda’da eğitim, yaşam ve öğrenci izlenimleri hakkındaki youtube videolarımıza ulaşmak için buraya tıklayarak Youtube kanalımıza ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Menü