Biliyorum Ama Konuşamıyorum Diyenler Burada Mı?

İrlanda’da Centre of English Studies dil okulunda 12 haftalık dil eğitimi alan Mehmet Kayralcı‘nın gözünden Ces dil okulu, aile yanı konaklama ve İrlanda.

Derslerde Fazlasıyla Konuşma Pratiği Yapıyorduk 

Dublin’de bulunan CES dil okulumdan çok memnundum, konumu ve binasının fiziki yapısı inanılmazdı, sınıfları ferah ve güzeldi. Öğretmenleri çok nazikti ve öğretmek için çabalıyorlardı. Her sorununuzda danışabileceğiniz, sadece ders değil ders dışında da öğrenmek istediğiniz şeyleri sorabileceğiniz öğretmen kadrosu vardı. Benim gördüğüm tüm öğretmenler İrlandalıydı bu da işi kolaylaştıran bir etken oldu.

İrlanda'da Dil Okulu Maceram

CES’in bana bir çok katkısı oldu, özellikle sınıfların sürekli değişken olması bir çok yeni insan tanımaya olanak sağladı, ayrıca derslerin ikili ve çoklu gruplar halinde sürekli sohbet havasında öğrenerek geçmesi faydalıydı. Derslerde sürekli konuşma pratiği yapıyorduk, etkinliklerle dilimizi geliştiriyorduk. Katılmak isteyenler için haftanın her günü sosyal aktiviteler vardı ve pişman etmiyorlardı. 🙂 

Aile yanı konaklamanın en büyük katkısı

İrlanda’da en sevdiğim şey insanların nezaketiydi herkes çok kibar ve yardımseverdi. Öncelikle yanında kaldığım aile hayatımda gördüğüm en anlayışlı, nazik insanlardı. Bana kendi çocuklarından farklı yaklaşmadılar. Evde fazlasıyla özgürdüm. En ufak isteğimde seferber oluyorlardı. Ev çok rahat büyük bir evdi o konuda sorun yaşamadım. Yemekler lezzetliydi. 

İrlanda'da Aile Yanı Konaklama

Aile yanı konaklamanın en büyük katkısı sürekli pratik yapabilmektir. Anadili İngilizce olan insanlarla pratik yapabilmek büyük bir şans. Benim İngilizce bilmediğimin de gayet farkında olarak yavaş konuşuyor ve anlamadığımda anlatmaya çalışıyorlardı. Ülkeyi ve şehri tanımak için tüyolar vermeleri de bir başka katkısıydı aile yanının. Tek sıkıntı belki de ulaşım idi. Çünkü aile yanı konaklamaların geneli merkezden biraz uzak oluyor ve otobüsle yaklaşık 35 dk civarı yol almanız gerekiyor. Benim evimin bulunduğu yere 3 4 farklı otobüsle sağlanıyordu ulaşım, bazı günler otobüsler azalınca sorun yaratıyordu ama genel olarak büyük bir sorun değildi.

İrlanda Güvenli Bir Ülke

İrlanda bence güvenli bir ülke. Gece dışarı çıktığımda uyaranlar oluyordu, fakat gece geç saatte defalarca eve dönmeme rağmen herhangi sorunla karşılaşmadım.

İrlanda’da Hiç Yalnız Hissetmedim

Eğitim İrlanda ekibine çok teşekkür ediyorum. Başından sonuna kadar yakından ilgilenip her şeyi takip ettiler. İrlanda’da iken varlıklarını her zaman hissettirdiler. İlgileri sayesinde orada her zaman bir destekçimiz olduğunu biliyorduk. Türk kahvaltısını özlediğim bir dönemde Eğitim İrlanda öğrencilerine özel toplu bir kahvaltı düzenlediler, onun için de ayrıca teşekkürler 🙂

egitim irlanda ofisinde kahvalti

İrlandaya geleceklere birkaç tavsiye

  • Türklerden uzak durun ve yabancı arkadaşlar edinin ortam bunun için çok müsait yabancı arkadaş edinmek dilinizi inanılmaz geliştirecektir.
  • Okulunuza mutlaka gidin, devamsızlık yapmayın. 
  • Her fırsatı değerlendirip gezebileceğiniz kadar gezin ve güzel anılar biriktirin.
İrlanda'da Arkadaşlık

Unutamadığım çok güzel anılarım var mesela, Phoenix Park’ı ziyaret ettiğim sırada serbest dolaşan geyikleri havuçla beslerken, diğer geyiklerin bana ve arkadaşıma saldırıp bizi kovalaması başımdan geçen komik bir olaydı, siz siz olun serbest dolaşan geyikleri beslemeyin. Hala hatırladıkça gülüyoruz 🙂

Mehmet Kayralcı

İlginizi Çekebilir





Menü