İrlanda’ya Gelecekler İçin En Faydalı Linkler

 

Dublin’e gelmeden önce ya da geldikten sonra faydalanabileceğiniz linkleri sizler için hazırladık.

Ziyaret etmeniz gereken ilk site tabi ki bu yazıyı okuduğunuz Eğitim İrlanda’nın kendi sitesidir: egitimirlanda.com

Burada karşılaşabileceğiniz muhtemel tüm durumlara, yapmanız gerekenlere ilişkin birçok bilgi bulacaksınız. Dolayısıyla siteyi iyice incelemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

 

ELÇİLİKLER

Türkiye Cumhuriyeti Dublin Büyük Elçiliği

8 Raglan Road Ballsbridge Dublin 4. İrlanda adresinde bulunan Türkiye Büyük Elçiliği pasaportunuzla ilgili durumlarda, adres değişikliği bildirmeniz veya oy kullanmanız gereken durumlarda başvurmanız gereken ilk adres olacaktır.

Detaylı bilgiye bu linkten ulaşabilirsiniz : https://dublin-emb.mfa.gov.tr/Mission

 

Dublin’deki diğer ülkelerin Büyük Elçilikleri:

Dublin’e geldikten sonra Schengen’e başvurup Avrupa’yı ziyaret etmek isterseniz ya da yanı başınızdaki İngiltere ve İskoçya’ya gitmek isterseniz aşağıda bu ülkelerin linklerini bulabilirsiniz :

İngiltere Büyük Elçiliği : https://www.gov.uk/world/organisations/british-embassy-dublin/office/british-embassy

Almanya Büyük Elçiliği : http://www.dublin.diplo.de/

Amerika Büyük Elçiliği : https://ie.usembassy.gov/

Avusturalya Büyük Elçiliği : http://ireland.embassy.gov.au/

Avusturya Büyük Elçiliği : https://www.bmeia.gv.at/en/embassy/dublin

Brezilya Büyük Elçiliği : http://dublin.itamaraty.gov.br/en-us/

Fransa Büyük Elçiliği : https://ie.ambafrance.org/-English- 

İtalya Büyük Elçiliği: https://ambdublino.esteri.it/en/ 

Kanada Büyük Elçiliği: http://www.canadainternational.gc.ca/ireland-irlande/

Norveç Büyük Elçiliği : https://www.norway.no/en/ireland

Portekiz Büyük Elçiliği: http://www.embassyportugal.ie/

 

İRLANDA’DAKİ RESMİ TATİLLER 

Elçiliklere ya da resmi kurumlara gitmeden bu linkten İrlanda’da ki resmi tatilleri kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz.

 

http://www.officeholidays.com/countries/ireland/index.php

EĞİTİM

İrlanda’da özellikle üniversite ve master için araştırma yapabileceğiniz harika bir web sitesi var: http://www.educationinireland.com/en/What-can-I-study-/

 

Buradan bölümünüzü ya da okumak istediğiniz bölümü, ortalamanızı vs. yazıp arama yaptığınızda hangi okullarda bölümünüzün olduğunu, ücretleri, ne kadar sürdüğünü, kabul için istenen belgelerin ne olduğunu rahatlıkla öğrenebileceğiniz bir web sitesi.

Tabiki, Eğitim İrlanda’nın websitesinden de buraya tıklayarak eğitim programlarını inceleyebilirsiniz.

 

VİZE UZATMA İŞLEMLERİ

Bir diğer önemli konu uzun dönem öğrencilerin İrlanda’ya geldikten sonra havaalanı polisleri tarafından pasaportunuza yazılan tarihe kadar GNIB Office yani Immigration Office’e gidip vizelerini uzatmaları gerekmektedir. Bunun için aşağıdaki linke göz atabilirsiniz. Ama halihazırda zaten Eğitim İrlanda öğrencisi iseniz randevu almanıza hiç gerek yok! Gnib randevunuz siz gelmeden danışmanlarımız tarafından alınmış oluyor 🙂

Detaylı bilgiye Eğitim İrlanda’nın web sitesindeki  Vize Uzatma İşlemi adlı makaleden buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

 

KONAKLAMA

İrlanda nüfusunun büyük bir çoğunluğunu karşılayan Dublin, yurtdışından gelen öğrenciler ve turistler de eklenince bir hayli kalabalık olabiliyor. Özellikle öğrenciler ev bulmakta belli zamanlarda zorlanıyorlar. Bu nedenle aşağıda sizlere konaklama ararken yardımcı olacak linkleri derledik:

DAFT: http://www.daft.ie/

Daft, güvenilir ve kriterlerinizi yazarak rahatlıkla arama yapabileceğiniz bir sitedir.

RENT: http://www.rent.ie/rooms-to-rent/

Öğrencilerin ev ararken kullandıkları bir diğer site de ‘rent’dir. Yine aynı şekilde kriterlerinizi yazarak arama yapabilirsiniz.

Bir diğer yol da Facebook’taki gruplara üye olarak oradan ev aradığınıza dair ilan verebilir ya da ev arkadaşı arayan, evinin odasını kiralamak isteyen insanlarla daha hızlı bir şekilde iletişim kurabilirsiniz. Fakat burada biraz daha dikkatli davranmanız gerekiyor. Bazen çok ucuza ev kiralayan insanlarla karşılaşabilirsiniz. Bu tarz ilanlar gördüğünüzde lütfen temkinli davranın çünkü genel de kendilerinin olmayan evleri kiralamaya çalışan insanlarla karşılaşabilirsiniz. Evi görmeden ödeme yapmayı asla kabul etmeyin.

Facebook linkeleri:

https://www.facebook.com/groups/theidealflatmatedublin/?ref=ts&fref=ts

https://www.facebook.com/groups/1617533568499611/?fref=ts

https://www.facebook.com/groups/493501787468168/?fref=ts

https://www.facebook.com/groups/1141444435903079/?fref=ts

 

https://www.facebook.com/groups/1459037897697419/?fref=ts

Eğitim İrlanda konaklama seçeneklerine ulaşmak için buraya tıklayınız. 

ULAŞIM

İrlanda’da otobüs, Dart (tren) ve Luas ( tramvay) duraklarında otobüsün ya da trenin kaç dakika sonra geleceğini gösteren tabelalar var ama yine de özellikle gece geç saatlerde ya da hafta sonları sabah evden çıkmadan saatleri kontrol etmeniz size zaman kazandıracaktır. PlayStore ya da Apple Store’dan uygulamaları indirmenizi de tavsiye ediyoruz:

Dublin Bus: https://www.dublinbus.ie/

Bu siteden gideceğiniz adresi yazdığınızda binmeniz gereken otobüs numaraları, saatleri, durak isimleri ve fiyatları rahatlıkla kontrol edebilirsiniz.

Dart & Commuter: http://www.irishrail.ie/about-us/dart-commuter

Bu siteden de yine hem şehir içi hem de şehirler arası tren ücretlerini, sefer sıklıklarını, durak isimlerini rahatlıkla kontrol edebilirsiniz.

Luas: https://www.luas.ie/

 

Yine Luas’ın kendi sitesinden bilet fiyatlarını, adresleri, durak isimlerini kontrol edebilirsiniz.

 

EĞLENCE

Dublin’de öğrenciler için bir diğer kullanışlı web sitesi ise ücretsiz etkinlik listelerinin olduğu Dublin Free Events : https://www.facebook.com/DublinEventGuide/ Aynı zamanda Facebook sayfaları da var. Takip ederek o gün için hangi etkinliklerin ücretsiz olduğunu görebilirsiniz: https://www.facebook.com/DublinEventGuide/

Yukarıdaki Dublin Free Events adresindeki etkinliklerin hemen hemen hepsi ücretsizdir. Ücretli konser, tiyatro, sanat aktiviteleri için : https://www.eventbrite.ie/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Özellikle İrlanda’da görmeniz gereken yerleri, bir başka şehre gittiğinizde orada yapabileceklerinizi, nerede konaklayabileceğinizi bulabileceğiniz bir diğer link: http://www.discoverireland.ie/

Bir diğer harika web sitesi ise MEETUP : https://www.meetup.com/tr-TR/cities/ie/dublin/?country=ie&zipstatecity=dublin&state=&radius=25

 

Bu sitenin uygulamasını da indirebilirsin. Ücretsiz bir şekilde üye olup konuşma kulüplerine katılabilir, hobilerinizle ilgili aktiviteler bulabilir ve yeni arkadaşlar edinebilirsiniz. Özellikle dilini geliştirmek isteyenler için haftada en az 3-4 kez olan konuşma kulüplerine, etkinliklerine katılmak çok faydalı olacaktır.

YEME-İÇME

Türkiye’den Dublin’e giden öğrencilere genellikle yeme-içme kur farkından dolayı biraz pahalı geliyor. Fakat https://www.opentable.ie/ bu adresten birçok restoranın menüsüne ve fiyat listesine ulaşabilir ve gitmeden bilgi edinebilir hatta rezervasyon bile yaptırabilirsiniz. Aynı şekilde yine https://lovindublin.com/ adlı siteden restoranlar, kafeler, Dublin’deki yeni açılan yerler hakkında bilgi elde edebilirsiniz.

 

ALIŞVERİŞ

Groupon: https://www.groupon.ie/

Groupon Türkiye’den de tanıdığımız yiyecek-içecek, konaklama, spor salonları üyelikleri, turlar ve alışveriş indirimleri bulabileceğiniz site. Özellikle başka şehirlere seyahat etmeden önce uygun turlar bulmak için kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

Living Social: https://www.livingsocial.com/

 

Living Social da Groupon gibi alışveriş, konserler, spor salonları üyelikleri, oteller ve hatta online eğitimlerle ilgili indirim kuponları bulabileceğiniz bir site.

 

Menü