İrlanda Gezi – Phoenix Park

1.752 dönümden daha büyük bir alana sahip olan İrlanda’nın başkenti Dublin’de bulunan bu doğa harikası park, şehrin içinde şehir havasından uzaklaşıp temiz bir nefes alabilmenize olanak sağlamaktadır. Phonenix Park, Avrupa’nın en büyük şehir içinde bulunan parkı ve bizim en etkileyici Gürcü miraslarımızdan biri olma özelliğine sahiptir.


Bu parkın içinde, her iki tarafı ağaçlarla kaplı geniş yolları, İrlanda Cumhurbaşkanı’nın resmi binalarını (Áras an Uachtaráin), Amerika Büyükelçisinin ofisinin bulunduğu görkemli evleri, doğal yaşama uygun

hazırlanmış dünyanın en eski dördüncü hayvanat bahçesini olan Dublin Zoo’yu, İrlanda’nın en eski kriket kulübünü, çeşitli heykelleri ve ünlü 62 metre yüksekliğindeki Wellington abidesini görebilmeniz mümkün.


Aynı zamanda Phoenix Park, bir çok alageyik sürüsüne ev sahipliği yapmaktadır. On yedinci yüzyıldan beri bu geyikler parkın içinde özgürce yaşamakta olan bu zararsız geyiklerle fotoğraf bile çektirebilirsiniz. Parkın içinde dolaşırken sıkça sincaplarla da karşılaşabilir, gölde yüzen kuğulara yem atabilirsiniz. Phoenix park, İrlanda’da dil okulu öğrencilerinin en çok ziyaret ettiği alanlardan biridir.

Phoenix Park, tüm yıl boyunca halka açıktır. İçerisinde spor alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları da bulunmaktadır. Parkın girişinde rahatlıkla bisiklet kiralayabilir, bu büyük parkın her yerini bisikletle gezebilirsiniz. Genellikle bu parkı ziyarete gelen İrlanda’da eğitim alan öğrenciler ve turistler, bisikletle dolaşmayı tercih etmektedirler.


Phoenix Park’ın doğal yaşamı ve tarihteki canlı ve eğlenceli görüntüsü ziyaretçi merkezinde sergilenmektedir. Burada, ziyaretçiler park hakkında bilgi alabilir, parkın M.Ö. 3500 yılından günümüze kadarki tarihsel yorumunun tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca, çocuklar için orman hayatının mucizelerini keşfetmeleri için hazırlanmış özel bir alan yer almaktadır. Ziyaretçi merkezinin hemen yanında ise 17. yüzyıldan öncesine ait tamamen restore edilmiş Ashtown kalesi bulunmaktadır.


İrlanda’nın yeşilinin en yoğun yaşandığı Phoenix Park’ı kendiniz keşfetmeye ne dersiniz? Eğitim İrlanda’nın yaz boyunca dil okulu öğrencilerine özel düzenlediği bu programlara dahil olmak için vakit kaybetmeden bizimle iletişime geçin.

 
 
Menü