İrlanda Nerede?

İrlanda’da dil okuluna gelmek isteyen ya da İrlanda’da eğitim almak isteyenlerin en çok merak ettiği sorulardan biri de İrlanda Nerede?’dir. İrlanda ana dili ingilizce olan ülkeler arasında Türkiye’ye olan yakınlığıyla dikkat çekmektedir. Bu yüzden İrlanda’da dil okuluna gelen Türk öğrenciler gün geçtikçe artmaktadır.

 

İrlanda, resmiyetteki adı İrlanda Cumhuriyeti, İrlandaca Éire nerede diye soranlara bu yazımız 🙂

 

 

İrlanda Avrupanın Kuzeybatısında bulunan bir ada ülkesidir.  İrlanda; İngiltere’ye 1 saatlik Türkiye’ye 4 saatlik uçuş mesafesinde bulunmaktadır, ingilizce öğrenmek, üniversite okumak, yüksek lisans yapmak isteyen Türk öğrenciler için Türkiye’ye yakınlığı ve anadillerinin İngilizce olması sebebiyle en çok tercih edilen ülkeler arasındadır. İrlanda’nın kuzeydoğusunda Büyük Britanya’ya bağlı olan Kuzey İrlanda bulunmaktadır. İrlanda’nın güneyinde Kelt Denizi, güneydoğusunda ST.Goerges Kanalı, doğusunda İrlanda Denizi bulunmaktadır.

İrlanda’nın nüfusu 4.757.976 dır , başkenti  Dublin’dir, Doğasıyla insanları büyüleyen İrlanda yapılan anketlerde en yaşanabilir ülke ve dünyanın en mutlu ülkesi seçilmiştir 🙂 Dünyanın en mutlu ülkesi olan İrlanda’ya seni de bekliyoruz 🙂

İlginizi Çekebilir

Menü