İrlanda’da Yaşam Nasıl?

İrlanda şehir yapısıyla, sıcak kanlı ve yardım sever insanlarıyla sizi içine çeken çok güzel bir ülke. Dublin şehrine sadece bir haftada alıştım. Öncelikle İrlandalılar tarihlerini çok iyi bir şekilde korumuşlar. Şehirdeki otantik binalar, yollar ve köprülerin güzelliği sayesinde otobüse binmez oldum. O kadar güzel binalar, katedraller, müzeler ve kaleler var ki hepsini yürüye yürüye ve sindire sindire zevk içinde gezdim. Gezmeye de devam ediyorum. Hafta sonlarını İrlanda‘nın kocaman doğal parklarında ve ormanlarında geçirmenizi öneririm. 

İrlandalılar

İrlandalılar gerçekten yardım sever insanlar. Sizi başından savmıyorlar. Görevlerini hakkıyla yapıyorlar. Dublin kalesinde tura katılmıştım. Turun nereden kalkacağını uzak olduğu için danışmaya sormak yerine hemen yanımdaki 70-80 yaşlarında ki güvenlik görevlisi amcaya sormuştum. Tam emin olamadığını danışmaya gidip geleceğini söyleyince yaptığımdan hemen pişman oldum. Tamam amcam sen dur ben giderim demiştim 🙂

 

Delfin Dil Okulu

Daha önce Türkiye’de dil okuluna gitmiştim. Herkes Türk olduğu için ortam eninde sonunda kaynıyordu. Ancak İrlanda‘da böyle bir şey söz konusu değil çünkü sınıfımda hiç Türk yok. Daha iyisi 7-8 milletten insan var. Ayrıca herkes işini ciddi ve önemseyerek yapıyor. Yerel dilin ingilizce olmasindan dolayi aynı zamanda dışarıda takıldığında bile mecbur öğreniyorsun.

Aile yanı konaklamam ve Eğitim İrlanda

Başta Ahmet bey’e sonra tüm ekibe teşekkürü borç bilirim. Gerçekten işini layıkıyla yapan, sabırlı, güler yüzlü ve en önemlisi geldikten sonra dahi arayan ilgilenen hatta merkezleri Dublin’de olan güzel ve başarılı bir ekip. İrlanda‘ya geleceklere tavsiyem Egitim irlanda’yı bulun ve Ahmet bey’i bulun, sorgulamayin. Sizin yerinize sizin düşünmediklerinizi bile düşünüyor. O kadar diyorum. Şu an Eğitim İrlanda‘nın ayarlamış olduğu aile yanı konaklamada kalmaktayım. Türkiye’de bu kadar düzenli beslenmiyordum. Bu kadar ilgi ve alaka beklemiyordum. Ailemden çok memnunum.

Eğitim İrlanda ekibine tekrardan teşekkür ediyorum.

Çağatay Temügan

İlginizi Çekebilir

Menü