İrlanda Valizime Neler Koymalıyım ?

1. Şemsiye

Şemsiye olmazsa olmazımız tabi ki. İrlanda o güzel yağmurları ile ünlü, bardaktan boşalırcasına yağmur yağdığını pek görmezsiniz belki ama ara ara ve sık sık yağmur yağıyor. Çantaya sığabilecek küçük ve hafif bir şemsiye almanızı ve yanınızdan ayırmamanızı öneriyoruz.

2. Yağmurluk

Yağmurluk da oldukça kurtarıcı bir çözüm. Hem sizi akşamları hafif esen rüzgara karşı hem de yağmura karşı koruyacaktır. Bazı yağmurluklar şıklığınıza şıklık katarken, bazıları da küçücük katlayıp çantaya koyma özelliği ile hem pratik hemde hafif bir seçenek olabilir.

3. Dönüştürücü Adaptör

İrlanda’da priz girişleri farklıdır. Bu yüzden Türkiye’den İrlandaya uygun priz dönüştürücüler alabilirsiniz. Bu dönüştürücüleri İrlanda’da da her yerde bulabilirsiniz tabi ki ama ilk gece ihtiyacınız olur da dışarı çıkamazsınız diye yanınızda bir tane getirmekte fayda var

4. İlaçlar

Sürekli kullandığınız ve ya ihtiyacınız olabileceğini düşündüğünüz ilaçlar varsa yanınızda mutlaka getirin. Türkiye’deki ilacın aynısından bulamayabilir ya da Türkiye’de reçetesiz olarak aldığınız ilaç için sizden reçete isteyebilirler. Türkiye’den ilaç getirirken havalimanı kontrolü için ilaçların reçetelerini yanınıza almayı unutmayın.

5. Yaz İçin; Kat Kat Giyebileceğiniz Kıyafetler

İrlanda’da yaz aylarında hava oldukça değişken olabiliyor. Bazen çok sıcak, bazen esintili, bazen ise yağmurlu. Türkiye’nin sıcacık havasından gelip burada hasta olmamak için t-shirt, gömlek, ince bir ceket kombini yapıp havanın durumuna göre kolaylıkla giyip çıkartıp hastalıktan korunabilirsiniz.

6. Sağlam Bir Ayakkabı

İrlanda’da keşfedilecek çok yer var. Özellikle de doğayı ve sporu seviyorsanız kesinlikle yanınıza iyi bir ayakkabı almalısınız. Yağmuru çok geçirmeyen ve doğanın içindeki uzun yürüyüşlerinize uygun bir ayakkabı sizin için harika olacaktır.

7. Taşınabilir Şarj Aleti

Telefonla çok fazla zaman geçiriyorsanız ve fotoğraf çekmeyi de seviyorsanız, İrlanda’nın o muhteşem fotoğraflarını çekerken mutlaka daha fazla şarja ihtiyacınız olacaktır. Taşıınabilir şarj aleti uzun ve güzel gezilerinizde hayat kurtarabilir.

8.Türk Yiyecek ve içecekleri

Ben yemeğe çok düşkünüm diyorsanız yanınızda hazır çorba gibi Türk yemekleri özleminizi bastıracak bir şeyler getirebiliriz.

9. Belgeleriniz

En önemli maddelerimizden biri, çok valize konulacak bir şey sayılmaz ama bahsetmeden edemezdik. Havalimanındaki kontrol için belgelerinizi unutmayın. Okul kabul mektubunuz, konaklama kabul mektubunuz, seyahat sağlık sigortanız ve tabi ki pasaportunuzu almadan evden çıkmayın.

10 Kırtasiye Malzemeleri

Kırtasiye malzemeleri İrlanda’da Türkiye’ye göre çok daha pahalı olabiliyor. Bir 0.5 uça 2€ vermek istemiyorsanız yanınızda getirmenizde fayda var.

11. Hediyelik

Son olarak dilerseniz İrlanda’da tanışacağınız arkadaşlarınıza ve konaklama yapacağınız ailenize vermek için küçük hediyelikler getirebilirsiniz. Anahtarlık, magnet, nazar boncuklu birşeyler, lokum, Türk Kahvesi vb.

İlginizi Çekebilir

Menü