İrlanda Vize Başvurusu

İrlanda vizesi son yıllarda bir hayli popüler olmaya başlayan İrlanda’ya gidebilmek için gerekli olan vizedir. İrlanda her ne kadar bir Avrupa ülkesi olsa da ülkemizden çok fazla talep görmeyen bir ülke konumundaydı. Ancak son yıllarda rafah seviyesinin artması, yurtdışında eğitim ihtiyacının artması ve genel olarak her yaş için ülkemizde yurt dışı seyahat planlarının hızla yükselmesi ile, en çok tercih edilen noktalarından biri de İrlanda olmaya başlamıştır.

İrlanda Cumhuriyeti, İngiltere’nin hemen batısında yer almaktadır. Kuzey İrlanda olarak adlandırılan bölge İngiltere’ye ait topraklarda yer almaktadır. Bu sebeple adında ne kadar İrlanda kelimesi geçse de, Kuzey İrlanda vizesi ile İrlanda vizesi tamamen farklı vizelerdir. 

İrlanda vize evrakları tercih edeceğiniz vize tipine ve seyahat süresine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Size uygun vize türünü belirledikten sonra, seçtiğiniz vize türü için gerekli olan belgeleri hazırlayıp, kontrol ederek İrlanda vize başvuruları tamamlanmakatdır. Her bir İrlanda vize kategorisi, vize başvuru sahibinin mesleki durumuna göre, yaşına göre ya da eğitim durumuna göre, gerekli evrak listesi değişiklik göstermektedir. İrlanda vizesi için gerekli olan tüm belgeler İngilizce olmalıdır. İngilizce çevirisi yapılmamış belgeler reddedilmektedir. 

Şimdi gelin birlikte vize türlerini ve gerekli evrakları inceleyelim…

İrlanda Uzun Dönem Öğrenci Vizesi

İrlanda vize seçeneklerinden biri de, İrlanda uzun dönem öğrenci vizesidir. İrlanda vizesini aldığınızda uzun dönem dahi olsa ilk başta herkese kısa süreli vize verilmektedir. Bu vize max. 90 gün verilmektedir. O vizeyle İrlanda’ya gittiğinizde eğer 3 aydan fazla kalacaksanız Göçmenlik bürosuna (GNIB) kayıt olmanız ve vizenizi ordan uzatmanız gerekmektedir. Bu vize tipi genellikle lisans, lisanüstü ve uzun dönem İngilizce eğitimi almak isteyenlerin başvurduğu bir vize tipidir. İrlanda vize başvurusu yaparken İrlanda Konsolosluğuna değil, konsolosluğun aracı kurumu olan VFS Global’e başvuru yapmanız gerekmektedir. VFS Global’e İstanbul, Ankara, İzmir ve Gaziantep ofislerinden birinden herhangi bir randevu almadan, sadece belge teslimi ile başvuru yapılabilmektedir.

İrlanda vize başvurunuzu uzun dönem olarak yaptığınız takdirde, İrlanda’da çalışma izniniz bulunmaktadır. 25 haftalık Work and Study programları sayesinde hem okuyup hem de çalışabilme imkanınız bulunmaktadır. Sabah okul eğitiminizden sonra haftada 20 saat part time çalışarak 800-900€ kadar kazancınız olmaktadır. Gideceğiniz tarih 1 Mayıs – 31 Ağustos tarihleri arasına geldiğinde de full-time yani haftada 40 saat çalışma imkanınız vardır. 

İrlanda uzun dönem öğrenci vizesi için yapılacak olan başvurunun şartları, bazı form ve evrakları gerektirir;

 

İrlanda Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar – Uzun Dönem

İrlanda vizesi için gerekli olan evrakları tüm detaylarıyla buraya tıklayarak görebilirsiniz. Bu evrakları tamamladıktan sonra belgelerinizle birlikte en yakın Vfs Global acentasına gidip başvuru gerçekleştirilmelidir. Bütün evraklar, eksiksiz şekilde ve kontrol listesindeki sıraya göre düzenlenmiş olarak sunulmalıdır.

İrlanda Öğrenci Vizesi Ücreti – Uzun Dönem

İrlanda vizesi tek girişli ve çok girişli olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

  • Tek girişli öğrenci vizesi ücreti: 60 TL
  • Çok girişli öğrenci vizesi ücreti: 100 TL’dir.

Fakat, genellikle İrlanda’ya ilk kez gidecek olanlara, çok girişli vizeye başvursalar dahi tek girişli vize verilmektedir. Çok girişli yapmak istenirse İrlanda’ya gidildiğinde gerekli başvuruların yapılması gerekir.

  • Hizmet Harcı: 22 Euro
  • Fotokopi Ücreti: 1 TL
  • Fotoğraf Hizmeti: 25 TL
  • Kurye Hizmeti: 10 Euro
  • SMS Hizmeti: 1 Euro

– Fotokopi hizmeti, eğer evraklarınızda eksik fotokopi varsa oradayken çoğaltabilirsiniz.

– Fotoğraf hizmeti, biyometrik fotoğraf çektirmeyi unuttuysanız veya boyutlarından kaynaklı bir yanlışlık varsa orada yeni bir fotoğraf çektirebilirsiniz.

– Kurye hizmeti, İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep dışında ikamet edenler için bir avantaj sağlamaktadır. Vizeniz sonuçlandığında tekrar VFS Global’e gidip pasaportunuzu teslim almanıza gerek yoktur. Başvuru esnasında bu hizmetten faydalanmak istediğinizi belirttiğinizde ücret karşılığında bu hizmetten yararlanabilirsiniz.

– SMS hizmeti ise başvurunuza ait adımların telefonunuza kısa mesaj olarak gelmesini sağlar. Bu hizmeti satın aldığınızda, başvurunuzun durumunu web sitesinden kontrol etmeden de gelen mesajlar ile takip edebilirsiniz.

 

İrlanda Kısa Dönem Öğrenci Vizesi

İrlanda kısa dönem öğrenci vizesi, İrlanda’da 90 günden az olmak kaydı ile; Dil eğitimi ve yaz okulu gibi bir amaçla seyahat edecek öğrencilerin alması gereken vize tipidir. İrlanda kısa dönem vizesine sahip öğrenciler, İrlanda’da yasal olarak çalışma hakkına sahip değildirler. Özellikle yaz dönemi ya da ara tatil dönemlerinde İngilizce eğitimlerini geliştirmek isteyen öğrencilerin bu vizeye talebi yoğundur.

İrlanda kısa dönem öğrenci vizesi için başvuru yapacak olan öğrencilerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta İrlanda’da eğitim alacakları kurumun İrlanda’da ilgili devlet kurumlarına akredite olmuş olmalarıdır. İrlanda’da İngilizce eğitim almak isteyen öğrenci adayları, okul seçimi konusunda alanında uzman danışmanlarımızdan ÜCRETSİZ danışmanlık alabilirler.

İrlanda Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar – Kısa Dönem

İrlanda vizesi için gerekli olan evrakları tüm detaylarıyla buraya tıklayarak görebilirsiniz. Bu evrakları tamamladıktan sonra belgelerinizle birlikte en yakın Vfs Global acentasına gidip başvuru gerçekleştirilmelidir. Bütün evraklar, eksiksiz şekilde ve kontrol listesindeki sıraya göre düzenlenmiş olarak sunulmalıdır.

İrlanda Öğrenci Vizesi Ücreti – Kısa Dönem

İrlanda kısa dönem öğrenci vizesinde çok girişli vize seçeneği 2019 yılında kaldırılmıştır sadece tek girişli vize seçeneği bulunmaktadır.

  • Tek girişli öğrenci vizesi ücreti: 60 TL
  • VFS Global’e başvuruya giderken yanınızda minimum 85€ bulundurmanız gerekir.
  • Vize ücreti ve VFS servis ücreti sadece nakit olarak ödenir.
  • Vize ve servis ücretleri sadece Euro olarak ödenmektedir
  • Vizenizin reddedilmesi halinde, vize ve servis ücretleri iade edilemez.

Ayrıca, VFS Global aşağıdaki ekstra hizmetleri de sunmaktadır.

  • Hizmet Harcı: 22 Euro
  • Fotokopi Ücreti: 1 TL
  • Fotoğraf Hizmeti: 25 TL
  • Kurye Hizmeti: 10 Euro
  • SMS Hizmeti: 1 Euro

İrlanda Öğrenci Vizesi Başvuru Süresi?

İrlanda vize başvurusu için bütün evrakları eksiksiz ve doğru olarak VFS Global’e teslim ettiyseniz, başvuruyu yaptığınız ve dökümanların Ankara’ya teslim süresi hariç gün hesaplanmalıdır. Uzun dönem İrlanda öğrenci vizesi 4 hafta içinde, kısa dönem İrlanda öğrenci vizesi aksi bir durum yaşanmadığı taktirde 10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Unutmayınız ki bazı durumlarda işlem belirtilen süreden daha uzun sürebilir. Başvurunuzu bu durumları göz önünde bulundurarak olabildiğince erken yapmanızı tavsiye ederiz.

İrlanda Turist Vizesi

İrlanda turist vizesi, İrlanda’yı turist olarak ziyaret etmek isteyen, İrlanda kültürünü tanımak isteyenlerin başvuruda bulunması gereken vize türüdür. İrlanda turist vizesi, “kısa süreli” C tipi vize kategorisindedir ve Schengen değildir. İrlanda turist vizesi bir kişinin vizede belirtilen tarihler arasında ülkeye seyahat etmesine izin vermektedir. Ancak bu ülkeye girişi garanti etmemektedir. İrlanda hava alanında bulunan giriş noktasındaki bir Göçmen Bürosu Memuru, giriş iznini verme veya reddetme ve bir kişinin ülkede kalabileceği süreye karar verme yetkisine sahiptir.

İrlanda turist vizesine sahip olanlar, ücretli ya da ücretsiz herhangi bir işte çalışmazlar ve kamu tarafından finanse edilen herhangi bir hizmetten yararlanamazlar. (örneğin İrlanda kamu hastanelerinden ücretsiz sağlık hizmeti alamazsınız)

İrlanda turistik vizesi için her bir aile üyesi ayrı ayrı başvuru formu doldurmalı ve her bireyin başvurusu ayrı olarak tamamlanmalıdır. 18 yaşın altındaki çocukların başvuruları ebeveynlerinin ya da yasal temsilcilerinin izni ile ve ebeveynleri ya da yasal temsilcileri tarafından yapılmalıdır.

İrlanda Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar 

İrlanda turistik vize için gerekli olan evrakları tüm detaylarıyla buraya tıklayarak görebilirsiniz. Bu evrakları tamamladıktan sonra belgelerinizle birlikte en yakın Vfs Global acentasına gidip başvuru gerçekleştirilmelidir. Bütün evraklar, eksiksiz şekilde ve kontrol listesindeki sıraya göre düzenlenmiş olarak sunulmalıdır.

İrlanda Turist Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Başvuru için gerekli belgeleri tamamladıktan sonra, başvuru sürecinizin tamamlanması 15 ila 21 gün arasında değişiklik göstermektedir.

Vize başvurunuzu yaparken İrlanda Konsolosluğu’nu yanıltacak bilgiler ve doğruyu yansıtmayan belgeler kullanmayınız. Bu tip durumlar tespit edildiğinde başvurunuz reddedilebilir. Ayrıca herhangi bir itiraz hakkınız olmadan 5 yıl boyunca İrlanda vizesi almanız yasaklanabilir.

İrlanda Vize Başvuru Merkezi – VFS Global

İrlanda vizesi almak için var olan VFS Global başvuru merkezi, başvuru için herhangi bir randevu parası talep etmemektedir! Lütfen internet sitelerinde yer alan sahte sitelere ve bilgilere güvenmeyin, bu konu üzerinde çok fazla dolandırıcılık yapmaya çalışanlar ve madur edilen vatandaşlar vardır. Gerekli ödemeleri yalnızca VFS Global’e elden yapın!

*** İrlanda dil eğitimi hakkında bilgi almak için buraya tıklayın!

*** İrlanda’da eğitim, yaşam ve öğrenci izlenimleri hakkındaki youtube videolarımıza ulaşmak için buraya tıklayarak Youtube kanalımıza ulaşabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir 

Menü