İrlanda ve Kanada arasında kalıp iki ülke arasındaki karşılaştırmayı merak edenleri, bu meraklarından kurtarmaya geldik. Sizler için beş ana başlık altında bu iki güzel ülkeyi karşılaştırdık. 

1.Dil Okulu Fiyatları

İrlanda ve Kanada dil eğitiminde tercih edilen popüler iki ülke olmakla beraber Kanada’da diğer yaşam masrafları gibi dil okulu fiyatları da epey maliyetlidir. Bu iki ülke için de 25 haftalık dil okulu fiyatlarını ele alırsak, Kanada için dil okulu fiyatları ortalama 7000 Euro civarındadır. İrlanda için bu fiyat daha hesaplı olmakla birlikte Eğitim İrlanda’ya özel fiyatlarıyla bu maliyet 3000 Euro’ya kadar inebilmektedir.

2.Vize

Yapılmış son istatistiklere göre Kanada nüfusunun %50’si göçmenlerden oluşmaktadır. Bu durum güncel olarak vize onayı almak için sınırlandırmalar getirilmesine sebep olmuştur bunun aksine İrlanda için Eğitim İrlanda tecrübesiyle sunulan ücretsiz vize danışmalığı ile vize süreciniz daha sorunsuz ilerleyecektir.

3.İklim

Kanada’nın soğuk hava şartları herkes tarafından bilinmektedir öyle ki, görülen en soğuk derece -63 olup ciddi oranda hayat koşullarını etkilemiştir. Bunun yanı sıra İrlanda bir ada ülkesi olduğu için dört mevsimi sürekli yaşayabilme imkanınız vardır. İrlanda’da kapalı bir hava öğlen saatlerinde yerini güneşe bırakabilmektedir.

4.Çalışma İzni

İrlanda dil okulu, yüksek lisans ve master programlarıyla eğitim alırken part time çalışma izni elde edebilmek için tercih edebileceğiniz iyi bir seçenek olup 25 hafta ve üzeri kayıtlarda haftalık 20 saat çalışma izni verirken, Kanada için bu durum farklıdır. Kanada’ya dil okulu ile gittiğinizde çalışma izniniz olmaz yalnızca OPUS programı kapsamında part time çalışabilirsiniz.

5.Yaşam Standartları

Yüksek eğitim seviyesi ve yaşam standartlarının oldukça iyi olduğu ile bilinen Kanada için aslında durum biraz farklıdır. Kanada’nın yerli halkının büyük bir kısmı henüz hiç yurtdışına çıkma imkanı bulmamış ve ekonomik sıkıntısı olan insanlardan oluşur bunun asıl sebebi Kanada’da yaşamın oldukça maliyetli olmasındandır. İrlanda ve Kanada için ortalama oluşabilecek maliyetler şu şekildedir: İrlanda’da aylık market alışverişi 80£-100£ olup bu maliyet Kanada için ortalama 120£-150£ olmaktadır. Ulaşım masrafları ise, İrlanda için indirimli ulaşım kartıyla haftalık 20£’dan sonrası için ödeme yapmaz ücretsiz geçiş hakkı kazanırken Kanada’da aylık ortalama 130£ ile ulaşım sağlanabilmektedir.

İrlanda hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz hemen bizimle iletişime geçin!!

İlginizi Çekebilir

Menü