İrlanda’ya Ailemi Getirebilir Miyim?

folder_openHaber

İRLANDA’YA AİLEMİ GETİREBİLİR MİYİM?

İrlanda’ya yerleştiğiniz zaman ailenizi de getirebilmeniz için birkaç farklı yol bulunmaktadır. Bu yazımızda İrlanda’ya hangi koşullarda ailenizi getirebilirsiniz? Hangi koşullarda getiremezsiniz? Onlardan bahsedeceğiz…

 

İrlanda Aile Ziyaret Vizesi

İrlanda’ya ailenizi kısa süreli olarak getirebilmenizin en kolay yollarından biri, aile ziyaret vizesidir. İrlanda aile ziyareti vizesi ve turistik vize aynı tip vize kategorisindedir. İrlanda aile ziyaret vizesi kısa süreli, C tipi vize türündedir, T.C. pasaport sahibi İrlanda’daki göçmenlik bürosu yetkilisinin verdiği süre dahilinde İrlanda’yı ziyaret edebilir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının pasaport türüne bakılmaksızın tüm T.C. vatandaşları İrlanda vize prosedürüne tabidir.

İrlanda vizesi başvuru formu online olarak doldurulmaktadır. Online vize başvuru formu doldurulduğunda İrlanda vize başvuru işlemleri tamamlanmaz. Başvuru formuna destekleyici evraklar eklenmelidir.

İrlanda Aile Ziyareti vizesi talebiniz için SSK’lı Çalışanlardan istenilen evrak ve formları ulaştırmanız gerekmektedir.

Gerekli Belgeler

  • İrlanda Vizesi başvuru formu
  • İrlanda’da misafir olacağınız kişiden temin etmeniz gereken vize talep mektubu.
  • İrlanda’da sizi davet eden kişi adına düzenlenmiş güncel fatura
  • İrlanda’da ikamet eden kişiden temin edilmiş akrabalığınızı destekler belgeler.
  • İrlanda’ya davet eden kişi İrlanda vatandaşı ise, kişinin pasaport fotokopisi veya kişinin vatandaşlığını kanıtlayıcı belgeler ibraz edilmelidir.
  • Eğer davet eden kişi masrafları üstleniyorsa, davet eden kişinin son 6 aylık hesap özeti
  • Kimlik Fotokopisi
  • Seyahat sonrasında altı ay geçerliliği bulunan pasaport.
  • 2 adet 3,5X4,5 boyutlarında fotoğraf
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • İngilizce, İrlanda Konsolosluğuna hitaben yazılmış vize başvuru dilekçesi
  • Bağlı bulunulan şirketin güncel, faaliyet belgeleri
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Otel ve uçak rezervasyonu

Dil Okulu İle Getirebilir Miyim?

İrlanda’da uzun dönem dil eğitimi ya da kısa dönem dil eğitimi alacak olan kişiler ne yazık ki ailelerini İrlanda’ya getirme hakkına sahip değildirler. İrlanda’ya dil okuluna giden kişilerin ailelerinin ziyarete gelmeleri için en kolay yol, yazımızın en yukarısında bahsetmiş olduğumuz aile ziyaret vizesi alarak gelmek olacaktır. Aksi takdirde ailelerine davetiye gönderme, ya da kendileri aracılığı ile oturum izni sağlama imkanları bulunmamaktadır.

Yüksek Lisans İle Getirebilir Miyim?

İrlanda’da lisans ya da yüksek lisans eğitimi alacak olan kişiler de ne yazık ki ailelerini İrlanda’ya getirme hakkına sahip değildirler. İrlanda’da lisans ya da yüksek lisans eğitimi almak için gidecek olan kişilerin ailelerinin ziyarete gelmeleri için en kolay yol, yazımızın en yukarısında bahsetmiş olduğumuz aile ziyaret vizesi alarak gelmek olacaktır. Aksi takdirde ailelerine davetiye gönderme, ya da kendileri aracılığı ile oturum izni sağlama imkanları bulunmamaktadır.

Eşimle Dil Okuluna Gelmek İstiyoruz Vizede Sıkıntı Çıkar mı?

İrlanda’ya eş olarak gitmek isteyen vatandaşların vize başvuruları, bir öğrenci vizesine ya da tek başına gidecek olan bireyin vizesine kıyasla daha zorlayıcı olabiliyor. Evli çift olarak İrlanda’ya gelmek isteyen kişilere göçmen gözüyle bakılıyor. Bu sebeple evli çiftlerin vize başvurusu yapılırken her şey daha dikkatli ve daha özenli yapılmalıdır. Vizeye başvurduğunuz zaman red almamanız için Türkiye’de eşleri bağlayan kesin bağlayıcı bir unsur olduğunu göstermek (ev,arsa,tapu, vb.) gerekir. Tabii ki sadece bununla sınırlı değildir, eşlerin vizesi ne kadar güvenilir unsurlarla desteklenirse, gitme imkanları da o kadar artmaktadır.

Stamp 1 İle Ailemi İrlanda’ya Getirebilir miyim?

İrlanda’da 1 yıl süre ile çalıştıktan sonra alınan Stamp 1 vize türünde de ne yazı ki kişiler ailelerini İrlanda’ya getirme hakkına sahip değildirler. İrlanda’ya dil okuluna giden kişilerin ailelerinin ziyarete gelmeleri için en kolay yol, yazımızın en yukarısında bahsetmiş olduğumuz aile ziyaret vizesi alarak gelmek olacaktır. Aksi takdirde ailelerine davetiye gönderme, ya da kendileri aracılığı ile oturum izni sağlama imkanları bulunmamaktadır.

Doktora İle Ailemi Getirebilir Miyim?

Doktora öğrencilerinin kendilerini ve ailelerini desteklemek için yıllık olarak yeterli fonları varsa, birinci derece ailelerini getirmelerine izin verilebilir. Doktora öğrencilerinin doktoralarını 4 yıl içinde tamamlamaları gerekecektir.

Gelen ailelerin yasal olarak çalışma izinleri bulunmamaktadır.

İrlanda’da Aile Birleşimi Yapmak

İrlanda aile birleşimi vizesi  İrlanda vatandaşı olan veya İrlanda’da yasal olarak ikamet eden bir aile üyesine İrlanda’da 3 aydan daha uzun süreli katılacak olan bireyler için düzenlenen vize türüdür. İrlanda aile birleşimi vizesinin amacı aile üyelerinin İrlanda topraklarında uzun süreli birleşimini sağlamaktır.

Vize başvuruları İrlanda Konsolosluğunun belirlediği aracı kurum olan VFS Global üzerinden yapılmaktadır. Kişiler oluşturdukları randevu günü ve tarihinde vize başvurusu için talep edilen evrakların teslimini gerçekleştirmelidir.

İrlanda’da aile birleşimi gerçekleştirilecek kişi İrlanda vatandaşı ise genellikle vize başvurusu 6 ay sonuçlanmaktadır. İrlanda aile birleşimi gerçekleştirilecek kişi AB vatandaşı ise bu süre 6 ile 12 ay arasında değişiklik göstermektedir.

Related Posts

Menü