İrlanda’ya Yeniden Gelirsem, Yine Eğitim İrlanda ile Gelirim

İrlanda’da CES dil okuluna 12 haftalık kayıt yaptırarak gelen öğrencimiz İrem Filiz’in gözünden İrlanda‘da CES dil okulu, aile yanı konaklama, İrlanda‘da eğitim ve yaşam.

İrlandalılar İnanılmaz Sıcakkanlılar

İrlanda’yı gerçekten çok sevdim.En sevdiğim şey kuşkusuz ki İrlanda halkının inanılmaz sıcak kanlı olması. İrlandalılar inanılmaz yardımsever, güler yüzlü ve sıcak kanlılar 🙂 Sevmediğim tek şey hava şartlarıydı. Biz Türkler montlarla, şapkalarla gezerken İrlanda halkının denize girdiğini görmek beni çok şaşırtmıştı.Türkiye’den gelecek olanlara tavsiyem yazın bile İrlanda’da dil okuluna gitmeye karar verseniz yanınıza mutlaka kalın giysiler alın !

Dil Okulu Seçimim

Buraya gelmeden önce Eğitim İrlanda’ da dahil olmak üzere yüzlerce firmadan aylarca süren araştırma yaptım. Araştırmam boyunca neredeyse tüm firmaların hakkında iyi bir yorum yapılmaması, haklarında şikayet sayfaları oluşturulması beni onlardan uzaklaştırdı. Eğitim İrlanda’yı bulduğum zaman hakkında bir tane bile kötü yorum duymadım. Daha önce Eğitim İrlanda ile dil eğitimine katılanlara da ulaştım herkesten olumlu yorum alınca kesin kararımı verdim. Kayıt ve vize sürecinde özellikle Ahmet bey sağolsun ki daha önce hiç yurtdışı deneyimimin olmadığını bildiği için yeri geldi bizden daha çok ilgilendi, gece gündüz belki saçma sapan sorularımla rahatsız ettim, günde kaç kez aradım kim bilir 🙂 Her seferinde aynı sabır ve samimiyetiyle yardımcı oldu. İrlandaya vardığımda Arzu Hanımın samimiyeti ilgisi eksiklerimi, ihtiyaçlarımı gidermeme yardımcı olması beni çok mutlu etti. İrlanda’da dahi yalnız değildim. Onlara çok teşekkür ederim. Bir daha gelecek olursam okul veya iş kesinlikle tercihim yine Eğitim İrlanda olur.

irlanda da egitim

Okulum (CES) Hakkında

İrlanda‘da ki dil okulumdan çok memnun kaldım. Hem eğitim hem de sosyal faaliyetler bakımından zengin bir okulda olmak keyifliydi. Hocaların ders işleyişi inanılmazdı,hocalarımız çok eğlenceliydi konuyu bazen yarı tiyatro şeklinde anlatmaları o dersi daha etkin kılıyor, derste öğrendiklerini kafana kazıyor ve unutamıyorsun. Konuşma konusuna gelirsek insanlarla acaba nasıl anlaşacağım diye hiçbir zaman endişem olmadı, sınıfta inanılmaz rahat bir biçimde iletişim kurabiliyoruz, konuşma pratiği yapabiliyoruz. Okulumuz her gün farklı sosyal aktiviteler düzenliyordu, bu da sosyalleşmek için güzel olanaklar sağlıyordu. Bu etkinlikler her hafta değişiyordu. Okulda benim için negatif olan tek şey derslerin 2 saat sürmesiydi.

temple bar

İrlanda’da Aile Yanı Konaklama Deneyimim

Ben aile yanında konakladım. İlk başta konaklama konusunda çok endişem vardı, anlaşabilir miyim, iyi insanlar mıdır gibi. Ama çok tatlı bir ailem vardı, yine buraya gelecek olursam kesinlikle ailem ile iletişime geçer yine bu eve gelirim. İrlandalı bir ailede konakladım. İki çocuk, anne ve baba kendimi hiç başka bir yerde gibi hissetmedim, yapmaları gerekenden fazlasını yaptılar. Okuluma ulaşım kolaydı. Okula mesafem sabahları trafik dolayısıyla otobüsle 45 dk akşamları da 25-30 dk sürüyordu.

irlanda gezim

İrlanda’da Dil Okuluna Geleceklere Tavsiyem

İrlanda’ya gelecek öğrencilere bazı tavsiyeler vermek istiyorum. Bence yaz ayında gelmelisiniz, ve en önemlisi Türklerden uzak durmalısınız. Sonuçta İrlanda’ya dil öğrenmeye gidiyorsunuz.

İlginizi Çekebilir





Menü