Neden İrlanda’da Kalmalısınız?

Mutlu insanlar ülkesi olan İrlanda’da kalmanız için bazı sebepler;

1-Bilişim Firmalarının Avrupa Merkezi

İrlanda gelişen ekonomisi ve teknolojik gelişmeleri açısından bir çok insan tarafından yaşanması arzu edilen gözde ülkelerdendir. Google, Twitter, Youtube gibi önde gelen bilişim ve IT firmalarının merkezidir. Dolayısıyla geniş bir yelpazede iş olanakları sunar, İrlanda’da kaldığınız süre içinde çok uluslu şirketlerde iş tecrübesine sahip olabilirsiniz. Bunun yanı sıra yüksek lisansınızı İrlanda’da tamamladığınız takdirde kariyer hedefiniz doğrultusunda iş tekliflerini değerlendirmeniz için 2 yıl boyunca oturum izni verilir.

2-Ana Dili İngilizce

İrlanda’nın resmi dili İngilizce’dir ve İngilizce’yi en anlaşılır ve aksansız konuşan ülkelerden biridir. Bununla beraber sadece yerel halkın kullandığı ve günümüzde pek konuşulmayan İrlandaca dili de mevcuttur. Resmi dili İngilizce olan bir ülkede yaşamanın size katacağı en önemli avantajlardan biri iş dünyasındaki rekabete sizi hazırlaması ve birçok farklı kültürden insanlarla iletişime geçmenize olanak sağlamasıdır.

3-İrlanda Yerel Halkı ve Kültürü

İrlanda’da kalmanız için en güzel sebeplerden biri yerel halkı ve kültürüdür. Yerel halkı misafirperver olmalarıyla bilinir. İrlanda’nın dünyanın en kibar insanlarının yaşadığı ülke olduğu düşünülür ve eğlenmeyi çok seven bir kültürleri vardır. İrlanda Müzik Festivalleri, Cork Jazz, Galway Races Festivalleri cıvıl cıvıl sokaklarıyla ve lezzetli yiyecekleriyle bu sevimli ada ülkesinde yaşamanın keyfini çıkarırsınız.

4-Harika Doğası

Doğal güzellikleri ve ılıman havası İrlanda’yı büyüleyici kılan önemli özelliklerindendir. Unesco tarafından Dünya mirası olarak korunan etkileyici manzarasıyla Giant’s Causeway, yerin metrelerce altındaki kayalıklarda bot ile gezi yapabileceğiniz Fermanagah Underground gördükten sonra tekrar tekrar gitmek isteyeceğiniz doğal güzelliklerden sadece birkaçı.

5-Güvenli Bir Ülke

İrlanda’da kaldığınız süre boyunca çalışarak elde edebileceğiniz hayat kaliteniz oldukça ileri seviyededir bunun sebeplerinden biri İrlanda’nın sosyo-ekonomik koşullarının oldukça iyi olması ve market, giyim vb. ihtiyaçlarınızı uygun fiyatlarda karşılayabiliyor olmanızdır. Bununla beraber Avrupa’daki en güvenli ülke olarak adlandırılmış ve güncel verilere göre insanların kendilerini en güvende hissettikleri ülkelerden biridir.

İlginizi Çekebilir

Menü