İrlanda Twitter Merkezinde Çalışmak İster Misiniz?

Bir çok kişinin çok da bilgi sahibi olmadan ‘Evet’ diyeceği bu soruya merkezinden cevap verelim istedik. Bugün ki durağımız Twitter’ın Avrupa merkezi.

Dublin’in en güzel yanlarından biri şehir yapılanması. Yollar ve caddeler oldukça düzgün. Twitter binası, Trinity College Dublin’in hemen arkasında yer alıyor. Ayrıca Eğitim İrlanda merkez ofisine sadece 10 dakika yürüme mesafesinde. Kısa bir yürüyüşün ardından Twitter binasına ulaşıyorum.

Girişte davetli olduğumu belirtiyor ve formu dolduruyorum. İşte misafir kartım da hazır!

Girişte bizi güzel bir yazı karşılıyor. ’’Love where you work’’ Çalıştığın yeri sev olarak çevirebiliriz. Gerçekten de öyle, Twitter binası tam bir yaşam alanı. Çalışanlar için yemekhanesinden, spor salonuna, eğlence alanından, dinlenme odasına ve duşuna kadar her türlü detay düşünülmüş. Maaşın yanında aylık ulaşım, telefon ve spor aktiviteleriniz içinde ek ödeme yapılıyormuş. Bunu duyunca heyacanımız biraz daha artıyor.

Şuan elçilik kayıtlarına göre İrlanda’da 1000 civarında Türk yaşıyor. Bir çok global şirketin Avrupa merkezi Dublin’de bulunuyor. Twitter Dublin merkezinde ise çalışan sayısının iki yüz civarında olduğunu öğreniyorum. Bir sonraki Türk çalışanı neden siz olmayasınız?

Bu arada yemekler oldukça lezzetliymiş ve ayrıca bazı günler müslüman çalışanlar için helal yemekler çıkmaktaymış. Tabi bunu duyunca ilk soluğu yemekhanede alıyoruz… Bir Türk için yemek her zaman önemli.

Yemekhanenin hemen yanında dinlenme alanı bulunuyor. Çalışanlar için giriş, çıkış, kahvaltı ve öğle yemeği saatleri esnek. Binanın bu kadar güzel olmasının yanında çalışanları da sıkmıyorlar. İlla masanızda çalışmak zorunda değilsiniz, isterseniz kanepelerde yatarak çalışın 😀 Önemli olan size verilen işi yapmanız. Nerede yaptığınız önemli değil.

 

Yemeğimizi yedikten sonra gezimize devam ediyoruz. İlk önce masa tenisi sonrasında langırt oynuyoruz. Bilardo ve XBox’ta iyi olmadığım için onları es geçiyoruz ^^ Twitter’ın imkanları bunlarla da bitmiyor. Haftanın her günü dışardan özel bir eğitmen gelip, spor salonunda çalışanlara Pilates, Yoga, Circuit Training ve HIIT dersleri veriyormuş. 

Pazarlama, müşteri destek, tercüme ve bir çok birim Twitter Dublin ofisinde bulunuyor. Yemek ve eğlenceden sonra çalışma ofislerinin bulunduğu operasyon katına çıkıyoruz. Sevgili rehberimiz kartını okutarak asansörü çalıştırıyor ve üst kata çıkıyoruz.

Girişte gözümüze ilk çarpan irili ufaklı toplantı odaları oluyor. Öğreniyoruz ki arzu ettiği taktirde personel toplantı odalarını tutup burada kendi projelerinde çalışabiliyormuş. Toplantı odalarında dev TV ekranları hemen göze çarpıyor. Farklı ofislerle toplantı için kurulmuş bu TV’lerde, nasılda PES oynanırdı demeden kendimizi alamıyoruz 🙂

 

Bu kadar koşturmacanın ardında susuyor ve mini mutfağa doğru yöneliyoruz. Her katta bulunan bu mutfaklarda sınırsız içecek, abur cubur ve atıştırmalıklar neredeyse aradığınız her şeyi bulmanız mümkün. Burada çalışanlar nasıl kilo almıyor acaba???

Hemen biraz ilerisinde bunca hizmetin karşılığının beklendiği çalışma ofislerini görüyoruz.  İşte tüm dünyada olup biten herşeyin sorunsuzca milyonlarla paylaşıldığı Twitter’ın beynindeyim. Ne yazık ki daha ilerisini çekemiyoruz ve gezimizi burada sonlandırıyoruz.

İrlanda’da Çalışma

Sizin de İrlanda’da çalışmak gibi bir hayaliniz varsa, Twitter Avrupa merkezindeki mevcut iş pozisyonlarına buradan bakabilirsiniz. Ayrıca iş imkanları adlı yazımıza gözatabilirsiniz.

Bol şanslar!

 

İlginizi Çekebilir!

 

Menü