Work and Study

Work and Study Nedir?

Work and Study, İngilizce seviyesine gerek olmadan yurtdışında eğitim alırken bir yandan da çalışma imkanı sunan programdır. Work and Study programı kapsamında çalışma izni veren ülkeler İrlanda başta olmak üzere Avustralya, Dubai ve Maltadır. Çalışma imkanları eğitim alınan ülkeye göre değişmekle birlikte part time ve full time olarak ikiye ayrılır. Eğer ki sizde dilinizi geliştirirken bir yandan da çalışarak masraflarınızı karşılamak istiyorsanız bu program tam size göre.

 

Work and Study Yapabileceğiniz ülkeler

İrlanda Work and Study

İrlanda’da Work and Study eğitimi kapsamında haftada 20 saat yarı zamanlı olarak hem çalışıp hem de masraflarını çıkarmak isteyen öğrenciler için bir numaralı seçenektir. Muhteşem Doğası ve tertemiz havası ile geldiğinizde sizi hayran bırakacak bu ülkede eğitim fırsatlarını kaçırmamak için acele edin.

Malta Work and Study

İtalya’nın güneyinde akdeniz’de bulunan bir grup adadır. Bu grup adada Work and Study eğitimi alırken bir yandanda çalışmak için 90 günlük süreyi doldurmaları gerekmektedir. Bu 90 gün sonrasında haftada 20 saat çalışabiliyorsunuz.

Avustralya Work and Study

Avustralya’da yani “yeryüzünün bittiği nokta” olarak adlandırılan bu ülkede Work and Study yapmak istiyorsanız 3 ay ve üzeri bir eğitim alıp hem de çalışabilirsiniz.

Dubai Work and Study

Dubai’de Work and Study programı kapsamında çalışmak için diğer ülkelerden farklı olarak bir sponsora sahip olmanız gerekmektedir. Eğer ki bir sponsora sahipseniz sıkıntısız bir şekilde hem eğitim alıp hem de çalışabilirsiniz.

Ülke karşılaştırmaları için tıklayınız.

 

Work and Study Programı Ne Değildir?

Work and Study (WAS) programı isim benzerliğinden dolayı Work and Travel (WAT) programıyla oldukça fazla karıştırılmaktadır. Aralarında ki en büyük fark Work and Study programında amaç dil öğrenirken bir yandan masraflarınızı çıkarmaktır, Work and Travel programında ise ana amaç dil öğrenmek değil çalışıp para kazanmaktır.

Work and Study ve Work and Travel karşılaştırma yazısı için tıklayın.

Work and Study Programı Ne Kadar Sürer?

Work and Study programı her ülkede farklı olmakla birlikte 18 hafta ile 25 hafta arasında sürmektedir. Daha uzun süreli programlara dahil olmak isteyen öğrenciler içinde programlar mevcuttur.

Work and Study Programına Nasıl Başvurulur?

Öncelikle dil eğitiminin alınmak istenen ülkeyi seçmemiz gerekmektedir. Ülke seçiminin ardından seçtiğimiz ülkenin vize şartları ve okul maliyetleri gibi önemli unsurları da göz önünde bulundurmamız gerekmektedir.
Bu aşamalardan sonra istediğimiz ülke içerisinde dil eğitimi alınacak kurum belirlenip kayıt olunarak sürece başlanır. Kayıttan itibaren vize, uçak bileti vb işlemleri Eğitim İrlanda firması ile yürütmekte ve bu işlemleri öğrencilere adım adım aktarmaktadır.

Work and Study Programına Katılım Şartları Nedir?

Ülkeden ülkeye değişmekle birlikte katılım için spesifik bir özellik aranmamaktadır. Eğitim almak istediğiniz ülkenin vize koşullarını karşılıyor olabilmeniz gerekmektedir.


İrlanda’da Work and Study

İrlanda’da Work and Study programı, İrlanda hükümeti 25 hafta ve üzeri eğitim programı alan öğrencilerine haftada 20 saat olmak üzere part-time yasal çalışma izni sunmaktadır. Bu part time çalışma izni ile masraflarınızı karşılamakla birlikte para bile biriktirebilirsiniz çünkü İrlanda saatlik saatlik asgari ücret 12.70.€’dur ve Avrupa’da en yüksek saatlik asgari ücreti veren ikinci ülkedir.

İrlanda’da work and study hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın.

İrlanda’da Work and Study Program Fiyatları ve Masrafları

İrlanda’da work and study fiyatları diğer ülkelere kıyasla oldukça uygundur, fiyat aralığı geniştir. Yurtdışında dil okuluna gitmeye karar vermiş çoğu öğrencinin bütçesine göre okullar bulunabilmektedir. Çalışma izni de olduğu için öğrenciler oradaki masraflarını çalışarak ailelerinden yardım almadan karşılayabilmektedirler.

İrlanda’da Work and Study program fiyatlarını görmek için tıklayınız.

İrlanda’da Work and Study Programının Avantajları

25 Hafta ve üzeri aldığınız programlar ile sahip olduğumuz part time çalışma izninde saatlik 12.70€ kazanıp hem masraflarımızı karşılayıp hem de para biriktirebiliriz.
Ana Dili İngilizce olan sıcakkanlı İrlandalı insanlarla birebir tanışıp dil pratiği yapabilme şansına sahipsiniz.
Part time yani yarı zamanlı çalışmanın dışında sadece yaz dönemi Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos ve kış dönemi Aralık-Ocak aylarında haftada 40 saat yani tam zamanlı çalışma iznine sahipsiniz.
İrlanda’da dil eğitiminizi 3 kere yenileme şansınız vardır.
Öğrenciler programa istediği zaman başvurabilir ve yıl içerisinde istedikleri pazartesi günü eğitimlerine başlayabilirler.

Bkz: Neden İrlanda’da Eğitim?

Bkz: İrlanda’da Dil Eğitimi Almak İçin 8 Neden

Neden İrlanda Work and Study?

  • İrlanda Avrupa’da suç oranı en düşük olan ülkelerdendir.
  • Saatlik asgari ücrette en yüksek ikinci ülkedir.
  • Ana dilleri İngilizcedir.
  • Dünyanın önde gelen teknoloji firmalarının ana merkezleri İrlanda’da olduğundan dolayı bu alanlarda kariyer yapmak isteyen öğrenciler için önemli bir fırsattır.
  • Türkiye’ye sadece 4 saatlik uçuş uzaklığındadır.
  • Yaşam masrafları İngiltere ve Amerika’ya kıyasla daha uygundur.

İrlanda’da Son Durum

İrlanda’da Korona kısıtlamaları devam etmektedir. İrlanda’da korona virüsü son gelişmeler ve şuanki durum vize kısıtlamaları hakkında bilgi almak için tıklayın!

İrlanda’da Dil Okulu Fiyatları 2024

İrlanda’da Dil Okulu fiyatları sabah dersleri ve öğleden sonra dersleri olmak üzere iki şekilde işlenmektedir ve haftalık 15-20-25 ve 30 olabilecek şekilde seçenekler bulunmaktadır ve bu seçeneklere göre fiyatlandırma olmaktadır. Ortalama bir fiyat vermek gerekirse 13.000-15.000 Euro arasındadır. Daha detaylı fiyatları incelemek için tıklayın!

Eğitim İrlanda Aracılığıyla Dil Eğitimi Almış Öğrencilerimizin İrlanda Hatıraları Ve Deneyimleri için tıklayın!

İlginizi Çekebilir

Menü