Yurt Dışında Dil Kursu vs Türkiye’de Dil Kursu

Bu yazımızda sizlere herkes tarafından merak konusu olan İrlanda’da ki dil okullarının, Türkiye’dekilerden farklarını anlatacağız. İlk olarak, okul farklarından bahsetmeden önce ülke olarak karşılaştırma yapmak daha doğru olur.

İrlanda

İrlanda cumhuriyeti’nin resmi dili ingilizcedir. Ayrıca İrlanda Dublin’de yalnızca 1500 Türk yaşamaktadır. Dublin’de oldukça anlaşılır ve akıcı bir ingilizce konuşulmaktadır. Dolayısıyla ingilizce dil eğitimi veren dil okulları ülke şartları çerçevesinde çok avantajlı bir konuma sahip olmaktadır.

7/24 İngilizce Konuşma İmkanı

Öncelikle eğitim alacağınız okulda, sınıfta ve şehirde çok ama çok nadir Türk göreceksiniz. Dolayısıyla İrlanda’da yaşarken 7/24 ingilizce konuşmak zorunda kalacaksınız. Türkiye’de ise sınıfta bile arkadaşlarınızla genellikle türkçe konuştuğunuz için ingilizce seviyeniz çok zor gelişmektedir.

 

Okul İmkanları

İrlanda dil okullarında neredeyse hepsinde ders saatlerinin dışında ücretsiz olarak konuşma sınıfları bulunmaktadır. Buralarda pratik yapabilir ve ingilizcenizin gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz. Türkiye’de ise bu tarz eğitim veren dil okulları çok nadir bulunmaktadır.

İrlanda dil okulların hafta içi ve hafta sonu etkinlikleri bulunmaktadır. Bunlar bazen şehir turları bazen doğa turları yada çeşitli sosyal etkinlikler olabilmektedir. Türkiye’de ise bu tarz etkinlikler devlet okullarında bile çok nadir olmaktadır.

Ana Dili İngilizce Olan Öğretmenler

İrlanda dil okulları eğitim kadroları ana dili ingilizce olan öğretmenlerden oluşmasına karşın Türkiye’de ana dili ingilizce olan öğretmenlerden ders almak oldukça zor..

İrlanda’da dil okulları IELTS ve TOEFL sınavlarını öğrenciye rezerve yapabilmektedirler. Ayrıca bazı dil okulları öğrenciye iş bulma hizmeti de sunmakta ve çalışan öğrenciler konuşarak daha fazla pratik yaptıkları için ingilizce seviyeleri daha hızlı gelişmektedir.

Dil Okulu Aracılığıyla İrlanda’lı Aile Yanında Konaklama

İrlanda dil okulları şehir dışından gelen öğrenciler için İrlanda’lı bir ailenin yanında konaklama ayarlayabilmektedir. Türkiye’de böyle bir sistem bulunmamaktadır.

Konuşmaya Yönelik Eğitim

İrlanda’da ki dil okullarında grammer yanında daha çok konuşmaya yönelik bir eğitim veriliyor. Örnek vermek gerekirse; Türkiye’de dil eğitimi alan öğrenciler “gideceğim geleceğim” demeyi öğrenirken, İrlanda’da ki dil okullarında daha günlük dile yatkın “gidicem, gelicem” şeklinde öğrenme sağlanıyor.

Daha Hızlı İngilizce Öğrenme

Tüm bu etmenler çerçevesinde karşılaştırma yapıldığında İrlanda’da alacağınız bir aylık dil kursunun Türkiye’de alacağınız 3-4 aylık bir kurstan çok daha faydalı olduğu görülmektedir. Türkiye’de bir dil okulunda haftada 8 saat ders görülürken İrlanda’da öğrenciler 20 saat ders alıyorlar. Bu noktada İrlanda’daki okulların zaman avantajı olduğunu da ekleyebiliriz.

İlginizi Çekebilir

Menü