Blog

Dublin'de Yapılabilecek Aktiviteler

 

 

Her yıl binlerce turistin uğrak noktası olan bu ülke gezilecek bir sürü yeri olması yanı sıra çeşitli etkinliklerle ziyarretçilerine eğlenceli bir zaman sağlıyor.İşte yapılacak bazı aktiviteler : 

ÜCRETLİ YAPILABİLECEK AKTİVİTELER :  

 

Guiness Storehour : 

Adından da anlaşılacağı ve aynı zamanda Guiness’in dünyaya açılışını bizzat deneyimleyerek görebileceğiniz tarihi güzelliklerden biri. .Aynı zamanda gezinin sonunda alkollü veya alkolsüz bir şekilde Guiennes içeceği almak da mümkün.Hem tarih hem de eğlenceyi bir arada görmek isterseniz bu yer tam da size göre.

 

https://www.guinness.com/en/experiences/guinness-storehouse

 

Perili Tarih Yürüyüş Turu : 

 İrlanda mitoloji ve efsanelerle dolu bir ülkedir.Hepimizin bildiği Drakula ve onun yazarı İrlanda topraklarında büyümüş ve bu efsane eseri oluşturmuştur.Bu turla birlikte İrlandanın gizemli tarihine yolculuk sizi bekliyor olacaktır.

 

https://www.getyourguide.com/dublin-l31/dublin-in-perili-tarihi-yuruyus-turu-t21684/



Tadımlarla Yemek Yürüyüş Turu: 

Gittiğimiz yerde elbette yerel mutfağı tatmazsak olmaz.Büyük ihtimalle çoğu ülkede olmayan ancak İrlandada çok rahat deneyimleyebileceğiniz bu turda bir sürü yerel insanla tanışıp aynı zamanda yerel halkla sohbet etme fırsatı yakalayabilirsiniz.

 

https://www.getyourguide.com/tr-tr/dublin-l31/dublin-yerel-yemek-turu-t154665/



Moher Kayalıkları ve Burren Turu: 

İrlanda denilince aklımıza gelenlerden biri de muhteşem doğal güzellikleridir.Dublinden kalkan trenle birlikte günün sonunda Moher Kayalıklarına vardığınızda eşsiz bir manzarayla karşı karşıya geleceksiniz

 

https://vacatis.com/tr/galwayden-moher-burren-kayal%C4%B1klar%C4%B1-turu/

 

Stand-Uplara Katılın : 

 Tur,yeme,ve eğlence dışında komedi de ilginizi çekiyorsa Girls’s World Tour ile birlikte kahkaha atmaya hazır olun.Hem uygun hem de yüzünüze büyük bir gülümseme ekleyin.

 

https://www.tseac.ie/events

 

Gece Oyunları : 

Her ne kadar İrlanda alkol ve barlarla tanınsa da alkol sevmiyorsanız akşamları alkol içermeyen barlarda oyun eşliğinde yemek yiyebilir,dans edebilir,arkadaşlarınızla takılabilirsiniz.Balta Klubü ve Pano gibi mekanları listeye almayı unutmamak gerekli.

 

https://boarddublin.com/

ÜCRETSİZ YAPILABİLECEK AKTİVİTELER : 

 

Trinity College Kütüphanesi: 

Irlanda denilince akla ilk gelen yerlerden biri elbette bu muazzam kitaplarla dolu tarihi yeri es geçmek olmaz.Her ne kadar biraz ücret ödemeniz gerekse de bu antik kütüphane kesinlikle görülmeye değer.

 

Chester Beatty : 

Dünyanın çeşitli yerlerinden toplanmış kitaplardan ,güzel sanatlara ve hatta ziyaretçilerine güneş saatinin bile nasıl çalıştığını çeşitli aktivitelerle gösteren,eski zamanları deneyimlemesini sağlayan bu yer kesinlikle görenleri şaşkına çeviriyor.

 

https://chesterbeatty.ie/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwm_SzBhAsEiwAXE2Cv6bsz8mel4JarkFt5WdA3SAr-ybv84qNx7fJ-AeLNf3HpRr-PtvXbBoCNWEQAvD_BwE

 

Phoenix Parkı : 

Avrupanın en büyük geniş kapalı parkı olmakla birlikte kendi içinde bir sürü biyoçeşitlilğe sahiptir.Park sadece hayvanlara ev sahipliği yapmamakta;aynı zamanda  halka koşu ve spor için de açıktır.Böylece vahşi doğayı daha yakından görme şansınız olabilir.

 

https://www.phoenixpark.ie/

 

St.Audonce’s Church : 

Ulusal bir anıt olmakla birlikte Dublinde kalan tek Ortaçağ kilisesidir.İçindeki mezarlar,müzik ve canlandırma sistemiyle birlikte Ortaçağı eşsiz şekilde deneyimleyebilir ve o anın içindeymiş gibi hissedebilirsiniz.

 

https://www.introducingdublin.com/st-audoens-church

 

Whealansta Müzik : 

Bazı canlı müziklerinde ücret istemekle birlikte(5-12 euro arası değişebilir) genelde ücretsiz konserler de veren bu pub günün sonunda modunuzu yükseltecektir.

https://dublinsessions.ie/whelans/

https://www.stereoboard.com/venues/dublin/whelans

 

Şehir Turu : 

Bir şehri en iyi anlama ve hissetme yollarından biri de size eşlik eden birilerinin olmasıdır. Dublinde 2 saat boyunca bir tur rehberi eşliğinde şehri tanıyabilir,istediğinizi sorabilirsiniz.

 

https://www.freetour.com/dublin/two-hour-guided-adventure-in-dublins-city-center

 

 

İrlanda Ulusal Müzesini Ziyaret Edin : 

David Lunney, Fiona McDonald gibi bilinen ressamların etkileyici eserleri burada ücretsiz bir şekilde sergileniyor .Hem tarihi hem de günümüz eserlerini tek bir müzede ücretsiz şekilde görmek mümkün. 

 

https://www.nationalgallery.ie/art-and-artists/exhibitions/upcoming-exhibitions/real-life?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwm_SzBhAsEiwAXE2Cv88w4VUfg0gSG2-wXzLa0dfkiwnxMFK24Q36Q1tfysWKotMjI1EpZBoCTnIQAvD_BwE

Youtube kanalımıza da bekleriz 🙂

Menü