İrlanda Online PPS Başvurusu

folder_openHaber
commentYorum yapılmamış
pps-irlanda-vergi

İrlanda Online PPS Başvurusu

PPS numaranız geldikten sonra ise maaşınızda kesinti olmaması için Revenue hesabı oluşturmanız gerekmektedir. Revenue hesabının nasıl oluşturulduğuna ise ilgili yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
İrlanda hükümeti korona sonrasında PPSN ofislerinin kapatılması sebebiyle PPS başvurusunu tamamen online bir sisteme çevirdi.
Bu yazımızda, nasıl online olarak PPS numarası başvurusunda bulunabileceğinizi anlatacağız.

Nasıl Online Başvuru Yapılır?

İrlanda online pps başvurusu için gerekli linke buradan ulaşabilirsiniz!
İrlanda hükümetinin websitesinde yer alan PPS hakkındaki yazıya ise buradan ulaşabilirsiniz. Yazımızdaki bilgiler de bu sayfadan alınmıştır.
Aşağıda size gösterdiğimiz adımları uygulayarak, sorunsuz bir şekilde başvurunuzu tamamlayabilirsiniz;

1- Buradan “Request now” butonuna tıklayıp, işleminizi gerçekleştirmeye başlayabilirsiniz.

2- Sayfanın alt kısmında yer alan “Create Account” butonuna basıp hesap oluşturma işlemlerine geçebilirsiniz.

3- Gelen ekranda sırasıyla: isim, soy isim, email adresi, şifre bilgilerinizi girdikten sonra 16 yaşından büyük olduğunuzu onaylanmanız gerekmektedir.

4- Burada email adresinize bir kod gelecek ve onu buraya girmeniz gerekmektedir.

5- Kodu girdiğinizde next butonuna basıp işleminizi devam ettirin.

6- Terms and conditions yani hükümler ve koşullar kutucuğunu I agree butonuna basıp işleminize devam ediniz.



7- Artık MyGovid hesabınız oluşturuldu. Verify your account butonuna basın ve daha sonra karşınıza gelecek olan protect your account kutucuğunda skip kısmını tıklayın. Şimdi sayfanızdan çıkış yapmadan ayrı bir sekmede buradaki linki tekrardan açın. Sayfa sizi direkt pps başvuru sayfasına yönlendirecektir.

8-Burada başvuru sırasında hangi sorulara cevap vereceğinizi açıklıyor. Alt kısımda bulunan “Begin Application” butonundan başvurunuza başlayabilirsiniz.

9- İlk olarak neden PPS numarası almak istediğinizi belirtmeniz gerekiyor. Burada farklı sebepler bulunmasına rağmen en kolay ve hızlı yöntem olan “Applying for an Irish driver’s licence”ı seçiyorduk fakat bu durum artık güncel değil. En sağlıklı yöntem iş bulup ”Starting employment’i seçmek.

Normalde çalışmak için bu karta başvuruyor olsak bile işverenler bu belgeyi hem vermek istememelerinden hem de verseler bile bu belgeyi bekleyerek zaman kaybetmemek adına ehliyet için PPS almak istediğimizi belirtmenizi tavsiye ediyoruz. Eğer çalışma yazısını hızlı bir şekilde temin edebilecek bir işyeri varsa o belgeyle de başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Bu durumda “Starting employment” seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.
Driver Theory testi dökümanına buradan ulaşabilirsiniz.
Adres kanıtı için ayrıca kullanabileceğiniz diğer belgeler:

  1. Üzerinize elektrik, internet, doğalgaz faturası varsa bunların dökümanları,
  2. Resmi bir mektup veya belge (GNIB kartınız gelmişse onun geldiği zarfın içindeki mektup ya da yukarıda açıkladığımız sağlık sigortası (en kolay ve hızlı ulaşacağınız belge))
  3. Eğer İrlanda’da banka hesabı açmışsanız banka hesap dökümü,
  4. Kira sözleşmesi,
  5. Bir otel veya pansiyonda kalıyorsanız otelin yöneticisi, müdürü veya mülk sahibi gibi üçüncü bir şahıs tarafından adresin teyidi*

** Arkadaşlarınız veya akrabalarınızla kalıyorsanız, orijinal bir ev faturası ve fatura sahibinden fatura adresinde ikamet ettiğinizi onaylayan bir not kabul edilebilir. Bu not, faturanın üzerine yazılabilir.
** Son iki madde İrlanda hükümetinin resmi sitesinde yazılı olsa da bazen memurlar tarafından red edilmektedir. Ondan dolayı ilk 3 maddeyi uygulamanız süreci daha hızlı bitirmenize yardımcı olacaktır.

10- Gelen sayfaya kişisel bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.


11- Burada İrlanda’da doğup doğmadığınızı ve başka bir ülkede çalıştınız mı, eğitim aldınız mı veya yardım aldınız mı diye soruyor.

12- Buraya sırasıyla adres kanıtınız olan sağlık sigortanızı, kimlik kanıtı olan pasaportuzun ilk sayfasını ve İş yerinden almış olduğunuz yazıyı yüklemeniz gerekmektedir.

13- Driver Theory testinde doldurmanız gereken kısımlar aşağıdaki görselde belirtilen kırmızı alanlardır. (Güncel yöntemi yukarıda anlattık. Bu yöntem artık eskisi gibi etkili olmadığından bu maddeyi atlayabilirsiniz.)

14- Bilgilerinizin doğruluğunu onaylayıp formunuzu submit edebilirsiniz.

15- Ve bu ekranı gördükten sonra artık PPS numaranızın evinize postalanmasını beklemeniz gerekmektedir.

16-Burada da basvurunuzdan bir ya da iki gün sonra under review yazısının bulunması garda tarafından bilgilerinizin incelendiği anlamına gelmektedir.
PPS numaranız geldikten sonra ise maaşınızda kesinti olmaması için Revenue hesabı oluşturmanız gerekmektedir. Revenue hesabının nasıl oluşturulduğuna ise ilgili website yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Menü